lauantai 18. elokuuta 2012

Peter Pan - poika, joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi

Kävimme tällä viikolla Suomenlinnan kesäteatterissa katsomassa Ryhmäteatterin Peter Pan - poika, joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi -näytelmän. Esitykset jatkuvat vielä elokuun loppuun asti, joten tästä tutkimaan lisätietoja Ryhmäteatterin nettisivuilta ja varaamaan lippuja! :)

Kuva: www.ryhmateatteri.fi


Peter Pania näyttelee Riku Nieminen, ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaa Juha Kukkonen. Muissa rooleissa nähdään Robin Svartström, Sanna Warsell, Alina Tomnikov, Elias Keränen, Nestori Hellgren, Annika Poijärvi, Samu Loijas, Aarni Kivinen, Juha Suihko, Juha Pulli, Kimmo Korpela ja Pasi Warsell. Lavastussuunnittelusta vastaa Janne Siltavuori, puvustussuunnittelusta Niina Pasanen, valaistussuunnittelusta Miina Kultanen, äänisuunnittelusta Jussi Kärkkäinen, sävellys: Jukka Hannukainen ja Jussi Kärkkäinen, maskeeraussuunnittelusta vastaa Riikka Virtanen, näyttelijöiden lennätyksestä vaijereiden varassa Pasi Warsell sekä taistelukoreografioista Oula Kitti. Upea porukka, upea esitys!

Kuva: www.ryhmateatteri.fi


Esitys oli kokonaisuutena hyvä, kaikki osa-alueet toimivat! Koko teatterilavaa käytettiin hyväksi, vaikka lava Suomenlinnan Hyvän Omantunnon linnakkeessa ei varmasti ohjauksen, lavastuksen ja koreografioiden suunnittelussa ole helpoimmasta päästä. Yleisökin on jaettu kahteen osaan "teatterisalia", mikä otettiin myös hyvin huomioon.

Kuva: www.ryhmateatteri.fi


Erityisesti pidimme hienoista taistelukohtauksista! Oula Kitin taistelukoreografiat sekä maassa että vaijereiden varassa ilmassa olivat upeita. Ovat varmasti vaatineet tunteja ja tunteja harjoittelua, ettei vahingossa huitaise kollegalta miekalla korvia irti! Respect, en kyllä itse varmaan ikinä oppisi! :)

Kuva: www.ryhmateatteri.fi


Peter Pan on kielletty alle 7-vuotiailta ja olen samaa mieltä, vaikka en lapsista mitään tiedäkään. Kokemuksen syvällä rintaäänellä siis sanon :D että sen verran "rajuja" (ehkä vähän liian voimakas sana) kohtia jutussa oli. Mutta lapsiakin katsomossa oli paljon ja tuntuivat tykkäävän. Muutenkin yleisö eli hyvin mukana koko ajan, joten todistettavasti esitys oli varsin mukaansa tempaava!

Tässä vielä esittelytekstiä Ryhmäteatterin sivuilta:
Kesällä 2012 Ryhmäteatterissa nähdään uusi näyttämösovitus J.M. Barrien rakastetusta klassikkotarinasta Peter Panista, pojasta, joka oppi lentämään onnellisten ajatusten avulla, mutta ei koskaan halunnut kasvaa aikuiseksi.

Peterin ilmestymisestä Leenan, Jukan ja Mikon huoneeseen alkaa huikea seikkailu Mikä-Mikä-Maahan, taianomaiseen paikkaan, kadonneiden poikien, merirosvojen ja intiaanien maailmaan, jossa Peterin arkkivastustajana on hirvittävä kapteeni Koukku, harvahampaisten ja raakkuvakurkkuisten merirosvojen johtaja.

Ryhmäteatterin näyttämöversio lähestyy mukaansatempaavaa tarinaa J. M. Barrien alkuperäisteoksen henkeä kunnioittaen ja paljastaa, ettei Peter Pan ehkä olekaan se velikulta, jota on totuttu odottamaan, vaan pikemminkin hyväksyntää kaipaava pieni poika, jonka on ollut pakko kehittää omat selviytymiskeinonsa pärjätäkseen vaaroja vilisevässä Mikä-Mikä-Maassa. Rohkean ja uljaan seikkailijan sisimmässä asuu ikuinen kapinallinen, joka osaa olla myös raivostuttavan vastuuton ja mielentiloiltaan oikukas.

Peter Pan käsittelee aikuiseksi kasvamiseen liittyviä ongelmia, ystävyyttä, yksinäisyyttäkin, mutta se on myös traaginen tarina rakkaudesta. Leena ihastuu Peteriin ja hänestä tulee äitihahmo railakkaalle Kadonneiden poikien joukolle. Lopulta vaihtoehdoiksi jää joko loppumaton lapsuus Peterin kanssa Mikä-Mikä-Maassa tai aikuistuminen ja paluu kotiin.
 Kannattaa siis varata liput heti, kun niitä on vielä jäljellä ja ruveta suunnittelemaan retkeä Suomenlinnaan! :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...