Tervetuloa teille ihanille uusille lukijoille tänne Bloggeriin ja Facebookiin! Aina on niin tosi kivaa huomata, että mun höpötyksiä vapaaehtoisesti seuraavien joukko kasvaa. Mikäs sen mukavampaa! :)
Terveiset täältä lumimyräkän keskeltä! Tai mikäs täällä on ollessa neljän seinän sisällä turvassa, kun ei vapaapäivänä tarvitse mihinkään lähteä. Voi vaan rauhassa kuvata ikkunan takaa mahdotonta lumipyryä. :)
Olen jo hetken aikaa (joulusta lähtien) ajatellut tekeväni jutun meidän huushollin tämänhetkisistä suosikkikeittokirjoista. Mieheni ruoanlaittoinnostus tiedetään lähisuvussammekin, joten hän sai kolme keittokirjaa joululahjaksi, suosikkeja kaikki. :) Nyt en vielä tässä postauksessa esittele järkälettä nimeltään Mestarit keittiössä, jossa on huippuchefien reseptejä ja paljon ohjeita ruoanlaittamisen perustaidoista, esim. miten kätevimmin pilkot mangon. Tai teet uppomunat. Kuka mitäkin nyt perustaitona pitää. Arvaatte varmaan, että itse en ole ihan hirveästi tärittänyt näillä hermoilla tähän opukseen perehtyä. Fiilistelkööt tuo minun ikioma koti-Chef ihan keskenänsä. :D
Mutta siis, esittelyyn pääsee ensimmäisenä Pipsan keittiössä (Tammi 2012), jonka takana on Top Chef -ohjelmastakin tuttu Pipsa Hurmerinta. Kirjan upeat kuvat on ottanut valokuvaaja Nina Merikallio. Olemme kokeilleet kirjasta mm. lihapullat ja polentamuusi -reseptiä, chalupaa (tortilloita papumuhennoksella), savulohikokkelia ja juureshöystöä. Kaikki tosi hyviä ja toimivia! Erityisesti suosikiksi nousi kuitenkin mysliohje. Pari kertaa olemme nyt itse tehneet (lue: mies on tehnyt) mysliä ja siitä on tullut taivaallisen hyvää! Parasta, kun tietää tasan tarkkaan mitä myslissä on ja sitten voi helposti varioida omien mieltymysten mukaan. Sitä mieheni kanssa kyllä naureskelimme, että eipä tällä tavalla kuitenkaan taida varsinaisesti rahassa säästää kaupan valmiiseen mysliin verrattuna, raaka-aineet jonkin verran kuitenkin kustantavat. Mutta itse tehty on aina itse tehtyä. :)
Toinen kirja, joka on kovassa käytössä meillä tällä hetkellä, on Heléne Johanssonin Leipä (Tammi 2009). Johanssonilla on Tukholmassa kaksi Brunkebergs bageri -leipomoa. Täytyneekin ottaa vierailukohteeksi seuraavalla Tukholman reissulla, sen verran hyviä leipiä ainakin reseptien mukaan tulee! Tässäkin kirjassa on selvennetty reseptien lisäksi leipomistekniikoita ja kerrottu enemmän raaka-aineista ja tarvikkeista. Testissä ruisleivän lisäksi on ollut mm. mallasleivän, vehnätortillojen ja Brunkebergin mustaleivän ohjeet. Tarvitseeko edes sanoa miten hyviä niistäkin tuli. Kauhea hössötys ja hehkutus, mutta kun niin se vain on! :) Kalamuija ja lappilifestyle jo pyysikin viime postauksessani olleen ruisleivän ohjetta ja tässä se nyt sitten on. Mahdottoman hyvää! :)
Noita kirjoja kokoelmassani (vielä) olekaan... Tuota Pipsan kirjaa olen kyllä silmäillyt.
VastaaPoistaTeen myslit aina itse, reseptini on vähän erilainen. Teen aina ison purkin täyteen, siitä riittää n. kuukaudeksi.
Jos leivän leipomisesta tykkää, niin tuo leipäkirja on kyllä tosi hyvä, mahdottomasti reseptejä ja taustatietoa! Ja kannattaa tuo Pipsan keittiössäkin hommata, kivoja ohjeita täynnä sekin.
PoistaJust aamulla kaadoin jogurttiin viimeiset myslit, pitänee tehtailla taas lisää. :)
Ensimmäistä kertaa täällä :) Meillekin on hiljattain kotiutunut uusia, ihania keittokirjoja, mutta ei vielä näitä. Meille muuttivat "Safkaa" ja "Lähiruokaa", ja ovat olleet kovassa käytössä (http://ruuhkavuosi.blogspot.fi/2012/11/keittion-tulevat-kulmakivet.html). Kiitoksia ruisleivän reseptistä! Täydellinen vaaleiden sämpylöiden resepti onkin jo löytynyt, mutta jospa tässä olis vastaava rukiista :)
VastaaPoistaKiva juttu, tervetuloa! :) Tulenkin joskus käymään vastavierailulla! Meillä taas ei ole juuri noita mainitsemiasi kirjoja - vielä. :) Lukenut niistä kyllä olen, että eivätköhän ne joskus tännekin sitten rantaudu. Eipä kestä! Tämä leipä oli ihanan mehevä sisältä ja hieman rapea päältä, just hyvä! :)
PoistaKiva, että kirjoista on löytynyt hyviä reseptejä! :)
VastaaPoistaOn löytynyt monta!! :)
Poista