lauantai 25. helmikuuta 2012

9 asiaa kengistä

Kyllä nyt pukkaa haastetta haasteen perään! :) Mutta en voinut muuta kuin napata tämän haasteen Char & the city -blogista. Char haastoi kaikki kenkäfanit ja minä nyt taidan sellainen olla. Ainakin tämän kenkähyllypostauksen perusteella. :D Ja pitänee tunnustaa, että yhdet kenkulit sitä taas on ilmestynyt hyllyyn (ks. alla). En nyt ole ihan varma, onko työpaikka kenkäliikkeessä kovin hyväksi minulle. Tai lähinnä pankkitililleni. :D

1. Viimeisimmät ostoksesi?

Nämä nahkaiset nilkkurit. Ovat kuin tossut jalassa, vaikka onkin vähän korkoa. Ja huomatkaa nuo ihanat takaosan nyöritykset! Nappasin pikaiseen kännykällä pari kuvaa. Kyllä niistä nyt selvän saa.2. Lempiparisi, väri, koko?

No voi pyhä jysäys. Että yksikö kenkäpari vaan??? Laitan tähän nyt kuitenkin kuvia useammista kenkäpareista, sanoitte mitä sanoitte. Niih. Siis ihan mahdotonta valita vain yhdet lempikengät! :D Mutta koko on aina sama, 40. Joskus harvoin ehkä 41, mutta ei koskaan 39. Ja värit käyvät oikeastaan laidasta laitaan. Kunhan löytyy sopivat vaatteet kenkien kanssa!

Mustat luottokorkkarit. Nahkaa ja korkoa ehkä 5-6 cm, just hyvä. Ruskea härpäke toisessa kengässä on puolipohjallinen, joka tekee vasemman jalan kengästäkin sopivan. Minulla on nimittäin oikea jalka hieman isompi kuin vasen, joten välillä joutuu tekemään tämmöisiä pieniä apuvälinekikkailuja. Mutta suosittelen puolipohjallisia ja pohjallisia! :)

Nämä matalat korkkarit (keinonahkaa kylläkin) maksoivat Berliinissä muistaakseni jotain 15 e tai jotain puoli-ilmaista. Olihan ne sitten pakko kotiuttaa herkkuvärinsä takia. Hintansa ovat kyllä haukkuneet jo moneen kertaan. Eivät ole menneet miksikään, vaikka paljon olen näitäkin pitänyt!

Luottosaapikkaat, nahkaa, Tamaris. Tarvitseeko enempää sanoa? :) Vähän huonokuntoisilta nyt tässä kuvassa näyttävät, vaikka oikeasti eivät ole ihan näin rajunnäköiset. :) Huono kuva, no can do, tsori.

Mun ihanat talviset mokkasaappaat, lämpimät kuin mitkä! Eivätkä ole aidot Uggit tietenkään. :D


3. Onko jokin kenkämalli mitä inhoat?

Kiilakorot eivät ole ikinä olleet minun juttuni. Vaikka niitä nyt tuntuu olevan, paljon. Omistan vain kahdet kiilakorkoiset Vagabondin kengät, nilkkurit ja avokkaat. Niissä korkoa ei kuitenkaan ole kuin ihan pari kolme senttiä, joten kiilakorkoa ei oikein edes huomaa. Siinä menee minun rajani kiilakoroissa. Mutta en nyt kiilakorkoa oikein inhoakaan, liian voimakas sana. :)

Vaikka nykyään Crocsilla on hienojakin "normaaleja" :D malleja, joita voisin kovasti harkita, en kyllä niitä The peruscrocseja eli sandaaleja tai vastaavia kopioita käytä missään muualla kuin mökillä. Keskellä metsää. Sori nyt vaan, mutta ne vaan nyt eivät ole edustuskelpoiset missään muualla kuin keskellä metsää.

Ja minun kengissäni pitää olla jokin juttu, ei tarvitse välttämättä olla mitään härpäkettä ja bling blingiä, mutta tyylikästä sen olla pitää jollain tasolla. Mustat turvalliset perusnauhanilkkurit vaan eivät ole minun juttuni. Vaikka olisivat kuinka käytännölliset. Käytännöllisyydestä olen valmis tinkimään, kunhan kengät ovat hyvännäköiset.

