perjantai 14. lokakuuta 2011

Hieno Riika!

Olimme tyttöjen reissulla Riikassa pari viikkoa sitten pidennetyn viikonlopun ajan torstaista sunnuntaihin. Tosi mukava reissu, Riika on hieno kaupunki! Ei Riikasta turhaan puhuta Baltian Pariisina tai Prahana. Pyörimme lähinnä oikeastaan kokonaan vanhan kaupungin alueella, vanhat talot ovat upeita ja mukulakivikadut ihania!

Lensimme Riikaan kahdessa ryhmässä, minä Helsingistä Air Balticilla ja muut Vaasasta suoraan Riikaan myöskin Air Balticilla. Edulliset lennot saatiin, ei montaa sataa euroa mennyt neljän hengen matkoihin. Myös hotellin saimme mielestämme aika edullisesti varattua Booking.comista. Lentokentältä hotellille ja takaisin matkustimme kätevästi BalticTAXIlla, nettisivuilta voi ostaa jo etukäteen taksimatkavoucherin (14 € /suunta), joka sisältää max. 4 henkilön kuljetuksen lentokentältä yhteen osoitteeseen Riikan keskustassa. Muutenkin matkustimme vain BalticTAXIlla, kun pari kertaa taksia tarvitsimme, Riikassa kun ei kuulemma ole ihan sama mihin taksiin päänsä pistää. Rahoistaan voi päästä eroon lyhyelläkin matkalla. :) Mutta BalticTAXI on kokemuksemme mukaan luotettava ja halpa kyyti!
Aikamme kului yllättäen lähinnä shoppaillessa. :) Mahdottomasti ostoskeskuksia ja pikkukauppoja, ihanaa! Kaikenlaista kivaa löytyi, Riikassa on monta vaateliikettä, joita Suomesta ei vielä löydy. Ehkäpä ne joskus rantautuvat Suomeenkin.


Leikittiin turistejakin yhtenä päivänä, kun kierrettiin kaupungin ympäri HopOnHopOff-bussilla. Niitä näyttää olevan jokaisessa isossa kaupungissa. Ryntäsimme toki yläkertaan matkustamaan, oli aika lämmin päivä, niin ei tullut kylmäkään. Luurit päähän vain, niin saimme kuunnella suomeksi selostuksia nähtävyyksistä kanavalta viisi! :)
Asustelimme Europa Royale -hotellissa, joka on ihan vanhan kaupungin laitamilla. Hieno hotelli, joka on sisustettu oikein ihanan perinteisesti, paljon tummia raskaita kankaita, tummaa puuta, koristeellisia kattoja... Aamiaisbuffet oli runsas ja varsin maittava! Oli lämpimiä ruokia, kuten täytettyjä ohukaisia, munakokkelia, nakkeja, puuroa, sekä hedelmiä, leipää, pullaa... Vatsansa sai hyvin täyteen. Aamiainen kuului huoneiden hintaan. Huoneemme korkeus oli varmasti vähintään 4 metriä! Aikamoinen. :)

Hotellin karaokebaari oli kokemus. Baari oli pieni, ehkä 30 neliön kokoinen. Musiikki soi täysillä ja kuten kaikissa karaokeilloissa, laulajia oli laidasta laitaan. Ei siinä vielä mitään, mutta kun suurin osa biiseistä oli venäjäksi! Meidän pöytä hymyili kohteliaasti, kun koko muu baari oli ihan täpinöissä niistä venäjänkielisistä kipaleista. Ilmeisesti ovat sitten idän puolella suuria hittejä. :) Mistä sitten tuli mieleen, että eipä Venäjältä tänne meille kyllä paljoa musiikkivaikutteita tule. Kaikki suuret hitit ovat melkein lännestä päin.

Tuoreet kukat ovat jokin juttu riikalaisille. Näimme monilla kaupungilla kukkapaketteja kädessä ja ajoimme turistibussillamme tämän kukkakojukadunpätkän ohi.

Yksi Riikan hienoimmista nähtävyyksistä on Pietarinkirkko. Muutaman latin maksamalla pääsi hissillä kirkontorniin katselemaan nähtävyyksiä. En saanut ketään muuta seurakseni ylennöksille, mutta minun oli pakko päästä katselemaan maisemia kymmenien metrien korkeudesta. :) Hienot näkymät ympäri Riikaa!

Päivällä kävimme syömässä yleensä jotain pientä jossain kahvilassa. Double Coffeet ja Costa Coffeet olivat suosikkejamme. :) Perunalätyt ja lätyt ylipäätään tuntuivat olevan sikäläinen ruokajuttu ja maistoimme niitä tottakai. Hyviä olivat! Kävimme syömässä vanhassa kaupungissa mm. Steiku Haoss -ravintolassa, jonka pihvisalaatti oli oikein maukasta. Ruokajuomana viinin lisäksi meillä oli yleensä Kiss-siideri. :)


Yhtenä iltana teimme retken myös valtavan kokoiseen Lido-ravintolaan, joka oli muutaman kilometrin keskustan ulkopuolella. Lido Recreation Centre on yksi Euroopan suurimmista hirsirakennuksista, jonne mahtuu tuhatkunta asiakasta. Ravintolassa on valtava valikoima ruokalajeja, jotka kerätään tarjottimelle ja maksetaan kaikki sitten kassalle lopuksi. Neljän hengen ruokailu maksoi muutaman kympin, ei paha. :) Kesällä täällä on kuulemma myös huvipuisto ja kaikkea. Mutta oli paikka nähtävyys kyllä nytkin illalla hienoine ulkovaloineen! Lidolla on ravintoloita myös muualla Riikassa.Kaiken kaikkiaan hieno reissu! Jos polttelee lähteä johonkin pidennetyksi viikonlopuksi, Riika on yksi hyvä vaihtoehto. :) Tässä vielä fiilistelykuvia loppuun. 

4 kommenttia:

 1. Tosi mukava juttu!! Nousi taas kivat muistot mieleen upeista kuvista :).

  VastaaPoista
 2. Niinpä, mäkin suoritin muisteloita mukavasta reissusta juttua kirjoittaessani! :)

  VastaaPoista
 3. Tuttuja maisemia ja kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vain! :) Riika oli kyllä hieno kaupunki, ehkäpä joskus uudestaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...