perjantai 30. maaliskuuta 2012

Sunnuntaibrunssi Ravintola Asiassa

Ravintola Asia sijaitsee hienolla paikalla Hietalahdenrannassa ihan torin vieressä. Tilatkin ovat hienot ja tyylikkäästi sisustettu. Brunssilla oli hirveästi väkeä ja pöytävaraus vaadittiin. Mekin olimme ostaneet brunssille kaksi yhden hinnalla -tyyppisen diilin jostain näistä palveluista, CityDeal, Facedeal tai Offerium, nyt en enää muista mistä... :)

Kuva www.ravintolaasia.fi

Kuva www.ravintolaasia.fi

Sitä en vain ymmärrä, miten ihmeessä paikka oli tupaten täynnä. Ei ainakaan loistavan laadukkaan ruoan takia, anteeksi nyt vain. Näin kyllä siinä kassa/baaritiskillä ison kasan näitä lahjakortteja, että ehkäpä sitten ihmiset vain olivat innostuneet saamaan ruokaa halvalla, kaksi henkeä brunssille yhden hinnalla. Kun menimme seisovaan pöytään, ehkä kahdessa viidestä laarista oli jotain sisältöä ja niistäkin taisimme napata viimeiset. Sushejakin oli tarjolla, mutta olivat niin kuivaneita, että taisivat olla edellisillalta. Lisäksi tarjolla olis perusABC-salaattimeiningit kurkkuineen, porkkanaraasteineen ja säilykeananaspaloineen. Olisin kuvitellut, että ravintola Asia -nimisessä paikassa olisi ehkä jotain itämaiseen ruokakulttuuriin liittyvää... Kevätkäärylekin maistui lähinnä navetalta. En myöskään innostunut friteeratuista chicken wingseistä.

Sitten kun buffetpöytään vihdoin tuotiin täydennystä, löysimme kyllä muutamaa lajia dumplingseja, jotka olivat oikeasti hyviä. Toisissa oli jotain lihatäytettä sisällä, yksi oli makeaa vaniljatäytteellä. Positiivista oli myös halpa skumppa, 2,50 €/lasi. En kyllä siitä tavarasta olisi enempää maksanutkaan, mutta kuitenkin. Hei ja perunasalaattia oli tarjolla kans! Oli oikein hyvää Saarioisten (tms.) salaattia! :D



Eli ei nyt päässyt ihan suosikkiravintoloiden listallemme tämä paikka. Saimmekin kuulla ystäväpariskunnaltamme, ettei heidänkään taannoinen visiittinsä makuhermoja paljoa kutkutellut. Jos haluaa mennä maistelemaan buffetista laidasta laitaan vaihtelevan tasoisia ruokia, niin be my guest, ihan vapaasti. :) Koska oikeasti koimme äärilaidat, kuivuneita sushipaloja ja maukkaita dumplingseja. Ruokajuomiakaan ei tultu kyselemään missään vaiheessa, vettä sai ottaa. Skumpat hoksasimme jossain vaiheessa, niin kävin ne hakemassa meille sitten tiskiltä.

Tiedän, ettei ravintolayrittäminen ole helppoa, eikä minulla ole siitä henkilökohtaista kokemusta pätkääkään. Mutta silti. Miten vaikeaa sitä on pitää seisova pöytä koko ajan täydennettynä, jos kerran tietää etukäteen pöytävarausten perusteella, että koko ravintola on buukattu täyteen. Eikö voisi kuvitella, että silloin osattaisiin varautua esim. riittävällä määrällä henkilökuntaa ja raaka-aineita. Näin maalaisjärjellä ajateltuna. Olemme myös käyneet loistavissa buffeteissa, joissa ruoka on laadukasta ja maukasta ja kaikkea on koko ajan tarjolla tasaisesti. Esimerkkinä voisin mainita meidän omat häämme, joissa oli pohojalaaseen tapaan n. 300 henkeä. Koko ajan ruokaa riitti ja oli tarjolla kaikille. Kukaan ei jäänyt ilman tai joutunut odottelemaan täydennystä. Että onnistunut buffet on kyllä mahdollista järjestää isommallekin joukolle. :)

10 kommenttia:

  1. Samassa paikassa on ollut useampi ravintola, mutta aina huonolla menestyksellä. Jätin tämän tarjouksen suosiolla väliin, vaikka noita diilitarjouksia on tullut paljon hyödynnettyä ja hyvällä menestykselläovat olleet hyviä.

