tiistai 27. marraskuuta 2012

Rentoutumista Tallinnassa

Pyrähdimme viime viikonloppuna tyttöjen kesken äitini ja siskoni kanssa Tallinnassa. Mahtava reissu oli, suuret kiitokset hyvästä seurasta! :) 





Ylitimme Suomenlahden perjantai-illalla Baltic Princessillä, jossa söimme Grill House -ravintolassa. Otettiin kaikki laavakivellä grillattua pihviä ja ilmenikin, että piffi grillataan itse! :) Mikäs siinä, pöytään tuotiin kaikille kolmelle laavakivellä tirisevät ja sihisevät pihvit lisukkeineen. Siitä sitten leikkailtiin paloja ja käänneltiin kypsäksi kuumalla kivellä, hauska idea! Ja mikä parasta, kukin sai itse paistamalla juuri sen kypsyistä lihaa kuin halusi. :)




Yövyttiin Von Stackelberg -hotellissa, suosittelen lämpimästi! Saimme Zen Deluxe -huoneen, joka oli todella tilava! Vaikka meitä oli kolme temperamenttista naishenkilöä samassa huoneessa koko viikonlopun :D, ei huone tuntunut ollenkaan liian ahtaalta. Hotelli sijaitsi hieman vanhan kaupungin ulkopuolella, mutta ytimeen sieltä selvisi vartin kävelyllä. Tosin mukavuudenhaluisina maksoimme kuitenkin taksista vitosen muutamaan otteeseen... :)








Hotelli sijaitsi vanhassa kivitalossa ja huoneen sisustuksessa oli käytetty tiiliseinää ja puupalkkeja hienosti hyväksi. Ulkona ikkunoita ja katonrajaa oli reunustettu jouluvaloin. Aamiainen hotellissa oli muuten superhyvä! Aamiainen oli runsas ja tarjolla oli herkkuja mm. virolaisilta pientiloilta.








Lauantaipäivä kuluikin - yllättäen :D - shoppaillessa, kävimme ensiksi joulumarkkinoilla Raatihuoneentorilla. Ihana tunnelma! Kunpa samanlainen tunnelma saataisiin aikaiseksi Tuomaanmarkkinoillekin Senaatintorille, vinks vinks... Parit pienet ostokset tuli tehtyä ja herkulliset mustikka-mustaviinimarjaglögit juotua. Sitten jatkoimme Viru-keskukseen pyörimään.







Pistäydyimme Vene-kadulla sijaitsevalla sisäpihalla ja löysimme aivan ihanan kahvilan! Tai emme siinä shoppailujen loppuvaiheessa enää jääneet kahville, mutta ostimme suussasulavia suklaakonvehteja. Arvatkaapas jäikö paikan nimi minulle päähän! Päivitän sen tänne jos jostain onnistun nimen ja osoitteen saamaan. Oli sen verran ihana paikka! :)

Lauantaina illalla kävimme syömässä La Bottega -ravintolassa Vene-kadulla, lähellä Raatihuoneentoria. Ravintola on valittu tämän vuoden 12. parhaaksi ravintolaksi Virossa, mutta me emme nyt oikein vakuuttuneet, valitettavasti. Sisältä ravintola oli viihtyisä ja tyylikäs korkeine viinihyllyineen, mutta hieman "eteismäinen". Ruoka oli kyllä hyvää, lähinnä ihmettelimme palvelua. Palvelu oli ystävällistä, mutta aikamoista säätämistä. Esim. kana-annoksen lisukkeet tuotiin pöytään n. 5 minuuttia kanankoiven tuomisen jälkeen. Tai kun aterimet vietiin alkuruokalautasten mukana pois, uudet tuotiin vasta sitten, kun niitä pyysimme pääruokien odottaessa neniemme edessä. Jänskää, ihan kuin paikka olisi uutuudenkankea ja avattu edellispäivänä. Kahvitkin tuotiin pöytään jäähtymään kymmenisen minuuttia ennen jälkiruokasuklaakakkujen tuomista.

Vielä sunnuntaina ennen lähtöä nautiskelimme kauneushoidoista hotellin spassa. Puolitoista tuntia kasvohoitoa ja pää/niska/hartiahierontaa:  rentoutunut olo on sen jälkeen taattu, aivan ihana kokemus! :)

Oli kyllä niin kiva retki, pitää tehdä perinne niin kuin puhetta jo oli! :)

12 kommenttia:

  1. Kahvila on Chez Pierre, olen sieltä itsekin ostanut suklaita.

    La Bottega on saanut vaihtelevia arvioita. Itse pidin, mutta monet ovat valitelleet palvelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kiitos nimen muistamisesta! :) Ruoasta pidimme myös La Bottegassa, mutta se palvelu oli tosiaan vähän jänskää. Ystävällistä, mutta säätämistä. Tulipa kokeiltua! :)

      Poista
  2. Kiitos itsellesi! Oli kyllä tosi mukava viikonloppu hyvässä seurassa, paljon ehdittiin. Mukavasti olet kuvillasi saanut tuotua tunnelmiamme esiin. Ensi syksyä odotellessa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! :) Oli kyllä tosi kivaa, ensi syksyyn siis! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hyvä juttu, kiitos tästä nimestä! En viitsinyt ruveta kaivamaan kuitteja mistään ja suklaatkin on syöty jo aikapäiviä sitten. :D Ihana paikka!

      Poista
  4. Ihanan rentouttavalta vaikuttaa, tyttöjen tuulettumisreissut on parhaita! :) Hyvä tietää tuo ravintolahomma... Hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! :) Oli kyllä tosi kiva matka! Joo meidän kokemus La Bottegasta oli vähän tuommoinen. Mutta sitten taas Lumo kommentoi tuossa yläpuolella, että oli tykännyt. Ilmeisesti paikka on vrt. Groteski, riippuu päivästä. :D

      Poista
  5. Grotesk on muuten nykyään piffipaikka, tiesitkö? Haluavat kai kilpailla Stefanin kanssa. Ja meidän lempi-Alkon tilalle ne pirulaiset avasivat viinibaariin - yhyy, iso protesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on vai, enpäs tiennytkään, sillai! Jostakin kuulin siitä viinibaarista, olisko ollut joskus puhetta. Kaikkea ne nyt yrittää! Pitänee käydä joskus testaamassa se viinibaari? :)

      Poista
  6. Laitetaan harkintaan :) Joo, yritystä on, kun ei taida kummoisesti kannattaa... Drinkkibaarikin on myyty jo aikaisemmin ulkopuoliselle yritykselle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa, hyvin menee. Mutta katellaan jos joskus törmättäis viinien merkeissä! :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...