maanantai 31. lokakuuta 2011

Paahdetut juureslastut

Meidän keittiössämme syntyi eilen illalla aivan taivaallisen hyviä kasvislastuja. Kevyttä maistuvaa ruokaa vähällä vaivalla!

Luonnollisesti sössin taas kuvauksen. Tällä kertaa muistin ottaa ennen uunia -kuvan, mutta en sitten enää kuvaa valmiista lastuista. Oli taas niin kiire päästä maistamaan. Muistin kuvaamisen siinä vaiheessa, kun lastuja oli enää pari jäljellä. :D

Mutta tässä ohjetta, kannattaa kokeilla!



Paahdetut juureslastut

Meillä löytyi jääkaapista tällä kertaa:

1 iso porkkana
1 nauris
pari maa-artisokkaa

Lisäksi oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Pese ja kuori juurekset. Viipaloi ne n. puolen sentin viipaleiksi. Vinkki: käytä juustohöylää, joka leikkaa paksuja siivuja. Levitä viipaleet uunipellille.

Kaada oliiviöljyä muutaman ruokalusikallisen verran kasvisten päälle, samoin heitä sekaan suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Kääntele viipaleita lastalla, että öljy levittyy tasaisesti.

Paahda uunin grillivastuksella kasviksia n. 10-15 minuuttia. Viipaleiden pitäisi säilyä pikkuisen rapsakoina, ovat parhaimpia sellaisina.

Tarjoiluehdotus: juureslastut voi syödä sellaisinaan tai höylätä ohuita viipaleita parmesania kyytipojaksi. Toimii! :)

2 kommenttia:

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...