torstai 15. joulukuuta 2011

Yume

Juhlistimme mieheni nimipäivää jo etukäteen Yume-ravintolassa Kluuvikadulla. Yume on Palace Kämp -ravintoloihin kuuluva japanilainen ravintola Hotel Kämpin yhteydessä. Ostin Offeriumista diilin, jolla sai Yume Moriawase -menun kahdelle yhden hinnalla, niin raaskimme mennäkin. :) Menuun sisältyivät misokeitot, merilevä-nuudelisalaattia, edamamepapuja, rapeaa possunkylkeä (tai vaihtoehtoisesti olisi saanut kasvistempuran) sekä keittiön 12 palan sashimi- ja sushilajitelman.

Kuva: www.palacekamp.fi/ravintolat/yume

Kuva: www.palacekamp.fi/ravintolat/yume

Kuva: www.palacekamp.fi/ravintolat/yume

Kuva: www.palacekamp.fi/ravintolat/yume

Ruoka oli oikein hyvää ja laadukasta, samoin palvelu oli todella ystävällistä. Taustalla soi koko ajan japanilainen musiikki. Välillä tuli perinteisempää musiikkia, välillä klassista ja jotain popahtavaakin kuultiin. Biisilista kattoi japanilaisen musiikkimaun siis hyvin laidasta laitaan. :) Sisustukseen kuitenkin ihastuin eniten, yllätys! :) Ihanan tyylikästä ja selkeää, jopa skandinaavista sanoisin, kuitenkin japanilaisin vivahtein. Luonnonmukaisia materiaaleja, pellavalautasliinat... Erityisesti ihastuin noihin metallitankoihin, joita kuvissa näkyy. Meidän pöytämme oli ihan ikkunan vieressä, joten metallitankoseinämä oli ihan mukava, hieman näköestettä kuitenkin kadulla kävelevien ihmisten katseilta.
Moriawase-menun lisäksi otimme kuuden kappaleen setin Lappi-makirullia, joissa oli savuporoa, tuorejuustoa, korianteria ja oshinkoa. Makirullat oli päällystetty maalaisleipärouheella. Aika mukavalta maistuivat nämäkin! Tosin siinä todettiin, että aika tuhteja olivat nämä pororullat, kun on tähän asti tottunut vaikka kurkku-, paprika- tai lohitäytteisiin. Jälkiruoasta en yllättäen muistanut ottaa kuvaa. :) Mutta otimme "päivän pikkumakean", joka oli inkiväärivanukasta. Vanukkaan kanssa nautimme japanilaista Umeshu Choyan Sarari-jälkiruokaviiniä.

Vaikka illallinen oli hyvä ja pidimme ruoasta ja ravintolasta, niin ehkä ennemmin kuitenkin makumme kallistuu Gaijin- ja Farang-ravintoloiden ruokiin. Niistä vain tykkäämme enemmän, tarkkoja makuasioita nämä! :) Mutta voin kuitenkin suositella Yume-ravintolaa lämpimästi, kannattaa käydä testaamassa!

Hauska idea laittaa tuo rapea possunkylki säilykepurkkiin! :)


Ei nyt kovin tarkasti kuvasta näy, mutta heti ovesta sisään tultaessa koristeena oli kaunis puu, jonka oksilla roikkui punaisia origameja. Hieno!


Tässä nyt niitä metallitankoja. :) Mielestäni olivat ihan metallia, eikä muovia, kun tottakai niitä piti vähän hipelöidä.

Mukavan illallisen päätteeksi kävelimme vielä Espaa pitkin Bar Groteskiin yömyssyille. Kiva ilta, piristystä arkeen! :)



4 kommenttia:

  1. Oih, mä ostin saman diilin. En malta odottaa että saadaan raivattua meille vapaa-ilta jotta päästään herkkujen pariin. Mä RAKASTAN SUSHIA.

    VastaaPoista
  2. Samoin! Mä oon vähän myöhäisherännäinen sushin kanssa, en oo suostunut syömään sitä kuin about viimeisen vuoden ajan. Mutta nyt vedän sitä sitten menetettyjenkin aikojen edestä. :) Kivaa herkutteluiltaa sitten joskus!

    VastaaPoista
  3. Yume oli kiva - täytyypä pian laittaa omakin postaus taannoisesta visiitistä.. :) Tuollaiset piristää kyllä kummasti kaamosta, niin kuin totesitkin :)

    VastaaPoista
  4. Tee se! :) Arjen luksus on parasta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...