sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ravintolapäivä Helsingissä

Tänään vietettiin Ravintolapäivää ympäri Suomea, jolloin kuka tahansa voi perustaa päiväksi oman ravintolansa. Vihdoin ehdimme osallistumaan Ravintolapäivään asiakkaiden ominaisuudessa, kaikki edelliset ovat menneet vain jotenkin ohi menojen takia. Oli kiva päivä! :) Ja muuten Ravintolapäivällä on oma appsi iPhonelle, kannattaa ladata, oli meinaan kätevä! :)

Aloitimme kierroksemme Cafe Herttuasta, jossa 4-vuotias Asko myi meille kahvit ja herkulliset korvapuustit. Kuvan unohdin ottaa Askosta ja puusteista, harmi! Sen verran söpö kahvilanpitäjä oli hienoine mainoksineen.

Seuraavaksi siirryimme Vallilaan Pohjoismaiden suurimmalle sisäpihalle Sammatintien ja Sturenkadun kulmaan. Olimme vähän myöhässä, kun useimmista paikoista ruoka oli jo ehtinyt loppumaan. Söimme kuitenkin maukasta pinaattikikherneohrattoa, jota tarjoili Ravintola Laskettu Aika. Ilmeisimmin jälkikasvua oli tiedossa minä hetkenä hyvänsä. :)

Ravintola Laskettu Aika: Lämmin pinaattikikherneohratto



 Vallilasta matkamme jatkui Kallioon. Minä ennakkoluuloisena toki epäilin vahvasti ostaa thairuokaa "Ikuisen Vapun Aukiolta", vai miksikä sitä Sörnäisten metroaseman ympäristöä nyt kutsutaan. Mutta olipa hyvää! Otimme paistettuja nuudeleita kanalla ja katkaravuilla. Vitosen annos kyllä haukkui hintansa, oli parempaa kuin monissa oikeissa ravintoloissa.

Kuvan paistetuista nuudeleista muistin toki ottaa vasta siinä vaiheessa, kun puolet oli jo syöty... :)



Sadan metrin päässä Harjutorilla testasimme legendaarisen äijäsalaatin (Ravinteli Kaksi Haaskaa).


Ravinteli Kaksi Haaskaa: Legendaarinen äijäsalaatti




Matkamme jatkui kohti keskustaa. Siellä yritimme pariinkin paikkaan, mutta emme oikein onnistuneet saamaan ruokaa enää, koska olimme sen verran myöhään liikenteessä. Jamón a la Calle! -ravintolan espanjalainen iberiankinkku manchegojuustoineen ja oliiveineen jäi saamatta, koska possut olivat jo loppuun kaluttuja. Seuraavaksi yritimme We Got Beet:iin viihtyisälle Tehtaankadun sisäpihalle, punajuuriburgerijono oli kuitenkin ihan mahdoton, joten päätimme ennen pitkää luovuttaa. Jonottaessamme nautimme kuitenkin Danielin mehubaarin antimista sekä taivaallisen hyvästä kahvista. Minä laitan AINA maitoa kahviin, en pysty edes kuvittelemaan ajatusta kahvista ilman maitoa. Mutta tämän kahvin join mukisematta ilman maitoa, se oli siis hyvää. :)

Koska nälkä ei vielä ollut meiltä taittunut edellä esitellyistä päivän aikana jakamistamme annoksista huolimatta, suuntasimme lähistöllä olevaan legendaariseen Sea Horse -ravintolaan, tutummin Sikalaan. Siellä söin Panimomestarin leivän ja mieheni tilasi muikkuja. Oikein maittavat annokset ja mahtavan rentoa palvelua! :)

Sea Horse: Panimomestarin leipä


Sea Horse: Rapeaksi paistetut muikut


Ravintola Sea Horse



Jatkoimme pyörimistämme Tehtaankadulla ja menimme lopuksi kuuntelemaan siipan kaverin keikkaa kivalle sisäpihalle. Hyvä musiikki kruunasi kivan päivän! :) Menkääpä ihmeessä testailemaan ravintoloita seuraavana Ravintolapäivänä! Me ainakin menemme! Jos ei meillä ole omaa ravintolaa pystyssä... ;)

6 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä ruokia!

    Olen osallistunut joka ravintolapäivään, kerran myös "ravintoloitsijana". Rento, kaiken ikäisille sopiva tapahtuma, jossa leppoisa yhdessä olo ja hyvä ruoka ovat pääosassa.

