keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Ravintola Glöd

Kävimme eilen illalla lunastamassa jälleen kerran :D yhden diilitarjouksen. Facediilistä aikoinaan shoppailin kaksi menua yhden hinnalla ravintola Glödiin Korkeavuorenkadulle. Olen kerran aikaisemmin käynyt Glödissä ystäväni kanssa hyödyntämässä heidän samppanjatarjoustaan (vain 5 €/lasi!), mutta nyt tutustuin paikassa ruokaan ensimmäistä kertaa.

Kuva: www.glod.fi

Kannatti käydä, rahalle sai kyllä vastinetta! Normaalisti neljän ruokalajin Chef's Menu maksaa 45 € per pipo, mutta nyt tosiaan maksoimme vain yhdestä. Eli parikymppiä tästä ruoasta - ei todellakaan paha. Olisin mielelläni maksanut täydenkin hinnan. Viinipaketti neljälle ruokalajille kustansi yhdeltä 30 €.

Kuva: www.glod.fi

Sisustuskin oli niin minuun makuuni, kerrassaan ihanan näköistä! Tykkäsin kovasti!

Kuva: www.glod.fi

Kuva: www.glod.fi

Räpsin kuvat ruokalajeista iPhonellani. Pitänee hieman (...) vielä opetella kuvien käsittelemistä sillä vekottimella, näissä kuvissa värit ovat kerrassaan kammottavia. Yritin parhaani vielä parannella photarilla, mutta ei oikein mun taidoilla auttanut... Eli nämä kuvat nyt eivät todellakaan tee oikeutta annoksille, oikeasti ne olivat kauniita ja niissä oli ihanat värit. :) Tsooriii...

Ensiksi nautimme kylmän alkupalan, Salaatti Spicy Carrot. Annos sisälsi grillattua kuminalla maustettua varhaisporkkanaa, yrttisalaattia, avocadoa ja porkkanasorbeeta. Porkkanasorbetti oli aika ovela, hyvää! Pikkuporkkanoissa ei maistunut oikein muu kuin kumina, mutta muuten annos oli mukavan maukas. Kirpsakan herukkainen valkoviini (muistaakseni uusiseelantilainen) sopi kyytipojaksi. Lisäksi tuo musta kökkyrä vasemmalla puolella oli oikein kivan makuinen briossi. :)



Lämmin alkuruoka Savulohta Skåne Smak! sisälsi kevyesti savustettua lohta ja katkarapuja, kevätpurjoa ja punajuurta sekä mietoa Abba-kastiketta. Tämä oli erittäin hyvä annos! Mieskin oli ihan fiiliksissä lohesta, kypsyys oli täydellinen, samoin suola ja mausteet. Hän kun on eeeerittäin tarkka tuon kypsyyden kanssa, ei saa olla liian kypsää, vaan melkein siinä raa'an rajamailla, että kala on mehevää ja suussasulavaa. Niih, ettäs tiedätte. Mutta tämä kala läpäisi kokeen kirkkaasti. :D 

Itse tykkäsin tuosta kevätpurjojutusta eli tuosta vihreästä. Veikkaisin siinä olleen jotain wasabin tyyppistä mausteena. Vai olikohan se nyt sitten tuota Abba-kastiketta? Siitä olimme tämän annoksen kanssa molemmat yhtä mieltä, että (pakaste?)katkaravut olivat ihan turhia. Annos olisi toiminut ihan täysin hyvin ilmankin rapuja, kala oli itsessään sen verran herkullista! Ja kalifornialaisen valkoviinin säestämänä jatkettiin tässäkin ruokalajissa.




Pääruoaksi söimme Marmorihärkää Recado Negro eli hickorypuulla grillattua marmorihärkää, karamellisoitua Radicchio-salaattia ja kuohkeaa Choron-kastiketta. Tässäkin annoksessa monipuolisuutta riitti jopa kahden kastikkeen voimin. Hyviä olivat kummatkin, ei siinä mitään! Mutta ihan yksikin olisi piisannut. Liha oli ihanaa, juuri hyvä medium! Taas ihastuin tuohon salaattiin, hyvää! Pari pientä perunaakin löytyi salaatin alta. Chileläinen punaviini täydensi lihan makua oikein mukavasti.


Jälkiruokanakin oli monenmoista sorttia. :) Rabarbra oli sitruunalla ja kanelilla maustettu raparpericonfit, lisäksi mansikkagranitea ja jogurttimoussea. Tykkäsin kovasti tästä annoksesta, raparperi ja mansikka toimivat hyvin yhteen ja maku oli ihanan raikas. Jogurttimousse oli hyvä makea "vastapaino" raikkaudelle.

