keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Lehtijuttu

Eipä tänne blogin puolelle näköjään eksy enää mitään muita postauksia kuin valokuvakurssin tuotosten esittelyä! Mutta kuvaamisesta nyt olen eniten innostunut tällä hetkellä, joten koittakaa kestää! :D Uutta keittiön seinää esittelen, kunhan........

Odotan kovasti ensi sunnuntaita, menen opiskelemaan valokuvaaja Krista Keltasen sisustus- ja lifestylebloggaajille järjestämään valokuvaustyöpajaan koko päiväksi. Jännittää jo nyt! :) Kaikki muut ovat varmasti jotain ammattikuvaajia blogeista, joilla on kymmeniätuhansia lukijoita päivässä... Mutta rohkeasti tulta päin vaan sano mummo lumessa! :D

Tälle viikottaiselle kuvauskurssille piti täksi kerraksi kuvittaa lehtijuttu. Arvatkaapas kuka on hiki hatussa lukenut lehtiä ja etsinyt sopivaa uutista tai muuta juttua. Hommaa nimittäin vaikeutti se, että jutun piti olla kuvaton! Kaikissa mielenkiintoisissa jutuissahan on jo kuvat... Lisäksi kuviin piti keksiä kuvatekstit. Mutta löysin kuitenkin tällaisen jutun:

Varas tuli katumapäälle - palautti arvosormukset

Maanantai 12.11.2012 klo 09.58, www.iltalehti.fi


Sormenjäljet paljastivat kaksi 1400-luvulla taottua sormusta varastaneen miehen. Mies voi sormukset Hämeen linnan vitriinistä kesäkuun lopulla. Paria päivää myöhemmin hän palautti sormukset takaisin Hämeen linnaan, mutta rikos ei sillä poistunut.

Poliisi penslaili sormenjälkiä vitriinistä kesäkuussa, ja jälkiä löytyikin vitriinistä sellaisista paikoista, jonne kukaan ei normaalisti koske.

Poliisille tuttu kolmekymppinen mies löytyi Tampereelta.

Miestä epäillään törkeästä varkaudesta. 


Varas palautti mittaamattoman arvokkaat 1400-luvulla taotut sormukset lopulta takaisin Hämeen linnaan.

Näiden vitriinin takaa löytyneiden sormenjälkien avulla poliisi pääsi sormusvarkaan jäljille.


Kuvan sormukset ovat Kalevala-sormuksiani, eikös niiden alkuperäiset mallit ole juuri noissa vanhoissa sormuksissa? Paljastan nyt kuitenkin, että kuvaussormukset ovat ihan vain 1900-luvulta. :D

Hauskaa minulla taas ainakin oli, kun tehtailin sormenjälkiä lasiin. Öljyisillä sormilla länttäsin jäljet vitriinin lasiin ja sitten puhalsin päälle vähän vehnäjauhoja kuin CSI:ssä konsanaan. Kannattaa muuten katsoa CSI:tä, en olisi muuten hoksannut miten sormenjäljet saa näkyviin! :D Pelkkä öljyjälki lasissa kun ei kuvassa ainakaan näillä taidoilla näy, vaikka polkisi jalkaa ja kiroilisi kuinka paljon.

Muuten pikkuisen noottia CSI:n tekijöille. Nehän ottaa kuvat sormenjäljistä aina ihan tuosta noin vaan käsivaralla pinnalta kuin pinnalta, oli sitten lasia, kiiltävää, heijastavaa tai mattapintaa, tai oli sitten yö tai päivä. Sanon vaan, että kiiltävältä ja heijastavalta lasipinnalta tässä syksyn himmeähkössä valaistukselta ei oteta yhtään tärähtämätöntä kuvaa ilman jalustaa. Tai ainakin näillä taidoilla ja käden vakaudella. Niih. :D

Mukavaa loppuviikkoa everyone!

8 kommenttia:

 1. Kiva kuvitus.

  CSI:ssa taitaa muutenkin olla aika lailla taiteellsita vapautta...

  Yhdestä kodistani on poliisin tekniikan mies tullut ottamaan sormenjälkikuvia keskellä yötä, kun olin herännyt siihen, että joku kutsumaton vieras seisoi makuuhuoneessani. Se sormenjälkipöly oli oranssia ja sitä sai siivota seuraavan viikon... tulokset tulivat puolen vuoden päästä! Taisi mennä vähän kiireellisempiä juttuja ohi. Ei löytynyt poliisin tuttujen jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! Ehkä ne pikkuisen oikaisee CSI:ssä noin niinku oikeaan poliisityöhön verrattuna. :D

   Hui sentään!!! Menee ihan kylmät väreet kun kuvittelen tilannetta. Huh huh! Kaikkea sitä pitää tapahtua! Vähän kauemmin näköjään kestää oikeasti tulokset kuin CSI:n pari tuntia...

   Poista
 2. Vai CSIstä opittu:). Hyödyllisiä nuo sarjat. Kivoja kuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, CSI:t ovat varsinaisia tietolähteitä! :D Kiitos vain! :)

   Poista
 3. Tuo oli hauska tehtävä ja siihen tekemäsi kuvitus oli minusta hyvä! Kiinnostaa tuo kuvaaminen itseäkin kovasti! Kumpa pääsisin myös kurssille lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! :) Kannattaa kyllä kuvauskurssille mennä jos kiinnostaa. Tieto tuo tuskaa, mutta on se sen väärtti! :)

   Poista
 4. Oi, miekin haluaisin johonkin valokuvauskurssille! Krista Keltasen kuvat ovat kyllä mielettömän kauniita. Hauskaa työpajaa siulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osuu hyvä kurssi sullekin kohdalle! :) Minäkin tykkään paljon Krista Keltasen kuvista, siksi oonkin niin täpinöissäni kurssista. :) Kiitos vain! :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...