keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kevät on täällä!

Tai paree olisi olla, ettei maanantain takatalvi enää toistuisi. Peukut pystyyn! Nyt on taas niin hieno ja aurinkoinen ilma pihalla. Äiti kävi kylässä viime viikonloppuna ja toi ihania narsisseja, kiitos vain! :) Nyt ne ovat jo alkaneet kukkiakin! Vein narsissit parvekkeelle, pärjäävät varmastikin siellä lasituksien suojassa jo. Ainakin havukasvien mullat olivat jo sulaneet, joten ei parvekkeella nyt voi kovin pakkasta enää olla. Itse asiassa nyt kun aurinko parvekkeelle paistoi ja siellä pidin pienimuotoisen kuvaussession, niin ei tullut kylmä! Veikkaisin, että melkein 15 astetta siellä voisi olla jo lämmintä.


Eikö ole kiva purkki narsisseille? Pieni maitotonkka. :) Hauskasti muuten tehty, tuo iso kuvallinen alaosa on sisältä ontto ja sisällä on pohja vasta tuolla yläosan pohjassa. Tai miten sen nyt selittäisin... :D Sitten kun narsisseista aika jättää, niin tuohonhan voi istuttaa vaiks mitä! Toivotaan nyt kuitenkin, että nämä ihanat keltaiset piristykset tuossa hetkisen mun hoidolla pysyisivät. :)

Pitäisiköhän muuten vaihtaa taas silmälasit 24H-piilareihin, niin voisi ruveta pitämään aurinkolaseja. Tai mistä vetoa, että heti kun saan aikaiseksi piilarit päähäni laittaa, niin takatalvi tulee. Jospa siis odottelen vielä vähän. :D
8 kommenttia:

 1. Ihania narsisseja.:) Tuo tonkka on todella makea, wau! Millaiset sellaiset 24h piilarit on pitää? Minulla on vain kertakäyttöisiä 8h linssejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! Narsissit ovat niin ihanan keväisiä ja vielä tuollaisessa hienossa tonkassa! :)

   Oon tykännyt kovasti niistä night and day -piilareista. Niitä voi siis pitää kuukauden putkeen nukkuessakin. Pitää aina vain muistaa merkata kalenteriin tai pistää kännykkä hälyttämään, että ne muistaa vaihtaa. Meinaan unohtuu välillä piilareiden olemassaolo kokonaan. En yhtään huomaa, että silmissä on jotain ylimääräistä. :D

   Tunnustan, että vähän niin kuin itse diagnosoin, että voin käyttää noita 24H-piilareita... :) Kun lääkärit ja optikot ovat sanoneet, että mulla on kuivat silmät jne jne, mutta silti olen tavallisen piilarireseptin joskus ihan virallisesti saanut. En ole siis "muistanut" kysäistä optikolta näistä 24H-piilareista, vaan oon tilannut niitä kokeiluun kylmän rauhallisesti netistä. Ja hyvin on mennyt! Eivät ole silmät ärsyyntyneet, vaikuttaneet näköön tms.

   En tiedä tuleeko kaikilla, mutta itse olen huomannut, että varsinkin käyttöajan loppupuolella linssit hieman aamuisin kuivuvat. Mutta räpyttelyllä taas asia hoituu ja linssit liukuvat paikalleen. Kerran, mutta vain kerran :) silmäni kuivuivat sen verran, että räpäyttäessäni silmää toinen piilari vain tippui pois. Ja tämä tapahtui luonnollisesti kaupassa, että en enää piilaria löytänyt. :) Mutta muita äksidenttejä ei ole ollut näiden kanssa.

   Poista
  2. Kiitos valaisevasta vastauksesta. Minulla alkaa joskus linssit kuivaa jo noin kuuden tunnin käytön jälkeen. Tätä tapahtuu joskus, ei aina. Tekisi mieli kokeilla tuollaisia kestolinssejä, kun inhoan niin huolehtia jatkuvasti linssien vaihdosta. Minulla on täysin kertakäyttöisiä linssejä, kun en välitä minkään nestepullon kanssa lotrailla. Kosteuttavia tippoja käytän välillä ja ihan sankalasejakin, mutta pitkäkestoiset piilolinssit olisivat arjen pelastus. Silmäleikkausta harkitsin, mutta minulla on liian kuivat silmät siihen, koska jo nyt joudun satunnaisesti käyttämään kosteuttavia tippoja.

   Poista
  3. Nimenomaan ovat arjen pelastus! :) Nyt olen talven ajan käyttänyt vain sankalaseja, hommasin uudet syksyllä ja olen tykännyt niistä niin paljon, että olen halunnut käyttää vain niitä. Mutta nyt kun tuo aurinko alkaa taas paistaa, niin alkaa aurinkolasit houkuttaa. Enkä halua teettää arskoja vahvuuksilla, kun tykkään vaihdella aurinkolaseja aina fiiliksen mukaan. Ei kuitenkaan budjetti salli teettää kovin monia laseja vahvuuksilla. :)

   Nuo kuukauden kestävät linssit ovat paljon tukevammat kuin kertakäyttöiset, sen olen huomannut. En muista mistä olen viimeksi piilareita ostanut, mutta täältä ainakin löydät lisätietoja. Käytän noita Air Optix Night & Day Aqua -linssejä.

   Ai sinulla on niin pahasti kuivat silmät, että joudut tippoja käyttämään! Voi harmi sentään. Minullekin määrättiin niitä tippoja aikoinaan, kun lääkärin mielestä silmäni olivat kuivat. Itse vain en ole sitä pahemmin huomannut, muuten kuin harvoin piilareiden kanssa. Että olen päättänyt olla siitä sitten välittämättä. :)

   Nämäkin piilarit pitää nesteellä huuhtoa ensiksi ennen kuin silmäänsä laittaa. T. nimim. kokeiltu huuhtomatta... :D Mutta sitä ei sitten tarvitse sitten tosiaan kuin kerran kuussa tehdä uusiin vaihtamisen yhteydessä.

   Poista
 2. Oi, narsisseista tietää, että kevät on jo hyvällä mallilla. Oispa meilläkin lasitukset parvekkeella, niin muuttaisin sinne asumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tietää! Ja on myös ihanaa seurata, kun lumet sulavat ja aurinko paistaa koko ajan enemmän ja enemmän. Kyllä se kesä sieltä tulee! :) Nuo lasitukset ovat yllättäneet kyllä eristämisominaisuudellaan, pitkälle viime syksyyn parvekkeella pystyi oleskelemaan, jos vain aurinko paistoi ja lämmitti. Nyt huomasin saman, kun aurinko oli porottanut pitkin päivää, niin tarkeni ihan kivasti parvekkeella. Kesällä kyllä melkein asuinkin parvekkeella! :)

   Poista
 3. Tulipas kivan keväinen tunne narsissikuvista :). Nopeasti aukesivat sitten lopuksi. Täytyy hakea itsellekin kevään tuoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! :) Minäkin oon täällä fiilistellyt. Nyt ovat kukat muuten kääntyneet aurinkoon päin, kun asetin purkin niin, että kukat näkyvät nätisti sisälle päin. Pitää taas käydä kääntämässä, että saavat kukat vähän jumppaa! :D

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...