lauantai 27. elokuuta 2011

Herkkujen Suomi ja Syystober

Tänään ja eilen Helsingin Rautatientorin on valloittanut lähiruoka Herkkujen Suomi ja Syystober-tapahtumissa. Syystober nimensä mukaisesti oli Pienpanimoliiton ja Sinebrychoffin järjestämä tapahtuma, jossa sai maistella Sinebrychoffin ja suomalaisten pienpanimoiden tuotteita. Istuimme siellä hetken iltaa eilen perjantaina ja saas nähdä kuinka käy taas tänään illalla... :) Erilaisia oluita tarjolla oli paljon! Mikä ei lohduttanut minua, kun en tykkää oluesta sitten tippaakaan. Pieni miinus siis näin siideri-ihmisenä täytyy kyllä antaa, listoilla oli vain 2 erilaisempaa siideriä + Sinebrychoffin Golden Cap -siiderit. Eli kun goldencappia on tullut maisteltua jo ihan tarpeeksi, niin kahden vaihtoehdon siiderivalikoima oli määrältään huono, mutta ei laadultaan. Teerenpelin mustikkasiideri on kyllä aina hyvää.

Herkkujen Suomi -tapahtumassa oli monia yrityksiä ympäri Suomen myymässä tuotteitaan. Pyöräilin paikan päälle tänään lauantaina, tungosta oli ihan mahdottomasti, olihan hieno lämmin aurinkoinen päivä ja kaikkea. Päätin olla häiriintymättä tungoksesta ja ängin kyynärpäätaktiikalla muiden mukana ja ihastelin ja maistelin kaikkea hyvää. Tarjontaa oli paljon, mukana olevia yrityksiä oli kymmeniä, jos ei jopa yli sadan. Ainakin näin näppituntumalla arvaamalla.

Ja kuten arvata saattaa, en päässyt lähtemään kotiin tyhjin käsin. Onneksi shoppailun määrää rajoitti pyörä kulkuvälineenä, ei viitsinyt roudata isoimpia jauho- ja leipäsäkkejä kotiin. Mutta ei kyllä juustojakaan valitettavasti siinä kuumuudessa. :) Löysin ruoanlaittajamiehelleni tuliaisiksi Heikkilän Yrttipuodin kuivattua nokkosta ja lipstikkaa ja itselleni Riihipuoti Oy:n luomuruisleseitä. Testasinkin leseitä jo maustamattoman jogurtin kanssa ja hyvää oli! Lisäksi ostin lounaaksi savurautua, se ei ehtinyt enää kuvaan, sen verran nopsasti tuli syötyä herkullinen kala. :) Ja tottakai saaristolaisleipää ja ohrarieskaa.


Nappasin Ravintola Motin esitteen, ovat kuulemma pian Töölöntorinkadulle avaamassa remontin jälkeen. Vaikutti hyvältä, pitänee käydä testaamassa syksyllä.

Myöskin haluaisin joskus testata Makumaku-verkkokaupan, jossa myydään lähi- ja luomuruokaa suoraan tuottajilta. Tilaukset voi tilata kotiinkuljetuksella tai noutopisteeseen. Meidän onneksi yksi noutopisteistä on tässä ihan lähellä Käpylässä! Pikkuisen surffailin jo kaupassa, sielläkin näytti olevan kaikkea hyvää... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...