Siis O. M. G. Huh huh, sydän taisi jättää pari lyöntiä välistä. :)

Kuva: www.christianlouboutin.com

4. Paljonko olet valmis maksamaan uusista kengistä?


Jaa-a. :D Hyvät nahkakorkkarit irtoavat about vajaalla satasella. Nilkkureiden kipuraja on satasen tuntumassa ja saappaiden ehkä 150-200 euroa. Mutta nämä nyt ovat maksimirajoja, tottakai metsästän kenkätarjouksia kuin haukka ja hyödynnän henkilökunta-alennukseni hyvin tehokkaasti. :) Merkkikengät ovat taas sitten asia erikseen. Eihän niihin satanen tai kaksi edes riitä. Mutta enpä - vielä - loubotinejataiblahnikeja omistakaan.

En minä mikään harakka oo, eeeen... :)

Kuva: www.christianlouboutin.com


5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?

Niin kauan kunnes kengät menevät rikki, tällöinkin mietin, voisiko ne korjauttaa suutarilla, niin ettei maksa ihan maltaita. Tosin lempikenkieni korjauttamisesta voisin maksaa kyllä hyvänkin korvauksen. :) ...tai käytän siihen asti, kunnes kengät ovat jo niin kuluneet, ettei niitä kehtaa enää pitää. ...tai siihen asti, kun mieli ja tyyli ovat muuttuneet. Käyttökelpoiset, mutta ei enää niin mieluiset kengät lähtevät kierrätykseen kirpparille.


Kuva: www.minnaparikkashop.com

6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi on?

Why not! Jos kaverilla ei ole mitään sitä vastaan. :) Itse asiassa minulle ja siskolleni kävi joskus niin, että olimme toisistamme tietämättämme ostaneet ihan samat muistaakseni Vagabondin ballerinat. Ja asumme eri puolilla Suomea. Ne ballerinat jalassa sitten joku kaunis päivä tavatessamme hekotimme kippurassa ostoksillemme. Eikös mennytkin niin systeri? Vai muistanko ihan väärin. :)


Kuva: www.minnaparikkashop.com


7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?

Jaa-a. :) Kun on hyvälestiset korkkarit, niilläkin jaksaa kävellä kauan. Ehkä eniten tykkään avokkaista, kävelykengistä tai nilkkureista, joissa on muutama sentti korkoa. Pikkuisen korkoa, mutta ei kuitenkaan mahdottomasti. Toisaalta ballerinatkin ovat kova sana kesäisin. En nyt sen kummemmin mainitse lenkkareita ja tennareita, kun nehän nyt ovat itsestäänselvyys, että ovat mukavat. :)

Kuva: eu.jimmychoo.com


8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

Voi kyllä! :) Sään vaatiessa tai etiketin häissä niin sanoessa käytän kesällä korkeintaan ohuen ohutta polvisukkaa, jos on pidemmät housut tai hame. Mutta jos vain mahdollista, minun jalkani tuulettuvat ihan ilman mitään sukkia koko kesän syksyyn asti niin kauan kuin tarkenee! :) Rakkoihin ja hiertymiin käytän rakkolaastareita ja -voiteita. :D

Kuva: eu.jimmychoo.com


9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?

Haaveissani ovat joko Manolo Blahnikit, Jimmy Choot tai Christian Louboutinit. Tai Minna Parikan kengät. Pradakin tietty käy... :)

Vaikka jommatkummat näistä ihanuuksista...

Kuvat: www.manoloblahnik.com

Minä matkin Charia ja haastan myös kaikki ne, jotka tunnustautuvat kenkäfaneiksi! :) Mukavaa lauantaita!

2 kommenttia:

  1. Joo näin se taisi olla, että samanlaiset kengät oltiin ostettu. :D On muuten i-h-a-n-a-t nuo sun uusimmat kengät. Vau! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vain! :) Tykkään kans kovasti, ovat vielä hyvät jalassakin! Tulisi nyt vaan kelejä, että voisi ruveta käyttämään. Sisällä voi tietty jo käyttää... :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...