tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ravintola Lyon

Olemme shoppailleet kaiken maailman ravintoladiilejä näistä palveluista, tällä kertaa käytimme Facediilistä ostetun lahjakortin ravintola Lyoniin. Tulossa on siis vielä pari postausta eri ravintoloista. Ei tämä meidän elämä aina tällaista "glamouria" ole, että aina ulkona syötäisiin. Kaukana siitä! :D Nyt vain sattui monta lahjakortin umpeutumisaikaa tähän maaliskuun loppuun, niin sitten ollaan ravattu joka puolella syömässä. Kivaahan se on, en yhtään väitä vastaan! :)

Ravintoloiden testaamiseen nämä diilit ovat kyllä loistava juttu! Tuskin olisimme Lyoniinkaan eksyneet varta vasten, ellemme olisi tätä alennuslahjakorttia ostaneet. Paikan hintataso on nimittäin vähän tyyriihkö, kolmen ruokalajin menu olisi normaalisti maksanut 55 €/hlö. Nyt saimme lahjakortilla kolmen ruokalajin menun kahdelle yhden hinnalla. Viinit maksoimme sitten paikan päällä, kolmen viinin paketti maksoi 32 € per pää.

Kuva www.ravintolalyon.fi

Ravintola Lyon sijaitsee Oopperaa vastapäätä. Saimme ikkunapöydän, josta oli kiva katsella Mannerheimintien vilkasta menoa. Lyonin sisustus on ihanan perinteinen kokolattiamattoineen ja valkoisine pöytäliinoineen. Palvelu oli todella ystävällistä, siitä pisteet! :)

Kuva www.ravintolalyon.fi

Alkuruokana menussa oli Créme Ninon eli samppanjalla maustettua hernesosekeittoa, linturilletteä ja verjus-kermaa. Keitto vei kielen mennessään, todella herkullista! Maut olivat enemmän kuin kohdillaan ja keiton kanssa kyytipoikana ollut samppanja täydensi loistavaa makunautintoa. Linturillette oli mukava piste iin päälle.



Pääruokana nautimme paahdettua ankanrintaa, toulousen makkaraa ja tummaa korinttikastiketta. Lisukkeena oli pastaa Alsacesta, kiva uusi tuttavuus! Rusinat sopivat hyvin ankan kanssa, vaikka mitään ankkafaneja emme olekaan. Mutta pahempaakin ankanrintaa olen syönyt ja monesti ihan kylmästi jättänyt lautaselle, kun liha on maistunut lähinnä nahistuneelle navetalle. Annoksen laadukkuudesta ja mausta siis kertonee, että söin ihan kiltisti koko annoksen ja liha oli mielestäni jopa suht hyvää. :) Eniten tykkäsin kuitenkin pastasta, makkarasta ja makkaran kipakahkosta kastikkeesta. Ankan kanssa joimme punaviiniä, joka täydensi annoksen makua hienosti.




Jälkiruoaksi eteemme tuotiin suklaamoussea, mandariinisorbettia ja marjakastiketta. Suklaamoussepala oli suht isokokoinen, edelliset annoksetkaan eivät mitään pieniä olleet. Mutta mousse ei ollut mitään äklömakeaa, vaan makeutta oli juuri sopivasti. Lisäksi mandariinisorbetti ja kivan kirpakka marjakastike raikastivat kokonaisuutta. Jälkiruoan kanssa sopi tosi hyvin makeahko rosekuohuviini. Sekin kevensi annoksen yleisilmettä, tai pitäisikö sanoa yleismakua. :) Vaikka jälkiruoka-annos oli laadukas ja hyvänmakuinen, mitään vau-efektiä se ei meissä aiheuttanut. Sama koski pääruokaakin, alkuruoka sen sijaan oli kerrassaan loistava. :) Mutta ranskalainen keittiöhän on tunnetusti perinteikkyyteen taipuva, eikä Lyon tee siinä poikkeusta.


Kaiken kaikkiaan hyvä ravintolakokemus! Palvelu oli asiantuntevaa ja mukavaa, ruoka perinteisen laadukasta ja maittavaa. Kuten jo alussa mainitsin, hintataso on kalliimmanpuoleinen, mutta niin Oopperan vieressä olevassa ravintolassa varmaan pitää ollakin. :)

Pääsimme nyt fiilistelemään ranskalaista keittiötä kesää varten. Varasimme nimittäin tällä viikolla lennot Pariisiin! Heinäkuun loppupuolella kiertelemme ensin Champagnen alueella, sitten Burgundin viinialueella ja lopuksi vietämme muutaman päivän Pariisissa. CAN'T WAIT!!!!! :) :) :)

2 kommenttia:

  1. Kiva että pidit, hankimme nimittäin kaksi noita lahjakortteja lahjaksi... Saajat kertoivat kyllä pitäneensä illallisistaan.

    Mahtava matka teillä tiedossa. Me lähdemme Istanbuliin heinäkuussa, ruokavetoisesti sielläkin liikkeellä tai ainakin matka sai inspiraationsa Anthony Bourdainin Istambulin-ohjelmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät lahjat ostitte! Lyon oli myös kivan tunnelmallinen paikka, vähän Ranskaa keskellä Helsinkiä. :)

      Odotan niin kovasti meidän matkaa! Olen 10 vuotta sitten perheeni kanssa käynyt Pariisissa, mutta mielelläni menen sinne uudelleen. Ja myös kiertelemään sitten viiniseuduilla.

      Oi kun kuulostaa teidän reissu myös hienolta! Melkoisia postauksia loppukesästä siis tiedossa! :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...