sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kenkähaaste

Te kaikki ihanat ihmiset ootte mua muistaneet haasteilla pitkin syksyä ja nyt viime aikoinakin, mutta tämä laiskuri ei ole saanut yhtäkään toteutettua!!! Toivottavasti ymmärrätte. :) Nyt päätin ruveta toteuttamaan näitä haasteita, kun kuitenkin se on kivaa puuhaa. En oikein ymmärrä, miksi en ole aikaisemmin saanut aikaiseksi. Laiska mikä laiska. :D

Tämän kenkähaasteen sain littleB:ltä Littlebigthings-blogista jo heinäkuussa. Siis viime vuoden heinäkuussa. Kenkäsesonkikin on tässä välissä kerinnyt vaihtumaan kesäkengistä syksyn kautta talvikenkiin. Jep jep, hyvä minä. :D Mutta täältä pesee nyt vihdoin tämän kenkäfriikin juttuja!

Pohjustukseksi tunnustettakoon, että olen kenkäkaupassa töissä. :D


1. Viimeisimmät ostoksesi, mistä?

Töissä minulla on varauksessa yhdet saappaat ja korkkarit, raportoin niistä vaikka sitten myöhemmin, kun en niitä vielä ole ostanut. :D 

Mutta juuri eilen kävin töiden jälkeen ostamassa uudet sisäliikuntakengät. Olen sitkeästi yrittänyt käyttää edellisiä Niken niin söpöjä violetteja tossuja, mutta aina joka kerta jumpassa osa oikean jalan varpaista puutuu, mihin lie hermoon joku kengän osa painaa. :D Eli nyt vihdoin uskoin, että ovat liian pienet, vaikkakin hyvännäköiset. Koska hyvännäköisyyshän on jumpatessa tärkeintä...

Intersportin alennusmyynneistä löysin sitten nämä Puman kenkulit, pehmeät jalassa kuin aamutossut! Ja pinkeillä yksityiskohdilla tietenkin! :)

2. Lempiparisi, väri, koko?

Eniten tänä talvena olen tainnut käyttää näitä Riekerin matalavartisia saappaita. Tai korkeavartiset nilkkurit, miten nyt haluaa sanoa. :) Ihan mahtavat jalassa ja sopivat pillifarkkujen kanssa loistavasti. Ja laadukkaat. Tässä työssä tulee niin nirsoksi, enää en ihan mitä tahansa parinkympin kenkiä edes jalkaani laita... Nämä nyt ovat ruskeat väriltään, mutta varastostani löytyy kyllä mustia, punaisia, harmaita, violetteja ym... :) Kaikki kenkäni ovat kokoa 40.

3. Onko jokin kenkämalli jota inhoat?

Ennen en voinut sietää kiilakorkoja, mutta kas vain, kenkäkaapistani löytyy nykyään mm. Vagabondin matalat kiila-avokkaat, parit kiilakorkotennarit ja nämä Tamariksen nahkaiset ihanuudet:Mitään ihmeellisyyksiä 20 cm:n platformkoroilla en oikein itselleni osaa kuvitella. Tai harvapa sitä. :D Tosi korkeista 15 cm:n piikkikoroista kyllä tykkäisin, mutta laitapa sellaiset tähän 174 cm:n pituuteen, niin saat tulokseksi parimetrisen monsterin isolla takapuolella varustettuna.

Tai New Rock -goottikenkiä. En niitäkään erityisesti inhoa, mutta ei minulle. :)

Mutta oikeastaan voisin käyttää inhotus-termiä kaikkiin mustiin mataliin perusmummokenkiin, joissa ei ole mitään juttua. Sellaisia ei minun jaloistani kyllä ikinä löydy. :)4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?

Hyviä ja laadukkaita avokkaita ei saa alle 40 eurolla, talvikengistä "haluan" maksaa vähintään 60-70 euroa. Tai jos lukijoista löytyy joku muukin kenkäalan ammattilainen, niin korjatkaa toki jos olen väärässä! :) Alennusmyynnit ovat toki asia erikseen, normaalihintoja tarkoitan. Ja nämä hinnat siis koskevat kenkiä, jotka eivät ole aitoa nahkaa, nahkakenkien hinnat ovat tietty erikseen.5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia? 

Niin kauan kuin pysyvät hyvännäköisinä. Laadusta riippuen parista viikosta/kuukaudesta vuosiin. Nahkakengät nyt kestävät kauan, kun niitä jaksaa hoitaa oikein. Aikansahan nekin kestävät tietenkin. Tai sitten jos kyllästyn kenkiin ja huomaan, etten ole niitä vuoteen käyttänyt, niin kirpparille lentävät. Joihinkin kenkiin tulee kuitenkin joku ihmeellinen kiintymyssuhde, ettei niitä pysty pois heittämään, vaikka niitä ei olisi tullut pitkään aikaan käytettyäkään. :)

6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi on? 

Helposti! Esimerkiksi siskollani ja minulla on ainakin parit samanlaiset kengät. Yhdet balleriinat ostimme aikoinaan samanlaiset toisistamme tietämättä, tennarit taas ostin, kun näin hänellä samanlaiset. Ystävänikin osti juuri samanlaiset kengät kuin minulla on, kun tykästyi niihin niin kovasti. Mikäs siinä! :)

 

7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?

Mukavimmathan ovat tietenkin vaikka nuo uudet sisäliikuntakengät. :) Mutta tykkään kävellä ihan matalilla korottomilla balleriinoilla, muutaman sentin piikki- tai kiilakoroilla, tai sitten 7-8 cm:n kiila- tai tolppakoroilla. Conversetkin ovat ihan jees.

Korollisissa kengissä lestin pitää olla hyvä, että sopivat jalkaan, eivätkä kengät ala ahdistaa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Esimerkiksi kiilakorot ovat yleensä tosi hyvät ja tukevat ja niillä jaksaa olla vaikka koko 7-8 tunnin työpäivän seisaallaan!

Näillä Riekerin nilkkureilla olen viettänyt työpäiviäni tällä viikolla, korkoa on 6-7 cm. Lesti näissä on niin hyvä, että ei tunnu missään, ihme kyllä! Se nyt tietty auttaa aina, ettei päkiän alla tarvitse olla pohjaa enempää kuin tuo reilu sentti, niin heti auttaa jalan asentoon kengässä.
8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

Ilman sukkia olen keväästä asti heti kun tarkenee, ja jatkan niin kauan syksyyn asti kun ei enää tarkene. :) Ilman kenkiä olen harvemmin, mökilläkin tai nurmikolla vetäisen jotkut varvastossut suojaksi. Tai sisällä liikun toki aina paljain varpain kesäisin pitkälle syksyyn.9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?

Manolo Blahnikit tai Jimmy Choot. Tai Pradat, Diorit, Chanelit, tai Louis Vuittonit... Jotkut sikahienot ja -kalliit, kunhan niillä pystyy kävelemään. Tai toisaalta ei silläkään ole väliä, pystyisikö niillä kävelemään. Vähänkö olisivat hienot kirjahyllyn koristeetkin! :DSemmoiset kenkästoorit, haluaisin kuulla kenkäjuttuja teiltäkin:
Mukavaa sunnuntain jatkoa itse kullekin ja kivaa alkavaa viikkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka hauska postaus, ja lopussa vielä huippu ylläri, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä hauska tehdä, kenkäfriikki kun olen! :) Eipä kestä, kivaa päästä lukemaan sunkin kenkävalikoimasta! :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...