sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ruisjauhoisia uusia perunoita

Piti tulla heti vinkkaamaan mun uudesta kesäherkusta! Mies oli bongannut Hesarista tämän ohjeen ja sitä piti toki heti kokeilla. Simppeli kuin mikä, mutta toimii!

Sekoita 1 dl ruisjauhoja ja 1 rkl suolaa. Paahda jauhoseosta kuumalla kuivalla pannulla, kunnes jauhot ovat hieman ruskistuneet. Tähän voi mennä kymmenenkin minuuttia, mutta kannattaa seurata tilannetta paahtamisen ajan ja heilutella pannua välillä.

Kun uudet perunat ovat juuri keitettyjä ja vielä kosteita, niin niitä voi pyöritellä paahdetussa jauhoseoksessa, että jauhot tarttuvat perunoihin.

Sitten vielä tietenkin sitä voita näidenkin uusien perunoiden kanssa! :)

8 kommenttia:

  1. No tuota pitää kyllä testata.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa metkalta :). On varmasti hyvää!!

    VastaaPoista
  3. Tuo kuulostaa hyvältä. En itse ole mikään suuri keitetyn perunan ystävä, edes uusien, tämä lisää niiden haluttavuutta heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas syön uusia perunoita melkein kyllästymiseen asti. Siksi olikin kivaa saada vähän vaihtelua makuun, kun jo koko alkukesän on syönyt uusia perunoita ilman mitään sen kummempia höysteitä. Siitä vain testaamaan! :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kannattaa! :) ollaan tehty niitä jo useamman kerran. Toimii muuten ihan kuorittujen perunoidenkin kanssa!

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...