Pohjanmaan visiitilläni äitini teki ihan taivaallista kinkku-juustopiirakkaa. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja sain jakaa tämän reseptin täällä teille muillekin! :) Pohja tehtiin kaurahiutaleista, joka oli varsin hyvä ratkaisu. Ei tullut sellainen perinteinen suolaisen piirakan voi-jauhopohja, vaan mukavan mehevä ja maukas pohjataikina. Ja kinkku-juustotäyte sopi oikeinkin hyvin. Piirakan lisäksi vielä raikasta vihersalaattia ja kyytipojaksi viileää roseviiniä. Ai että! :)
Kinkku-juustopiirakka
Pohja:
100 g voita
2,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl maitoa
Täyte:
1 pss (n. 200 g) kinkkukuutioita
4 dl juustoraastetta
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää kuivat aineet. Lisää lopuksi maito. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos esikypsennetyn pohjan päälle.
Jatka paistamista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan värin.
Kuulostaa/näyttää hyvältä! Tuota täytyy kokeilla.
VastaaPoistaSuosittelen erittäin lämpimästi! :)
VastaaPoistaMe testattiin eilen ohjetta koska piirakka näytti niin äärettömän houkuttelevalta. Ja todella hyvää se olikin! Jäljellä on pienen pieni pala vielä odottamassa herkuttelijaa:)
PoistaEikö ollutkin! Pitkästä aikaa oikein mehevän maukasta suolaista piirakkaa. Ite oon jo miettinyt, että jos testaisi seuraavan piirakan vaikka kanatäytteellä tai jotain. :) Hyvä kun varasitte palan myös Tyynelle tai Paavolle! :D
VastaaPoista