sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Herbie-yrttienkasvatuslaite

Meille kotiutui jouluna isännälle laite, jossa yrtit pysyvät hengissä talviaikaankin pimeydessä. Saanko esitellä:

HERBIE


Indoor Gardenin Herbie-laitteessa yrtit ovat pysyneet hyvin hengissä. Tällä hetkellä siinä kasvaa timjamia, korianteria ja basilikaa. Kolme yrttiruukkua siihen mahtuu hyvin. Pari kertaa on pitänyt uusia korianteri ja basilika, koska jonkin sortin kirvat ovat niissä ruvenneet viihtymään vähän turhan hyvin. Timjamista eivät tosin ole piitanneet, nirsoja ovat vissiin. Jos jollakulla on vinkkejä näistä ötököistä, miten estetään niiden ilmaantuminen, niin otetaan ilolla vinkit vastaan. :)


Laitteeseen lisätään vettä harva se päivä, että kasvit siellä pysyvät freeseinä. Multaahan tässä ei käytetä ollenkaan, yrtit istuvat laitteessa omissa alkuperäisissä muovipurkeissaan. Muutaman viikon välein sekaan lisätään jotakin ravintoainetta. En tiedä siitä sen enempää, kun ei ole minun hommani. :D


Basilikaa pitäisi napsia sitten aina vain latvasta käsin, kolmannesta "lehtirykelmästä". Kuulemma. Näin olen sitten kiltisti tehnyt, kun käsky kävi. :D


Herbien kirkasvalolamppu valaisee puoli asuntoa. Näkee käydä yölläkin vessassa, vaikka keittiö on toisessa päässä asuntoa kuin makuuhuone ja wc! :) Lisäksi illan pimeydessä erottaa helposti ulkona meidän keittiön kirkkaanvalkoisena hohtavan ikkunan muiden lämpimänsävyisistä valoista. :)

Hankin Herbien Plantagenista ennen joulua. Muita värivaihtoehtoja olivat muistaakseni kirkkaanpunainen ja kirkas vihreä. Mietin punaisen ja valkoisen välillä, mutta päädyin sitten kuitenkin varmempaan valkoiseen. En ollut ihan varma, että olisiko se punaisen sävy oikein sopinut tuohon taustalla näkyvään tapettiin. Valkoinen on kuitenkin tyylikäs! Ja kun pinta on muovia, niin tosi helposti puhdistettavakin. Muutenkin Herbie on hyvännäköinen muotoilultaan. Tykkäsin siitä enemmän kuin toisesta tarjolla olleesta vaihtoehdosta, jonka nimeä tai valmistajaa en enää muista, tsori.

Että nyt vaan kaikki yrttejä kasvattelemaan! :) Tai salaatteja, niitä oon ajatellut joskus kokeilla myös kasvattaa tuossa, jospa menestyisivät.

4 kommenttia:

 1. Tollanen voiskin olla kätsä, jos vaikka saisi yrit pidettyä hengissä ja saisi hieman lisättyä omaa yrttien käyttöä ruoanvalmistuksessa. :)

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kyllä, on kätevä! :) Viime kesänä meillä oli yrttejä kasvamassa parvekkeella toisessa päässä taloa kuin keittiö. Eihän me niitä ikinä sieltä muistettu käyttää. Kun nyt taas joka vähintään joka toisessa ruoassa on jotakin yrttiä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun kirjoitat taas!! :)

  VastaaPoista
 4. Fiilikset palasivat, niin nyt on taas asiaa kunnolla, ettei tarvitse ihan vain tikusta vääntää! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...