lauantai 5. toukokuuta 2012

Vapun herkutteluita

Ennen kuin pääsen asiaan, kerron, että päivitin pitkästä aikaa sivupalkissa olevaa blogilistaani, kannattaa tsekata muutama uusi kiva blogi! :)

Niin se vain vappukin sitten taas humpsahti! Minulle se on yksi vuoden kivoimmista juhlapyhistä, onhan silloin synttärini! :D Yleensä vapun juhlintani alkaa jo synttäripäivänäni aatonaattona, mutta tänä vuonna aloitimmekin ystäviemme kanssa jo aatonaatonaattona lauantaina. Sain jo pari kuukautta sitten idean, että voisimme sitten juhlistaa vuosipäivääni kokkaamalla ystäville illallisen pitkän kaavan mukaan. Ja niin teimme, mukavaa oli! :)

Tässä kuvia illalliselta, tai ehkä ennemmin päivälliseltä noin niinkun kellonajan mukaan jos mennään. :) Voin reseptejäkin laittaa tänne jossakin vaiheessa.

Aloitimme tomaatti-rucolabiscuiteilla, taikinassa oli myös reilusti parmesania makua antamassa.



Seuraavaksi tarjoilimme marinoitua porkkanaa ja raitajuurta paistetun halloumijuuston kera.



Ensimmäistä kertaa kokeilimme kurkkukeittoa, lämmintä sellaista. Toimi kuohuviinin kanssa oikein mukavasti! Keiton kanssa oli focacciaa ja itse tehtyä ruisleipää. Siippa valmisti ruisleipää viikon ajan juuren syöttämisineen jne. :) Kannatti, tuli hyvää! Näköjään on jo käsi tärissyt voimakkaahkosti tuota leipäkuvaa ottaessa... Liikaa kuohuviiniä keiton kanssa?





Pääruoaksi söimme vuohenjuusto-kasvisröstejä, nokkoslihapullia sekä perunasalaattia.



Jälkiruoaksi söimme ensiksi suomalaisia juustoja, nimiä en nyt tietenkään enää muista. Mutta juustot hankittiin Hakaniemen kauppahallista Lentävästä lehmästä. Juustojen kanssa maisteltiin viikunahilloa, mustaherukkahyytelöä ja tekemääni omenahilloa. Lopuksi herkuttelimme vielä munkeilla ja simalla. Tein simaa elämäni ensimmäistä kertaa ja vaikka itse sanonkin, niin kyllä se ihan onnistui ja simalta maistui! :) Kokemuksesta innostuneena, taidan kokeilla kesällä tehdä raparperisimaa. Pitää vain pyytää äidiltä ohje, vinks vinks. ;)



Laitan loppuun vielä pari kuvaa ihanasta synttäribrunssistani, joka minulle tarjoiltiin sitten aatonaattona! Ja samppanjan kera, namskis!!! :) Oli ruisleipää ilmakuivatulla kinkulla, tomaatilla ja rucolalla, juustoja ja paistettua ilmakuivattua kinkkua. Vähänkö se oli hyvää! Sitten mustikkarahkaa hedelmillä ja muffinseja valkosuklaa-ricottajuustokuorrutteella. Ai että! :)

Ai niin ja toki espressokahvit kuuluivat brunssiin myös. Meille on hiljattain kotiutunut mutteripannu, mieheni muisti sellaisen vihdoin hankkia ja meillä on juotu sittemmin espressoa. :)

Olimme pari vuotta sitten käymässä Berliinissä ja siellä yhdessä aamiaispaikassa oli ruoka aseteltu tuohon tyyliin, että lautaselle keskelle jalallinen kulho jogurtteineen ja lautaselle sitten suolaiset palat. Toimii myös näin kotona! :)



4 kommenttia:

  1. Kiitos vielä hauskasta ja herkullisesta vapusta, oli tosi kivaa!

    VastaaPoista
  2. Jämähdin selaamaan sun ruokajuttuja. Muutenkin tosi kiva blogi! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos kovasti! Tervetuloa mukaan! :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...