    Huomenna vien Siipan synttäri-illalliselle Bistro Helsinki 15:sta Korkeavuorenkadulla, diilitarjous, totta kai...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä "menestysputki" jatku tässä ravintolassakaan! :D Mutta välillä nuo diilit ovat kyllä loistavia. Esimerkiksi kävimme hiljattain Kämp Signessä lunastamassa diilimme ja oli kertakaikkisen hieno elämys! Pitääkin tehdä postaus siitä piakkoin.

      Tiedätkö, multa meni ihan ohi aikoinaan tuo Bistro Helsinki 15:n diili! Pääsin lukemaan sähköpostini vasta myöhään illalla ja sittenhän se oli jo loppuunmyyty. Mutta voin kyllä lämpimästi suositella sitä paikkaa, olen siellä kerran kaverini kanssa ollut syömässä ja tykkäsin! Itse asiassa paikka on kaverini eli Portobello-bloggaajan yksi lempiravintoloista. :)

      Poista
  2. Kiitos tästä tiedosta. Ei tartte käydä tsekkaamassa ko paikkaa.
    Ja teidän häissänne todellakin riitti ruokaa kaikille koko päivän ja näin se pitäisi myös siis olla ravintoloissa. Harmittaa teidän puolesta. :-(

    Parempaa onnea seuraavaan paikkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että parempia brunsseja löytyy ihan varmasti pilvin pimein muualta! :) Onneksi nämä ei-niin-hyvät ravintolat ovat kuitenkin vähemmistössä, joskus vain sattuu kohdalle. Kiitos ja kivaa viikonloppua! :)

      Poista
  3. no olipa moka ravintolalta! onneksi ette ihan täyttä hintaa maksaneet. :)
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että olisi pikkuisen voinut ottaa päähän, jos olisi joutunut täyden hinnan maksamaan! :) Kiitos ja kivaa viikonloppua Kotomoonkin!

      Poista
  4. Voi räkä tätä paikkaa...! Kulinaarimurulan väki oli jo ehtinyt afternoon tealle, tsekkaas postaus http://valipala.blogspot.com/2012/04/tea-for-two-and-two-for-tea.html - tiistaita odotellessa! :)

    Ps. Pitääkin silmäillä, mitä muut ovat olleet mieltä Bistro Helsinki 15:ta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei kyllä ihan sykähdyttänyt tämä brunssi... Jospa tuo afternoon tea olisi sitten parempi! Ainakin tuon blogijutun perusteella tuntuu olevan, hyvä! :)

      Lumo muuten ainakin tykkäsi Bistro Helsinki 15:n ruoasta postauksessaan täällä.

      Poista
  5. Nyt olisi taas "suosittua ja monipuolista aamiaisbrunssia tyylikkäässä ravintolassa" tarjolla! :D http://www.groupon.fi/deals/helsinki/ravintola-asia/4646992?nlp=&CID=FI_CRM_1_0_0_100&a=1153

    Kiitos vinkistä, kävin lukemassa Lumon jutun Bistrosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoin kans, että vieläkin yrittävät ja sitten taas niin moni menee halpaan... Mutta jos haluat, niin voin toki ostaa sulle sinne lahjakortin ihan lahjaksi, niin pääsette myös kokemaan sen brunssin ihanuuden! :D :D :D

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...