keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Päiväpeitteen värjäystä

Kirjoittelin aiemmin nojatuolien verhoilu -postauksessa, että keksin värjätä sohvan päällä olleen vaalean päiväpeitteen mustaksi. Nyt sain sitten vihdoin aikaiseksi testata kankaan värjäämistä Dylonin Wash & Dye Velvet Black -värillä. 3 pussia väriä iskin koneeseen samaan aikaan n. 3 kg painavan vaalean päiväpeitteen kanssa. Harmi, kun en hoksannut taaskaan ottaa ennen-kuvaa, mutta tässä jälkeen-kuvia kuitenkin.

Oikea puoli
Nurja puoli
Sitten värjäyksen jälkeen toki vasta luin peitteen lapusta, että materiaalissa oli 80 % puuvillaa ja 20 % polyesteria. Ja jos lukisi tarkemmin väripussin ohjeita, niin voisi hoksata ENNEN värjäämistä, että polyesteri ei kuulemma värjäänny. Eli saatte ihan vapaasti päätellä kuvista, mitkä osat peitteessä ovat puuvillaa ja mitkä polyesteria. :) Tapanani on yleensä vain testata kaikkea ensin ja lukea ohjeistusta tarkemmin sitten luonnollisesti vasta tuloksen selvittyä. :D

Mutta oikeastaan tuli ihan kiva lopputulos! Tuo oikea puoli on aika vaalea, näköjään on kudottu polyesteria enemmän sille puolelle. Kun taas nurja puoli on yleissävyltään tummempi, enemmän puuvillaa sillä puolella. Tällä hetkellä olen kyllä laittamassa nurjan puolen päälle, on yleisilme tummempi. Laitan lisää kuvia sitten valmiista sohvasta, kunhan tämä peite kuivuu ja saan "nidottua" sen sohvaan kiinni!

Sain Facebook-sivulla Pauliinalta hyvän vinkin huuhdella peitto vielä kerran kiellon päälle värjäyksen jälkeen. Näin tein ja käytin vielä koneen extrahuuhteluominaisuuttakin. Toivottavasti nyt riitti, ettei väriä lähde ja hinkkaannu vaaleaan sohvan pintaan. Toisaalta väliäkö tuolla, tahroja se sohvan alkuperäinen pinta täynnä on muutenkin... :)

Mutta värjääminen oli kyllä helppoa! Aikaahan se vaatii, kun pesukoneen ohjelmat ottavat oman aikansa. Mutta siis ensiksi heitin koneeseen peitteen ja ne 3 pussia Dylonin Wash & Dye Velvet Black -väriä. Pussit piti vain leikata auki yläpäästä ja pistää koneeseen pusseineen päivineen. Pussien ei käynyt kuinkaan, vahvaa muovia ovat. Kun ensimmäinen värjäyspesuohjelma oli loppu, en edes avannut luukkua, lisäsin vain lokeroon pesuaineen ja laitoin toisen 40 asteen ohjelman pyörimään. Lopuksi vielä huuhteluohjelma extrahuuhtelulla :) ja sitten kuivumaan. Tällä hetkellä peite on kuivumassa ja pesukone pesee itseään 40 asteen ohjelmalla ilman sisältöä. Voisi pistää vielä sen huuhtelun lisähuuhteluineen vielä tuon pesun jälkeen, ettei vain seuraavat pyykit muutu kans mustaksi tai harmaaksi... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...