torstai 21. heinäkuuta 2011

Nokkospasta

Täytyy myöntää, että itselleni ei kuuna päivänä tulisi mieleen kerätä nokkosia (nehän polttaa iholla kun niitä koskee!!), saatika pakastaa niitä ja lopuksi tehdä niistä vielä pastakastiketta. Varsin ennakkoluuloisesta nupinastani huolimatta, onneksi rakas miekkoseni piti päänsä ja teki nokkospastaa. Ja vähänkö siitä tuli hyvää! :)

Aiemmin kesällä sain mökillä nauttia koivunlehti-perunakeittoa ja sekin kyllä oli ihan hyvää, vaikka myös sen keiton tekemistä säesti minun "hentovarainen" ennakkoluuloinen ininäni. :D

Meidän pastassa käytettiin siis pakastettuja nokkosia, jotka oli ryöpätty ja kuivattu ennen pakastamista. Mutta nämä pakastetut nokkoset näyttivät pannulla ja lopputuloksessa ihan pinaatilta.


Tässä reseptiä nokkoskastikkeelle, riitti hyvin meille kahdelle hengelle. Voisi ehkä juuri riittää kolmelle neljälle hengelle, varsinkin jos sekoittaa suoraan pastan sekaan. Mikään mahdottoman iso annos ei kuitenkaan ole.

nokkosia n. 100 g ryöpättynä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
pari lorausta sherryä (jääkaapissa sattui nyt olemaan tätä, mm. vermut tai vastaava sopii yhtä hyvin)
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
tuoretta timjamia
n. 2 rkl Crème Bonjour -tuorejuustoa (meidän versiossa aurinkokuivattu tomaatti -makuisena, mutta veikkaan että sopii moni muukin maku)

Kuullota ensin pilkotut sipulit ja timjami pannulla öljyssä ja lisää sitten sherry. Anna hautua hetken aikaa ja lisää pilkotut nokkoset. Anna hautua taas hetken ja lisää mausteet ja Crème Bonjour. Lopuksi anna vielä hautua pannulla, kunnes juusto sulaa.

Hyvää ruokahalua! :)

2 kommenttia:

  1. Teidän pitää tehdä tuota joskus meillekin, olis kyllä mielenkiintoista maistaa.. :D

    VastaaPoista
  2. Pitää tehdä joo! :) Kyllä mä veikkaan, että säkin tykkäisit! :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...