maanantai 8. lokakuuta 2012

Iittalaa, Iittalaa...

Sain Irinalta White & Fresh -blogista jo kesällä tämän Iittala-haasteen, mutta toteutus pääsee eetteriin nyt, lokakuussa. :D Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan eikös niin... :)

Päätin pitää oikein kunnon kuvaussession! Aurinkoa tulvi ikkunasta, joten valaistuskin oli suht ok luonnostaan, Photoshop teki loput. :) Kuvasin asetelmia meidän hienon uuden valkokansisen pakastimen päällä ja taustana toimi aluksi nurinpäin käännetty taulu ripustettuna seinälle turvallisen näköisellä rautalankavirityksellä. Myöhemmin vaihdoin taustataulun kirjahyllyn vaaleaan taustalevyyn, kun muistin sellaisen olemassaolon. Ihan promeininkiä siis. :D


Aloitetaanpa lasikannuista, listasta on nimittäin tulossa pitkä, enkä edes kaikkia kippoja kuvannut tähän postaukseen. :) Ihan puolustuksekseni sanon, että olin opiskeluaikoina Arabian tehtaanmyymälässä töissä. :D Lisäksi sukulaiset ovat keränneet meille astiastoja ja lasistoja lahjoiksi. Astiastona meillä kyllä on Pentikin Aino-sarjaa, joten se nyt ei päässyt tähän juttuun mukaan.

Kannukuvassa näkyy Kartion tummansininen kannu vasemmalla (meiltä löytyy myös vaaleansininen versio). Vihreä kannu on Aino Aalto -sarjaa ja turkoosi pitkulainen oikealla takana Essence-sarjan kaadin. 

Kirkkaiden kaatimien nimeä en muista valitettavasti. En ruvennut kuvaamaan, mutta näiden kanssa samaa sarjaa meiltä löytyy myös lasivatisarja, johon kuuluu iiiiiiso laakea ja matala vati, keskikokoinen vähän korkeampi vati (loistava boolikulho) ja pienin halkaisijaltaan mutta korkein kipponen. Näyttävä kokonaisuus, joka aikoinaan oli pakko hankkia henkilöstömyynneistä pilkkahintaan... :) 


 


Miehen mukana talouteemme tuli täysi sarja Ultima Thulen jälkiruokakulhoja. Mitään muuta Ultima Thulea meillä ei ole, enkä oikein aluksi innostunut näistäkään. Ajan myötä silmä on kuitenkin tottunut ja olen oppinut tykkäämään näistä kulhoista. Ovat oikeastaan aika kauniita! :)




Viinilasisto meillä on Essence-sarjaa. Aloitimme keräämisen kihlajaisista, jatkuen häihin ja tähän päivään. Meillä on Essencen kuohu-, valko- ja punaviinilasit, sekä lisäksi jalalliset snapsilasit ja laakeammat lasit, joita jälkiruokakulhoinakin olen käyttänyt.





Miehen mukana ovat tulleet myös nämä Festivo-kynttilänjalat.






Juomalaseina meillä oli alun perin vihreät Aino Aallon matalat ja korkeammat lasit. Samaa vihreää kuin ensimmäisen kuvan kannu. Koska astiastossamme on vihreitä kuvioita, hankin lasit aikoinaan sillä perusteella. Kyllästyin kuitenkin joku aika sitten vihreisiin laseihin ja myin ne kirpparilla. Tilalle hankin vaaleita Aino Aallon laseja ja siipan kätköistä löytyi kirkkaita Kartion laseja. Arabia-ajoilta taas ovat peräisin jalalliset kirkkaat ja tummansiniset Verna-lasit.




Kynttiläkipposia löytyy useampaa sorttia... Tässä kuvassa on OSA Kivi-tuikkukupeista. :D Väriskaalaa ei löydy muistaakseni paljoa enempää, mutta noihin väreihin on tuplakappaleita olemassa. :) Ballo-tuikkukipposiinkin on parit näille väreille olemassa.




Fire-lyhty on yksi lemppareistani! Raoista hohtaa tuikun valo niin kauniisti! Olisi pitänyt kuvata tämä pimeällä, mutta jääköön se toiseen kertaan. Ehkä näistä kuvistakin saa vähän käsitystä miten kaunis tämä lyhty on.



