torstai 8. joulukuuta 2011

Tuomaan markkinat Helsingissä

Leikin tänään turistia kotikaupungissani Helsingissä ja napsin kännykällä joitakin kuvasia keskustassa kuljeskellessani. Tuomaan markkinat ovat tänä vuonna muuttaneet Senaatintorille, viime vuosinahan markkinat ovat olleet Esplanadin puistossa. Meinasin käydä Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäisissäkin, mutta alkavatkin vasta ensi sunnuntaina 11.12. Ensi viikolla sitten sinne! :)

Ensiksi ajattelin, että miten ihmeessä ne Tuomaan markkinoiden kopperot mahtuvat Senaatintorille Espan sijaan. Mutta hyvinhän ne mahtuivat, tilaakin jäi vielä huomattavasti. Tori onkin suurempi mitä muistinkaan. :) Vähän ankea sää oli, vettä vihmoi ja tuuli "vienoon helsinkiläiseen tyyliin", mutta silti lisäkseni oli moni muukin uskaltautunut ihmettelemään markkinoille. Taas olisi ollut monenlaista ostettavaa, ihania käsitöitä ja persoonallisia ruokavalmisteita. Ihastelin *taas* (kuten joka vuosi) niitä upeita sepän takomia rautakoukkuja ym. tuotteita. Tällä kertaa en kuitenkaan ostanut mitään. Oho!! :) Enkä ostanut markkinoilta paljon mitään muutakaan, paitsi löysin äidilleni nimipäivälahjan. Mutta en nyt oikein voi sitä paljastaa, kun äiti kuitenkin tämän jutun lukee, eikä hän ole vielä lahjaansa saanut. :D

Käppäilin myös Stockmannin kulmilla ja ihastelin perinteistä jouluikkunaa muiden lasten kanssa. Ihana se oli nytkin! :) Tykkään mahdottomasti Aleksanterinkadun jouluvaloista. Ne ovat niin hienot! Olenkin päättänyt, että kaupunki käyttää aina kaikki minun verorahani juuri näihin jouluvaloihin, eikä mihinkään tyhmään. :)

Ihanaa joulunodotusta kaikille!


Hahaa, näyttää niin kuin tuo kuusi kaatuisi ihan minä hetkenä hyvänsä. :D No, vinolta se kyllä vähän näyttikin, toivottavasti pysyy pystyssä! :)

4 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt leikkiä turistia H:gissä jo vaikka kuinka kauan! En saa ikinä aikaiseksi. Ens kesänä aion kyllä todellakin ottaa sellaisen sight-seeing bussiajelun. Se on ihan varma =)

  VastaaPoista
 2. Hahaa, mulla on ihan samat mielessä! :D Hokasin, että Helsingissäkin on semmoisia HopOnHopOff-busseja kesäisin, niin kuin esim. Dublinissa ja Riikassa oli, enkä ole näinä kymmenenä Helsingin vuotena semmoisiin vielä tutustunut. Näkemisiin siis turistibussissa ensi kesänä! :)

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana joulunäyteikkuna! Tulee ihan hinku Helsinkiin, mutta milloin ihmeessä sinne kerkeäisi? Kävin katsomassa Tukholmassa NK:n vastaavan ja kyllä oli pikku-Pauliinan jouluilo pilattu=C
  Tässä blogissa kuvia (ei mun blogi eikä kuvat): http://kryssningsfartyg.blogg.se/2011/november/nk-s-julskyltning-julen-2011.html

  VastaaPoista
 4. Mulla on tapana ollut joka vuosi käydä katsastamassa Stockan jouluikkuna. Sen verran yritän olla aikuinen, että päästän lapset aina edelle, enkä kiipeä niille portaille, että mua lyhyemmät (alle 174 cm) näkevät sitten paremmin. :D Mutta on se aina yhtä ihana se joulumaailma! Oho, ei ehkä NK nyt ihan vastaavaa jouluikkunaa tehnyt! :) Olihan Stockan muut näyteikkunat sitten tehty myös just tuollai kaupalliseen meininkiin tuote-esittelyiksi. Mutta tuo kulmaus on aina siellä ihana satumaailma. :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...