lauantai 24. maaliskuuta 2012

Ravintola Toscanini

Juhlistimme miehemme kanssa 9-vuotisseurustelupäiväämme Bulevardilla ravintola Toscaninissa. Ravintola on hotelli Klaus K:n yhteydessä. Ihana paikka, sisustus on todella saatu italialaisbistromaiseksi. Tai ainakin sen mielikuvan mukaan, joka minulla on italialaisesta bistrosta. :D

Kuva Toscaninin Facebook-sivuilta: http://www.facebook.com/RavintolaToscanini

Kyllä, juhlimme seurustelun vuosipäiväämme, vaikka olemme jo naimisissakin. Hääpäivänä juhlitaan sitten toisen kerran vuodessa yhdessäoloamme! :) Enää emme sentään juhli joka kuukauden 12. päivä seurusteluamme, niin kuin teimme vastarakastuneina ensimmäisen seurusteluvuotemme ajan ja vähän päällekin. Nyt olemme jo niin vanha pari. :D Mutta saa aina hyvän syyn lähteä ulos syömään tai jotain muuta kivaa!

Kuva Toscaninin Facebook-sivuilta: http://www.facebook.com/RavintolaToscanini

Huomatkaapa muuten tuo U.P.E.A. katto, joka ravintolassa on! Ihastelin sitä hyvän tovin siellä.

Kuva Toscaninin Facebook-sivuilta: http://www.facebook.com/RavintolaToscanini

Nämä ruokakuvat nyt eivät ihan parhaita ole, otin ne miehen iPhonella. Sillä kyllä yleensä tulee ihan hyviä kuvia, nyt ei näköjään ollut tarpeeksi valoa tai sitten vain hätäinen kuvaaja, kun vähän epätarkkoja ovat. :)

Alkuun minä otin antipasto-lajitelman, joka sisälsi erilaisia lihaleikkeitä, marinoituja kasviksia ja pecorinojuustoa. Jopa oliivit olivat mielestäni hyviä! :) Marinoidut kasviksetkin olivat onnistuneita.


Mieheni valitsi alkuruoakseen paahdettua punajuurta ja paksoita, burratajuustoa ja tynnyrikypsytettyä balsamicoa. Sekin oli mukavan maukasta. Balsamico oli erityisen hyvää kuulemma!


Pääruoaksi mentiin pastalinjalla. Minulle tuli pasta all`Amatriciana eli itse tehtyä rigatonipastaa, paahdettua pancettaa, valkosipulia, chiliä, tomaattia ja pecorino romano -juustoa. Ihan kiva annos ja maistui hyvälle. Pasta oli kyllä hyvin al dente, minun makuuni ehkä vähän liiankin. Jos ihan snadisti pidempään olisivat malttaneet pastaa kypsentää, niin avot.Siippa otti jännittävän näköisen ilmakuivatulla kinkulla, pinaatilla ja ricottajuustolla täytetyn pastakäärön. Burritolta se minun mielestäni näytti, mutta pastaa se kuitenkin oli. :) Kiva annos tämäkin.Lopuksi herkuttelimme vaahterasiirapilla maustetulla valkosuklaamoussella, tummalla pistaasi-suklaakakulla ja mustaviinimarja-maitosuklaatryffelillä. Kuva ei nyt kyllä anna ollenkaan hyvää kuvaa tästä annoksesta. Pari ruskeaa klönttiä siellä täällä. :D Maku oli kyllä hyvä, siinä ei ollenkaan valittamista! Tai no, suklaakakku oli ehkä ihan aavistuksen verran kuivan puolella, mutta ei nyt niin häiritsevästi kuitenkaan.Otimme suositusviinin jokaiselle ruokalajille. Ihan putkeen ei nyt vaan mennyt alku- ja pääruoille, tarjoilijamme ei selkeästikään tiennyt mitä viinejä suositella, sen verran epävarmaa hänen esiintymisensä oli. Viineissä itsessään ei ollut mitään vikaa, mutta eivät ihan natsanneet ruokien kanssa. Onneksi jälkiruokaa meiltä tuli kysymään toinen tarjoilija, joka mietti pari sekuntia ja sanoi sitten, että selvä juttu, tiedän hyvän viinin tälle jälkiruoalle. Ja tiesikin! Jälkkäriviini osui just eikä melkein. Olisi pitänyt saada tämä tarjoilija tarjoilemaan meille ne alku- ja pääruoatkin, niin olisin antanut yhden pisteen enemmän tälle ravintolalle. :)

Kaiken kaikkiaan siis Toscanini on kiva paikka, jossa saa syödä hyvin. Myös tunnelma oli miellyttävän rento. Mitään mahdottomia säväyksiä tai erityisiä naaaaaaminaminami-huutoja annokset eivät tuoneet meiltä ilmoille, mutta ruoan maku ja laatu kyllä oli hyvä. Hinta-laatusuhdekin oli ihan jees. Uskallan siis suositella käyntiä täällä! :) Ehkäpä myös ihan vain sen upean sisäkaton takia! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...