perjantai 12. elokuuta 2011

Grillatut inkivääri-sitruunaruohoperunat

Pinkin työhuoneen Aasia-viikot jatkuvat! :) Mökillä teimme näitä perunoita kahteenkin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla perunat komppasivat kuvassa näkyvää broileria (aasialaisittain maustettuna tottakai) ja toisella kerralla kookoshaukea. Koristeena kuvassa on korianterin lehtiä.



Grillatut inkivääri-sitruunaruohoperunat (kahdelle hengelle)

4-6 keskikokoista perunaa
1,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunaruoho
n. 5 cm pala inkivääriä
suolaa

Tee ensin inkivääri-sitruunaruohoöljy. Pilko sitruunaruoho oikein pieniksi paloiksi ja raasta kuorittu inkivääripala. Sekoita öljy, sitruunaruoho ja inkivääriraaste hyvin ja mausta suolalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Viipaloi perunat n. 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja keitä niitä melkein kypsiksi viitisen minuuttia. Kaada keitinvesi pois niin hyvin, että perunaviipaleet ovat mahdollisimman kuivia. Sekoita öljyseos perunaviipaleiden joukkoon kattilaan ja anna maustua vartin verran.

Grillaa viipaleita niin, että ovat molemmilta puolilta kauniin kullanruskeita. Lopuksi koristele annos korianterinlehdillä ja pienillä chilipaloilla. Bon appetit! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...