    Nyt mentiin aika mutu-tuntumalla; Ravintolapäivän sivuilla kartat eivät päivittynet Explorerissa tai Chromessa. Mobiilisovelluksen latasin pari päivää aiemmin, siihen ehdin tutustua muutaman minuutin, sitten ravintolapäivän facebookissa ylpeänä kerrottiinkin, että mobiilisovellus on päivitetty, ei toimi Windowsissa eli Lumialla ei näkynyt...

    Mutulla suijui kuitenkin hyvin ilman tarkempia suunnitelmia, Vanhan kirkon puistossa napattin syötävää useammastakin paikasta, kaverin kahvilassa käytiin ihanilla kakkukahveilla & espressolla ja Sepänpuiston kinkkua maistettiin jo toistamiseen. Ajoissa kannattaa olla liikkeellä, joissain paikoissa ruoka loppuu alta aikayksikön. Me olemme yleensä lähteneet jo klo 11-12 liikkeelle. Seuraavan kerran täytyisi kokeilla Kallion ja Vallilan suuntaa, yleensä olemme ollet Punavuori-Ullanlinna-Eira-akselilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyviä ruokia! Tämä Ravintolapäivä on kyllä tosi hyvä idea! :)

      Pitää kyllä seuraavalla kerralla lähteä aikaisemmin liikkeelle, että ehtii maistamaan kaikkea mitä haluaa. Mua pikkuisen jäi harmittamaan se Sepänpuiston kinkku, olisi ollut varmasti aikas hyvää...

      No voi höh, ettei mobiilisovellus pelittänyt! iPhonen versio toimi kyllä ihan jees. Kehitettävää siis vielä on! :)

      Mentiin Vanhan kirkon puiston ohi ja nähtiin ne monet kojut siellä. Pitänee seuraavalla kerralla mennä sitten sinne.

      Poista
  2. Mitä ihmettä? Me mentiin illalla Sepänpuiston Jamonin ohi ja kyllä siellä kinkkua näytti riittävän... Ehkä ne oli saanut santsisatsin? Meijän Ravintolapäivä jäi tällä kertaa kokematta, mutta Skifferin pizzat a.k.a liuskat maistui :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tosi????? Voi kökköläinen sentään! Silloin iltapäivällä kun me siinä kateltiin hommaa hetken aikaa, niin pelkät luut oli jäljellä, juustolautanenkin oli ihan tyhjä. Olisivatkohan tosiaan saaneet sitten lisää. No höh! Mutta pitää ensi kerralla olla kärppänä paikalla! :)

      Skifferin pizzat pitäisi kyllä myös joskus kokea, oon lukenut siitä paikasta monta kertaa! :)

      Poista
  3. Noi meidän paremmat puoliskot ei sitten vissiin kommunikoineet ihan oikein – pyysin kutsumaan teidät Skifferiin, mitä lie nuo miehet tuumanneet... :) Oletan, ettei kutsu tullut perille? :)

    Meni koko RP ihan mönkään tällä erää, kun moni asia painoi päälle samaan aikaan - ja kun nälkäisenä olin jonottanut 45 minuuttia sandwichiä VAIN KUULLAKSENI, ETTÄ NE LOPPUIVAT JUURI MINUN KOHDALLA, olin jo sen verran kiukkuinen, että otettiin botski Liuska-saareen! :D :D Hahhah. Laitan sieltä postausta Portobelloon tässä joskus.

    Mut juu-u, Sepänpuistossa veisteltiin kinkkua vielä seiskan aikoihin illalla...

    Ensi kerralla mennään ajoissa ja yhdessä, eikös vain? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa, ei mulle asti kutsua kyllä tullut, vain tieto siitä, että menittekin Skifferiin! :D No mutta, toiste sitten!

      Ei oo totta, mahtoi olla ärsyttävää!! Mekin jonotettiin jotain punajuuriburgereita varmaan puoli tuntia, kunnes aloin kuulostella, että voisi just sama olla mahdollista, että siinä ja siinä riittäisikö meille. Päätettiin suosista lähteä sitten Sikalaan. :)

      No voi kökkö sentään! Me oltiin ehkä siinä viiden jälkeen Sepänpuistossa ja silloin näytti vain luut olevan jäljellä. Toivottavasti me tulkittiin oikein... No toivottavasti ovat seuraavalla kerralla mukana, että saisin sitä kinkkua sitten silloin! :D

      Näköjään marraskuussa on seuraava ravintolapäivä. Toivottavasti en ole töissä silloin! :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...