Ison Aalto-maljan saimme häälahjaksi ja olen sinne säilönyt kuivattuja ruusuja. Lapsuudenkodissani vanhempieni luona on vielä tallella iso lasipullo, johon kuivasin ylioppilasruusut ja muita saamiani ruusuja yo-juhlien jälkeen. Minulla on jokin ruusujenkuivausvimma. Jaa muuten, enpä ole hetkeen ruusuja saanut kuivattavaksi! Laitanpa sähköpostilinkin tästä postauksesta rakkaalle siipalleni. Pus pus! :D





Tässä siis osa meidän iittaloista. Nykyäänhän Iittala-brändin alle kuuluu käytännössä kaikki entiset Arabian ja Hackmanin tuotteet, jos olen ymmärtänyt oikein, korjatkaa jos olen väärässä. Eli siten meiltä löytyy lisäksi myös
  • Elegia-aterimet
  • Elegia-kattiloita
  • Kovanaama-paistinpannut
  • Piano-salaattiottimet
  • Mariskooleja
  • Teema-mukeja
  • Avec-konjakkilaseja
  • Vitriini-rasioita
  • Kaj Franckin Lokerovati
  • Sekä edesmennyt henkilöstömyynneistä ostamani upea korkea Lantern-lyhty, jonka rikoin imuroidessani
Eiköhän siinä ollut toivon mukaan kaikki, luultavimmin jotain vielä unohdin... :D

12 kommenttia:

  1. Oiiijjj mitä ihanuuksia! Mä niin haluaisin ne Essencen laakeat lasit, ne on niiiiiin nätit. Myös tuo Fire on niin söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne laakeat Essence-lasit on hienot kyllä! Ja muutenkin tykkään hirveästi koko sarjan muotoilusta. Tyylikkään kulmikkaahkon simppeliä! :)

      Poista
  2. Tunnustuksia suosikkiblogille sekä ihanalle bloggaajalle http://portobello.posterous.com/rakkautta-vain

    :)

    VastaaPoista
  3. Tämä ei nyt aivan tähän postaukseen liity mutta.. Voi että kun mä tykkään tosta tein keittiön seinästä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! :) Se on kyllä kiva tapetti! Sehän oli jo valmiina täällä kun puolitoista vuotta sitten muutettiin. Hetken kyllä kesti silmä tottua! :)

      Poista
  4. Mä muistelinkin, että se olisi ollut jo teidän sinne muuttaessa:) mutta niin ihana! Huokaillen haaveilen jostain piristävästä näiden meidän ei minkään-väristen seinien tilalle.. Joku aivan väritajuton on valkannut nämä tapetit selkeesti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vain tapetoimaan seiniä, kummipoika varmasti on avuksi mielellään! :D :D

      Poista
  5. Mä kanssa rakastuin tuohon tapettiin! Mutta kaikkea kivaahan siellä näkyy olevan, samat viinilasitkin kuin meillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! :) Teilläkin on Essenceä, hyvä valinta! :D Näin Hulluilla päivillä muuten Essencen vesilaseja halvennuksessa. Käpälöitsin niitä siinä hyvän aikaa, mutta tulin onneksi tolkkuihini. Meillä kun noita vesilaseja on sillai muuten ihan riittävästi, kuten kuvista näkyy! :D

      Poista
  6. Miekin oon alkanut lämpenemään Ultima Thulelle pikkuhiljaa, etenkin niille isoille (olut?)laseille. Essenceä on muuten K-Supermarketeissa keräilyssä ;) http://aboutmissordinary.blogspot.fi/2012/10/iittalaa-keraillen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne isot Ultima Thulen lasitkin näyttävät hienoilta! Meillä vaan tosiaan on jo useampi juomalasi, että vissiin pitäisi luopua jostain, jos meinaa lisää hankkia. Mutta toisaalta, tommoisia niinku kunnolla isompia juomalaseja meillä ei hirveästi oo... :D

      Voi vitsi sentään, kiitos vinkistä! Miten en yhtään huomannut viime kerralla, kun MustassaPekassa kaupassa kävin tuota Essence-juttua. No toisaalta aika kiireellä kaupan huitaisin läpi. Pitääkin tutustua asiaan tarkemmin! Jos vaikka pari lisää niitä jälkiruokakulhoja tai jotain... :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...