maanantai 22. elokuuta 2011

Ihana Porvoo!

Kotiseutumatkailua on tullut harrastettua mukavasti tänä kesänä. Olimme viettämässä 6-vuotishääpäiväämme Porvoon risteilyllä. Royal Linen m/s RoyalCat lähti Helsingistä Kauppatorilta lauantaina aamulla kymmenen maissa, Porvoossa vietettiin aikaa muutama tunti ja takaisin Helsingissä olimme illalla seitsemän maissa.Menomatkalla söimme laivalla herkullista lohikeittoa ja vielä herkullisempaa saaristolaisleipää. Paluumatkalla oli saaristolaispöydän vuoro, josta en enää muistanut ottaa kuvaa, kauhea nälkä kun oli! :)


Maisemat merellä olivat kerrassaan upeita! Sattui vielä ihana aurinkoinen päiväkin. Suomenlinnan liepeillä oli mahdottomasti purjeveneitä, liekö ollut jokin kilpailu? En tiedä, mutta hienonnäköistä! Hauskaa oli katsella, kun Viking Linen laiva sieltä luovi pikkuveneiden keskeltä. :) Hevossalmen läpi mentiin Runeberg-laivaa seuraten.
Porvoon vanha kaupunki on niin upea ja idyllinen! Kiertelimme siellä muutaman tunnin ajan. Kävimme ensiksi kahvilla Porvoon paahtimossa, jossa nautimme suussasulavaa kuningatarpiirakkaa, kahvidrinkin (en muista enää nimeä) ja jääkahvin. Mukaan tarttui myös kaksi pussia kahvia, tavallista ja tiramisukahvia. Maistuvat muuten hyvälle! Kahvittelun jälkeen käppäilimme ympäriinsä mukulakivikaduilla ihastellen näkymiä. Piti napata kuvia myös ihanista sisäpihoista ja ikkunoista... :)

Koska vanha kaupunki on täynnä toinen toistaan ihastuttavampia pikkuputiikkeja, emme tokikaan tyhjin käsin kotiin lähteneet. :) Kukin shoppaili tyylillään: mieheni löysi kalastustarvikepuoti Kallen Sumpun, minä taas Ihana Living -sisustusliikkeen, josta löysin ihanan pienen nappilaatikon. Pienestä suklaatehtaasta ostimme muutamia superherkullisia konvehteja, jotka nautimme heti, kun vain löysimme sopivan puistonpenkin puodista lähdettyämme. :)

Ennen paluumatkaa istahdimme vielä viinilasillisille Pariisin Ville -hotellin viinibaariin. Nautimme valkoviinimme viinibaarin terassilla hotellin sisäpihalla. Taas pääsin ihastelemaan, tällä kertaa varsin nättiä ja kodikasta terassin sisustusta! Saimme päähämme lähettää myös postikortteja, reissussa kun kerran olimme. :) Pariisin Ville vaikutti oikein viihtyisältä hotellilta, pitääpä pistää muistiin, jos haluaa tehdä joskus miniloman Porvooseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...