keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Tuolien verhoilua

Meillä on olohuoneessa sohva, nojatuoli ja sitten sellainen "kevyempi" nojatuoli, miksikä sitä nyt sitten nimittäisi. Ollaan asuttu tässä meidän uudessa kodissa maaliskuusta lähtien ja tähän asti sohva on ollut eri värinen kuin tuolit. Ja voi että kun riipaisee silmää... :)

Edellisessä kodissamme ratkaisin homman niin, että sohva oli vaalea, mutta tuoleihin tein tummansiniset päällykset. Nyt nämä päällykset näyttävät jo ajan patinoimilta huonolla tavalla, joten päätin kokeilla pysyvää verhoilua nitojan kanssa. Edellisenä ratkaisuna olivat nimittäin ihan vain irrotettavat päälliset.

En tajunnut ottaa tuosta kevyemmästä nojatuolista ennen-kuvaa, mutta voitte uskoa, että sen tuolin oma alkuperäinen kuosi oli h.i.r.v.i.t.t.ä.v.ä. Suoraan Jyskin tai Sotkan 1980-luvun mallistosta. Eihän em. paikoissa mitään vikaa ole, tekeehän niistä joskus ihan hyviä löytöjä. :)

Nyt sitten löysin Eurokankaasta kerrassaan upean samettikankaan! Olen jo kauan aikaa himoinnut jonkinlaista barokkikuviota tänne meille, mutta vielä en ole onnistunut saamaan sitä kuin koristetyynyihin. Nytpä on sitten kohta päällystettynä sohvat ja tuolitkin! :)

Tuolista tuli kuin uusi! Olen tosi tyytyväinen. Kerrankin meni niin kuin Stromsössä! :) Nuo puujalat lähtivät helposti irti, olivat vain parilla ruuvilla kiinni kumpainenkin. Kankaan sai sitten siististi koko istuimen ympärille. Ompelin kankaasta mittojen mukaan pussin, jonka sitten pujotin istuinrungon päälle. Tuolin alle laitoin palan tavallista mustaa kangasta, ettei tuota kirjaimellisesti kallisarvoista :) samettikangasta tuhlaannu tuolin alla, minne kukaan ei katso. Pujotusta varten jätin pussin tuolin alle tulevan pään auki, jonka sitten ompelin käsin kiinni. Hommasin sellaisen nitojankin näihin verhoiluhommiin, mutta totesin, että tähän ei oikein voi sitä käyttää. On nimittäin metalliputket runkona tuolla istuinosan sisuksissa. :)

En tiedä mitä metodeja sitä ihan oikeassa verhoilukoulussa suositellaan... Mutta itselläni toimi ihan loistavasti karhulanka ja tuollainen kaareva neula. Karhulankaa ei ihan heti saa poikki, joten se kestää, vaikka ommel joutuu koville, kun tuolilla istutaan. Muutenhan käytin saumoihin ompelukonetta, mutta sinne tuolin alla olevaan pussinsulkemissaumaan käytin näitä.

Nojatuoli on vielä vaiheessa, mutta siitä muistin ottaa sentään ennen-kuvan. Istuinpatjan olen jo ehtinyt päällystämään. Tämän nojatuolin saa levitettyä yhden hengen varavuoteeksi, joten tuo istuinosa pitenee ja sen saa irti tuolin rungosta. Mikä muuten helpottaa tätä verhoiluhommaa huomattavasti. :) Nyt pitäisi sitten keksiä, miten saan tuota kangasta laitettua yhtä nätisti muuallekin tähän nojatuoliin. Tuo patja oli vielä helppo "pussittaa"...

Saas nähdä kuinka tässä minun verhoiluprojektissani käy. Enpä ole ennemmin moista paljoa harrastanut, tai näin isossa mittakaavassa lähinnä. Mitään kurssejahan ei voi käydä, vaan itse pitää opetella... :)

Sohva on sitten se isoin haaste ja sen olen jättänyt suosiolla viimeiseksi. Siihen urakkaan pitää omistaa vähän enemmän aikaa. Mutta laittelen tänne kuvia, kunhan projekti etenee.

6 kommenttia:

  1. Hey! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my apple iphone. I'm trying
    to find a template or plugin that might be able to resolve this problem.
    If you have any suggestions, please share. Thank you!


    Here is my web-site austria

    VastaaPoista
  2. each time i used to read smaller content that as well clear their motive, and that is
    also happening with this piece of writing which I am reading at this place.


    Here is my weblog; vacature arnhem

    VastaaPoista
  3. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are
    just too wonderful. I really like what you've acquired here, certainly like what you're saying and the way in which
    you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise.
    I cant wait to read far more from you. This is actually a wonderful website.


    Review my web-site; travel warnings france state dept

    VastaaPoista
  4. I was suggested this blog by my cousin. I am not positive whether or not this submit is written
    by way of him as nobody else recognize such precise about my difficulty.
    You are incredible! Thanks!

    Here is my web blog; huisje frankrijk huren

    VastaaPoista
  5. Heya i am for the first time here. I came across this board and I to
    find It really useful & it helped me out a lot.
    I am hoping to offer something back and help others like you helped me.



    My site ... huis huren frankrijk

    VastaaPoista
  6. I think this is one of the so much significant information
    for me. And i'm satisfied studying your article. But want to observation on few general issues, The site taste is perfect, the articles is actually nice : D. Just right task, cheers

    Also visit my page - vakantiehuisje frankrijk

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...