Viiniksi tuotiin perinteinen makea jälkiruokaviini. Ihmettelimme tätä kovasti, viini ei nimittäin sopinut annoksen kanssa sitten alkuunkaan! Viini oli ihan liian raskas tällaiselle jälkiruoalle, eivätkä mautkaan oikein kohdanneet. Parhaiten tämän annoksen kanssa olisi voinut sopiva jokin kevyen makeahko kuohuva juoma. Miksei jopa siideri, kuohuviinin sijaan, jos ihan radikaalisti poikettaisiin perinteistä. Jos olisimme hoksanneet pyytää, ihan mikä tahansa kuiva kuohuviini tai samppanjakin olisi toiminut huomattavasti paremmin. Mutta nautimme jälkiruokaviinin sitten erikseen, hyväähän se oli itsessään. Jonkin hedelmäkakun kanssa viini olisi hiponut täydellisyyttä. :)



Päällimmäiseksi mielikuvaksi ruoka-annoksista meille jäi, että annoksissa ei "luotettu" yhteen hyvään raaka-aineeseen, vaan mukaan oli (ängetty on ehkä liian ruma sana) laitettu paljon kaikkea. Karsimisen varaa meidän makuun raaka-aineiden määrässä olisi ollut, mutta kun se on paikan tyyli, niin ei siinä sitten mitään. :) Raaka-aineet kuitenkin toki sopivat hyvin yhteen annoksissa. Mutta yksinkertaisuuskin voi silloin tällöin olla kaunista. :)

Kuva: www.glod.fi

Viinit sopivat ihan mukavasti annosten kanssa, paitsi jälkiruokaviini, josta mainitsinkin jo edellä. Ihan huipputasolle viinien ja ruokalajien yhdistelmät eivät mielestämme yltäneet, parempia yhdistelmiäkin olemme saaneet.

Kuva: www.glod.fi

Mutta kaiken kaikkiaan olimme tyytyväisiä illalliseen. Kokonaisuutena homma toimi, mikään ruokalaji ei jättänyt kylmäksi, vaan kerrankin ihan tykkäsimme jokaisesta. Palvelu oli moitteetonta, ystävällistä ja rentoa. Annosten tuleminen kesti ehkä hieman normaalia pidempään, mutta se ei meitä ainakaan haitannut. Viiniannokset olivat sen verran reiluja, että niiden nauttiminen sivistyneesti :D kesti juuri vähän pidempään, eikä tarvinnut vetää tyyliin "pohojammaan kautta" niin kuin joskus on tullut sellainen tunne. Kun ei sitä viiniä tekisi oikein jättää siihen lasiinkaan. :)

Lämpimät suositteluni Glödille! :)

2 kommenttia:

  1. Samaa diiliä ollaan hyödynnetty! Vein äitini syntymäpäiväillalliselle huhtikuussa, sillon ruoat olivat erilaiset. http://lumolifestyle.blogspot.com/2012/04/restaurant-review-glod-helsinki.html

    En olllut sisustukseen ihan hirvittävän ihastunut, yleensä pidän eriparisista tuoleista, mutta jotenkin ne eivät mielestäni istuneet muuhun sisustukseen. Näkökentässäni oli myös "parven" varastotila salin perällä, jossa oli paljon pahvilaatikoita ja kaikenlaista roinaa.

    Ruoka oli kyllä maittavaa, viinipakettia en päässyt hyödyntämään, kun olin arki-iltana autolla liikenteessä.

    Hyviä ravintoladiilejä ei vähään aikaa ole ollut tarjolla missään diilisivustolla, ehkä kesäksi taas on tulossa, kun muuten on hiljaisempaa ravintoloissa. Yksi Mange Sudin diili on vielä käyttämättä, ajattelin juhlistaa lomille lähtöä siellä. Siellä olemme syöneet diili-illallisen kerran aiemminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olivat siivonneet ilmeisesti, koska parvi siellä kyllä oli ja näkyi, mutta mitään roinaa ei ollut näkyvissä. Jonkinlainen kaide oli ilmestynyt eteen, että tyyliin "poissa silmistä, poissa mielestä". :)

      Et sinänsä menettänyt mitään viinipaketittomuuden kanssa, viinit olivat illallisen heikoin osa. Ihan hyviä olivat itsessään, mutta yhdistäminen ruokalajeihin ei osunut ihan nappiin.

      Totta muuten, ei ole ollut mitään tällaisia diilejä hetkeen! Meillä on parin vuoden takaa karmaisevahko kokemus Mange Sudista, niin emme ole sinne sitten ostaneet diiliä, vaikka tarjolla on ollutkin. :) Siellä oli vuorossa ilmeisesti jokin ekstraajatarjoilija ja puheet olivat sitä luokkaa. Ei ihan ollut mukavin ravintolakokemus silloin. :)

      Toivottavasti kivoja diilejä taas ilmestyisi eetteriin! :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...