torstai 15. syyskuuta 2011

Omenahillo

Sain jonkin ihmeellisen kohtauksen ja tein omenahilloa. Tämä on nyt sitten vissiin sitä homingia. Anoppilasta saatiin iso pussillinen omenoita ja ne odottivat viikon pussissa hilloksi pääsemistään. Siltä muutama kyllä näyttikin... :D Isoin ongelma minulla tähän puuhaan ryhtymisessä oli se tsiljoonan ompun kuoriminen. Eihän se hillon keittäminen paha homma ollut. Nyt kuitenkin otin itseäni vihdoin niskasta kiinni, kuorin tsiljoona omenaa ja tein omppuhilloa. Jee! :)

Kuvan purkit ovat Ikeasta, "Slom, kannellinen purkki, 1,95 €". Muuten tosi näppäriä ja tiiviitä. Aika isojakin, vetää puoli litraa hilloa yksi purkki. Ai miten niin joka toisessa kirjoituksessa mainitaan Ikean tuotteet... :D

Ohje on ihan perusohje Dan Sukkerin hillosokeri-paketin kyljestä, vain pikkuisen tuunattuna.


Omenahillo

2 kg soseutettuja omenoita (eli n. 2,5 kg kuorimattomia omenoita)
2 dl vettä
1 sitruunan mehu
1 kg hillosokeria
1-2 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria

Pese ja kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkoiksi ja keitä pehmeiksi pienessä vesimäärässä.

*** Itse laitoin kattilaan ehkä pari kolme desiä vettä. Keittämiseen meni abouttiarallaa 10-15 minuuttia. Mutta sen kyllä huomaa, kun omenanpalat alkavat pehmetä. ***

Soseuta omenat ja punnitse sose.

*** Ensiksi ihmettelin, että minkä ihmeen takia sose pitää punnita. :) Mutta hokasin sitten, että on se hyvä ensin varmistaa, paljonko sitä sosetta on, että tietää suhteuttaa hillosokerin ja muiden ainesten määrän. Itselläni sosetta kertyikin vain 1,5 kg, joten vähensin sitten muitakin aineita siinä suhteessa. ***

Sekoita sose, vesi, sitruunamehu, hillosokeri, kaneli ja vaniljasokeri kattilassa.

*** Alkuperäisessä ohjeessa ei ole kanelia ja vaniljasokeria. Lisäsin niitä hilloon suurin piirtein tuon määrän, mitä tuossa yläpuolella on. Maistoin välillä ja lopetin lisäämisen sitten, kun rupesi maistumaan hyvältä. :) ***

Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Tölkitä sose kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti.

*** Seuraavan ongelman kuorimisen tylsyyden jälkeen heittivät sitten nuo KUUMENNETUT tölkit. Kun ei kauheasti kokemusta entuudestaan ole hillojen tekemisestä, ei sitten kellot soineet yhtään, että miten ihmeessä purkit kuumennetaan. Ensiksi tuli luonnollisesti uuni mieleen, mutta onneksi tajusin, ettei ehkä lasipurkkeja kuitenkaan uuniin. Vihdoin lamppu välähti ja laskin altaan täyteen tulikuumaa vettä ja purkit sinne. Ja avot, ei kauaa mennyt, kun minulla oli kuumennettuja purkkeja! :D Välillä sitä tuntee itsensä niiiiiiiin "viisaaksi"... :) ***

Nyt vain toivon, että hillo jähmettyisi purkeissa. Purkittamisen aikana oli hillo meinaan ihan vetelää. Luotan hillosokeripaketissa lukeneeseen neuvoon (joka koski tosin marjahilloa, mutta pätee ehkä tähänkin...), että hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Pitäkää peukkuja, että hillo hyytyy! Hyvää se kyllä oli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...