torstai 4. lokakuuta 2012

Korvapuustipäivä

Luin tänään Facebookista ja Instagramista monelta eri taholta, että tänään on korvapuustipäivä, ettäs tiedätte! :) Päätin sitten leipoa pitkästä aikaa puusteja korvapuustipäivän ja oman vapaapäiväni kunniaksi.

Samalla pääsin harjoittelemaan valokuvaamista ja toteutin kurssin perspektiivitehtävän kuvaamalla pullia. Aihe on vapaa ja itse päätettävissä. Saapi siis nähdä pysyykö opettajalla naama peruslukemilla, kun meikäläinen pamauttaa puustikuvat screenille muiden hienojen luontokuvien sekaan. :D 

Ensimmäinen kuva on otettu täydellä zoomilla ja jälkimmäinen toisella objektiivin laidalla eli laajakulmalla. Tai miten noita termejä nyt hienosti oikeesti sanotaan... :D Huomatkaapa erityisesti miten tausta muuttuu! :)
8 kommenttia:

 1. Onpas herkullisen näköisiä puusteja :) Nam! Olisinpa vähän lähempänä, niin tulisin maistamaan. Hienoja on kuvat! Voisin kuvitella, että opettajaa hymyilyttää, mutta aihehan oli vapaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviä olivat joo, pakastin täyttyi taas! :) Pullakuvista opettaja puhui kun viittasi niihin lopputunnista. Jee, mut tunnetaan pullakuvaajana... :D

   Poista
 2. Olen ihan näppärä keittiössä, mutta pullan leipomien ei ole vahvin lajini... Sinulta näköjään sujuu.

  Hyvä harjoitushan tuo on, ei sen perspektiivikuvan täydy aina olla luonnosta. Valokuvaaminenhan on inspiraatiota ja omia näkemyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on kääretorttu, siitä tulee aina liian kypsä --> korppu. Mutta onneksi niitä saa kaupasta. :D

   Oli kuulemma ihan "oppikirjan mukainen" tämä mun tehtävän suoritukseni, että läpi meni! :) Ajattelin muutenkin pitää tuon kurssin aihepiirin kodissa ja sisustuksessa, että saan sitä harjoiteltua. Näppäilen luontokuvia sitten muuten vaan! :)

   Poista
 3. Ihan mielenkiinnosta: kumpi kuva on mielestäsi "parempi"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsi, pistit pahan! :D Jos näistä pitäisi valita, niin tuo ensimmäinen, jossa tausta on "lähempänä". Mutta kun piti tehtävässä kokeilla objektiivin äärirajoja, niin piti tehdä niin. Ehkä paras kuva mun mielestä tulisi kuitenkin kultaisen keskitien avulla, että se tausta ei olisi ihan noin lähellä, mutta ei sit niin "kaukana" kuin tuossa toisessa kuvassa. Hups, tulipas pitkä selitys! :)

   Poista
 4. Voih mitä herkkuja! ja molemmat kuvat näytää kyllä hyvältä,mutta kiva noilla on leikkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on varmaan tsiljoona aikaa, kun viimeksi olen pullia tai puusteja leiponut. Hyviä olivat! Säilöin osan pakastimeen, ettei tule yliannostusta. :D On tuolla kameralla leikkiminen kyllä hauskaa nyt, kun sitä alkaa pikku hiljaa ymmärtää paremmin. :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...