perjantai 16. syyskuuta 2011

Vahinkojäätelö

Tarkoituksenani oli tehdä hedelmä-marjasmoothieta, mutta tulikin jäätelöä tai sorbettia ehkä paremmin. :) Löysin pakkasesta pussin mangopaloja (Pirkka-mangokuutio 300 g) ja niiden pohjalta rupesin säveltämään smoothieta. Lisäksi heitin sekaan pari banaania, mustikoita pakkasesta ja kun ei tehosekoitin oikein tykännyt sekoittaa aineksia keskenään, vähän maitoa nesteeksi. Ja lopputulos oli jäätelöä, iloinen yllätys! :D Toisaalta, jos 75 % aineksista on suoraan pakkasesta, niin ehkäpä pitäisi osata ajatella mitä tuleman pitää. :) Mutta tulipa hyvä ja terveellinen välipala ilman lisättyä sokeria! Mustikoissa tietty oli pikkuisen sokeria. Annoksesta tuli kyllä tosi iso, ehkäpä neljälle hengelle hyvä jälkiruoka.

Tuli niin nätti kuvio tehosekoittimessa, että oli pakko ottaa kuva. :)


Vahinkojäätelö (reilut annokset neljälle hengelle)

1 pss (300 g) jäisiä Pirkka-mangokuutioita
2 banaania
n. 1 dl jäisiä (sokeroituja) mustikoita
n. 2 dl maitoa

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen hoitaa homma. Voi olla, että kannu pitää ottaa välillä koneesta irti ja ravistella tai sekoittaa seosta lusikalla, että tehosekoitin jaksaa sekoittaa aineet tasaiseksi. Näin ainakin meidän tehosekoittimen kanssa. :) Sitten vain nauttimaan!

Jos malttaa, loputhan voi laittaa pakkaseen ja nautiskella myöhemmin. Jäätelö ei kyllä saa olla kovin sulaa, kun sen pakkaseen laittaa, mielellään pakastaa heti valmistamisen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Vahinkojäätelö on varmasti parempaa kuin suunniteltusmoothie! :)

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan! Jäätelö kuulostaa jo niin paljon "syntisemmältä" kuin hedelmäsmoothie. :D

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...