torstai 29. marraskuuta 2012

Tapetin rapsuttamista...

Täällä on kuulkaa ruvettu sanoista tekoihin! :D Siis viittaan tähän pikku keittiönseinäprojektiin. Tai pikku pakko, kun päätin, että keittiön seinä on valmis itsenäisyyspäivään mennessä, kun kutsumme ystäviämme juhlimaan. Niinpä rakas siippa sitten päätti ruveta hommiin toissailtana klo 23, kyllä, luitte oikein. Eihän minunkaan siinä sitten auttanut kun laittaa hanskat kätösiin vaan. Muutama tunti siinä rapsuttamisessa sitten vierähti...

Eihän me tietenkään luettu hirveästi netistä mitään vinkkejä tapetinpoistoon ENNEN operaation aloittamista, miksi pitäisi... Meillä oli puteli tapetinpoistolitkua, jota lantrattiin sangolliseen vettä. Sillä sitten seinä märäksi ja ohjeen mukaan pitäisi tapetti lähteä vuota kerrallaan oikein nätisti.


Noh. Arvaatte varmaan miten kävi. EI LÄHTENYT TAPETTI SEINÄSTÄ IHAN NIINKU STRÖMSÖSSÄ. Eihän me nyt amatööreinä hokattu, että tapetin poistaminen niiiiiin pirullista hommaa on, vaikka kumpikin vähän jotakin huhuja aiheesta kuultu...

Alkoi ihan pikkuisen vaan meikäläisellä savu nousta korvista. Mutta tsemppasin itseäni klo 00.47 tapettia rapsuttaessani, että valmis seinä on hieno, valmis seinä on hieno, valmis seinä ooooon hieno... Mieskin keksi edes yhden positiivisen asian, luulee, että en pitkään aikaan halua mitään pientä pintaremonttia tehdä, koska tässä on näin hitsinmoinen homma. :D
Näinhän se menee, että minä dokumentoin tapahtumia kameralla, ja mies toteuttaa. Niin ja huomatkaa pinkit kumihanskat! :D :D :D Pientä protestiääntä kuului, kun puolisoni joutui pinkit hanskat käsiinsä änkemään. Mutku muita ei nyt vaan ollut tarjolla, miehekkäämmät keltaiset koristeettomat hanskat osoittautuivat vuotaviksi. Ostoslistalle lisättiin samantien (suora lainaus:) kunnon kumihanskat. En mä vaan ymmärrä mitä vikaa noissa pinkeissä oli. Minulla oli tyylikkään mustat kumihanskat hopeanvärisine paljettihihoineen ja isoine violetteine ruusukkeineen, ilmeisesti nämä pinkit olivat pienempi paha.

Kaikenmoista työvälinettä kokeiltiin silloin yöllä, mutta ei oikein homma sujunut kovinkaan nopeasti. Kun sitten herättiin uuteen aamuun ja hoksottimet olivat vähän virkeämmät, parhaimmat työvälineet loppuviimeksi löytyivät. Ja saatettiin vähän googlailla vinkkejä jatkamiseen... :) 


Tapetinpoistolitkukin luonnollisesti loppui, seuraavaksi kokeiltiin, josko näin kotivoimin lähtisi tapetti. Ja lähtihän se, paljon paremmin! Sangolliseen vettä fairya ja tapettiliisteriä! Sattui siis vuoden takaisesta makuuhuoneen tapetoinnista olemaan liisteriä jäljellä. Sitten kun oli toisessa kädessä harja ja toisessa tasoitin tai metallinen paistinlasta :D niin kravattava tapetti pysyi märkänä ja lähti helpommin.Ja tadaa: tässä lopputulos!!! :) Iiiiiiihana siippa oli saanut seinän valmiiksi, kun minä jouduin lähtemään töihin. Kauniit reiät paljastuivat tapetin alta...


...mutta iskin reikien kimppuun tasoitteen kanssa ja seuraava askel olisikin sitten maalaus, jeeee!!! :) Ai niin muuten, tuo reikien tasoittaminen oli ihan sikahauskaa puuhaa! Olin ihan fiiliksissä sutimassa tasoitetta pintaan ja vetelemässä lastalla. Huvinsa kullakin. :D Kuvaa nyt ei ole tasoitetusta pinnasta, mutta ehkä te kestätte sen.

Tähän loppuun vielä päivän epistolaan sopiva asetelmakuva, jonka valokuvauskurssillakin tulen näyttämään. :D


8 kommenttia:

 1. Voi,mikä homma!! :)
  Tulee kyllä varmasti hieno. Tsemppiä molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuusen meinas vaan käämit kärähtää meikäläisellä... :D Kiitos vain, tsemppiä tarvitaan! :D mutta nyt on enää kivoin homma jäljellä eli maalaaminen.

   Poista
 2. Laitahan sitten kuvia millainen seinästä tuli valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan varmasti! :) sitä vaihetta en meinaisi millään malttaa odottaa... Tikkurilalta vähän varoiteltiin, että tää kimallejuttu on aika haasteellista kuvattavaa, katotaan miten mun käy! :)

   Poista
 3. Tapetin rapsuttaminen on veemäistä puuhaa:) Joskus lähtee hyvin ja joskus käy noin kuin teillä. Yhdessä kämpässä kun aloitettiin tuo niin alla olikin varmaan 5 kerrosta tapettia:) Siinä pystyi katsomaan mikä on ollut in milläkin vuosikymmenellä:) Mutta siis suosin maaleja nykyään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Se tuosta nyt vielä olisi puuttunut, että alta olisi löytynyt useampia tapettikerroksia! :D huhhuijaa! :) Maalaaminen on kyllä huomattavan paljon kätevämpää. :)

   Poista
 4. Ahahhah, nään tän tilanteen niin sieluni silmin!! Hymyilytti lukiessani, varsinkin toi hanskaepisodi :) :)

  Vaikka raastoi teidän hermoja, niin hauskuutti ainakin lukijoita :D Lopputulos näyttää upealta, lopussa kiitos seisoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsinainen episodi koko homma! :D Mutta lopussa kiitos seisoo, sitä hoin itselleni ääneen ja mielessä koko valmistelujen ajan. Onneksi tuli tosi hyvä lopputulos! :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...