keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Improvisaatioteatteria

Minusta on tullut improvisaatioteatterifani. Onpas sanana jotenkin pitkä ja vaikea. :) Mutta olen ihan fiiliksissä aina päästessäni katsomaan jotain esitystä. Viimeksi olin Kansallisteatterin Lavaklubilla katsomassa Riskiryhmän esitystä. Ihan mahtavaa!

Näyttelijät vetävät hatusta lavalla sketsejä, lauluja tai vaikka kolmen vartin mininäytelmän. Yleisö huutelee aiheita, tyylilajeja tai musiikkityylejä, joiden mukaan näyttelijät improvisoivat. Joskus joltakin pettää pokka, mikä tekee esityksestä vain entistä hauskemman. Toisaalta taas välillä ihmettelee, että miten ihmeessä näyttelijä pystyy pitämään ihan pokerinaaman, vaikka yleisö ulvoo naurusta mahojaan pidellen. No, kaikista ei ole näyttelijäksi, niin kun vaikka minusta. :)

Esityksissä on mukana myös muusikkoja, jotka improvisoivat säestykset näyttelijöiden lauluihin ja soittavat taustamusiikkia muihin sketseihin yms. Musiikilla on valtava vaikutus koko esitykseen! Musiikilla voidaan luoda dramaattista jännitystä, hulvatonta showmeininkiä jne.

Seuraavaksi haluaisin jossain vaiheessa nähdä jonkin Stella Polariksen esityksen. Siitä sitten vain varailemaan lippuja. Jos haluatte viettää hauskan illan, suosittelen lämpimästi improvisaatioteatteria! :)

3 kommenttia:

  1. Olen aina haaveillut pääseväni näkemään kunnon improvisaatioesitystä livenä mutta vielä en jostain kumman syystä sinne asti ole jahkaantunut. Eiköhän sekin päivä vielä tule, että saan paikanpäällä ulvoa naurusta kipeänä:D

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä! Jospa joskus yhdessäkin satuttaisiin samaan esitykseen, nauretaan yhdessä! :)

    VastaaPoista
  3. Juu, kannatan sitä vaihtoehtoa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...