maanantai 10. lokakuuta 2011

Vapiano

Kävimme systerin kanssa testaamassa Suomen ensimmäisen Vapiano-ravintolan Helsingissä Rautatientorin kulmalla.

<3 <3 <3 Hyvää huomista synttäripäivää vaan siskolle! :) <3 <3 <3

Ketjulla on paljon ravintoloita ympäri maailmaa ja nyt Vapiano rantautui myös Suomeen joitakin kuukausia sitten. Kiva paikka! Hetken meillä kyllä meni aluksi ennen kuin hokattiin kuinka hommat toimii, sen verran teknistä hommaa kuitenkin. Lue juttua eteenpäin, niin kerron lisää. :)

Tilattiin yksimielisesti kummallekin Lapin pizzat, 12,90 € kipaleelta. Hyvää oli, mukavan erilainen pizza! Totesimme melkein yhteen ääneen, että kerrankin ravintolapizza maistui lähes "terveelliseltä". Rasva ei tihkunut suupielistä, eikä tullut ähky olo. Mukavan "kirpsakka" kastike oli kuin piste iin päälle. Tässä pizzan kuvaus Vapianon kotisivuilta:
PIZZA DI LAPPONIA
Lapin pizza – kokeile uutuuspizzaamme, täytteenä itsetehtyä pizzakastiketta, savujuustoa, punasipulia sekä ohueksi viipaloitua kylmäsavuporoa. Paistamisen jälkeen koristellaan tuoreella rucolalla sekä maukkaalla karpalo-balsamico-viinietikkakastikkeella.
Vapianossa on omat puolet baarille ja syömiselle, paikkaan voi siis piipahtaa vain lasillisellekin. Jos syödä halusi, sai heti ovesta tultaessa olevalta tiskiltä "lätkän" eli pankkikortin kokoisen kortin. Katsoessamme kortteja lievästi hölmistyneinä :D mukava vastaanottohenkilö selvitti, että tätä korttia näytetään joka pisteessä, jolloin ostokset latautuvat kortille ja ruoat ja juomat maksetaan sitten poistuessa. Varsin kätevä systeemi, ei tarvitse odotella laskua!


Ravintolassa on tarjolla mm. pizzaa, pastaa ja salaatteja ja niitä haetaan omilta tiskeiltä. Pasta lienee suosituin annos tiskien määrästä pääteltynä. :) Marssimme pizzatiskille, josta meille annettiin laite, joka kuulemma sitten tärisee, kun pizza on valmis ja sen saa hakea. Niin jännittävää! :D Tottakai ruvettiin kärsimättöminä odottamaan, että toimiikohan se nyt ja voi voi voi... Ja ruvettiin nauramaan, kun luettiin teksti lätkästä: "Rauhoitu! Ilmoitan heti, kun pitsasi on valmis." Ilmeisesti emme ole ainoita, jotka epäilevät laitteen toimivuutta. Mutta toimi se! Yhtäkkiä lätkä rupesi tärisemään ja saatiin hakea pizzat! :) Hauska systeemi!


Vapiano on mielestäni korkeatasoinen "pikaruokapaikka". Ei voi verrata samana päivänäkään mäkkärihese-osaston kanssa, koska ruoka tuntuu oikeasti olevan hyvää ja laadukasta. Ainakin pizzat olivat, pitänee jatkossa testata myös pastat! :) Mutta ruoan saa äkkiä ja hommat hoituvat muutenkin nopeasti, jos niin haluaa, kun ei tarvitse odotella tilauksen tekemistä, laskua jne. En kyllä suosittele romanttiseksi illastamispaikaksi, mutta rentoon illanviettoon kaveriporukalla soveltuu enemmän kuin hyvin. Ketjuravintolaksi erittäin onnistunut konsepti! Fiksua ja tyylikästä, mutta silti edullista ja hyvää. Neroutta konseptin keksijältä siis. :)

Plussaa myös asiantuntevasta ja mukavasta baarimikosta! En nimittäin ollenkaan odottanut, että haettaessa valkoviinilasillisia, baarimikko kysyisi mitä meillä on ruokana. Loistava juttu, ja viini sopi hyvin pizzan makujen kanssa!

Hauska yksityiskohta oli mauste- ja yrttilaatikko jokaisessa pöydässä. Oli aikas kivaa lisätä pizzan päälle tuoretta oreganoa ja basilikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...