maanantai 23. huhtikuuta 2012

Mustavalkoiset suklaabrowniet

Täältä tulisi toivepostaus! :) Tarjosimme aikoinaan tupareissamme näitä brownieita ja ihmiset ovat sen jälkeen kyselleet ohjetta "niihin taivaallisen hyviin suklaajuttuihin". Täältä pesee! 
 
Ohje on Jennifer Donovanin toimittamasta Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä -reseptikirjasta. Olemme sieltä monia muitakin ohjeita kokeilleet ja aina on onnistunut! Hyvä kirja siis. :) Kuvia brownieista ei nyt ole, mutta ehkä kestätte ilmankin. En silloin aikoinaan tupareista muistanut kuvia räpsiä, enkä nyt ruvennut erikseen tätä postausta varten brownieita tekemään, vaikka mieli tekisikin. :D Helppo ohje, eikä mahdottoman työläskään, kannattaa kokeilla!

Kuva: www.ilonpolku.fi

Mustavalkoiset suklaabrowniet

175 g voita kuutioina, lisäksi voita voiteluun
2 rkl kaakaojauhetta
300 g (3,3 dl) hienosokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljaesanssia
150 g (2,5 dl) vehnäjauhoja (voi myös käyttää gluteenittomia tattarijauhoja)
60 g valkoista suklaata rouheena
60 g tummaa suklaata rouheena
60 g (1,5 dl) saksanpähkinöitä karkeana rouheena

Kuumenna uuni 180-asteiseksi (kaasu 4). Voitele matala 23 cm:n neliskulmainen kakkuvuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Jätä paperia reunojen yli, niin että browniet on helpompi irrottaa.

Kuumenna voi, kaakao ja sokeri suuressa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes voi sulaa. Laita seos sivuun ja anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt, lisää loput ainekset ja sekoita varovasti puulusikalla. Kaada taikina valmistelemaasi vuokaan.

Paista kuumassa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes brownie on kiinteä reunoilta ja vielä hieman pehmeä keskeltä. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa, leikkaa sitten neliöiksi. Vinkki: mahdottoman isoja paloja ei tarvitse leikata, ihan riittävän makoisaa on. :)

7 kommenttia:

  1. apua, tää kuullostaa vähän liian hyvältä..
    Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän turhan hyvää olikin, siksi en ruvennut tekemään niitä nyt saadakseni kuvia tähän postaukseen. Olisi meinaan huvennut se vuoallinen parempiin suihin aika äkkiä... :D Kiitos ja kivaa viikkoa Kotomoonkin! :)

      Poista
  2. Nami, uskaltaakohan tätä edes kokeilla, vaara jäädä vuosiksi koukkuun on ilmeinen... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan näin! :D Voin julkaista vielä muutaman muun ohjeen tuosta kirjasta, niin koukutus on satavarmaa! Pitikin hankkia se tuo kirja... Mutta minkäs itselleen mahtaa. :D

      Poista
  3. Mmm... kuulostaa ihanlta. Ehkäpä tämä on vastaus siihen ikuiseen täydellisen brownieohjeen etsintään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! :) Ainakin me ollaan oltu tyytyväisiä näihin ohjeisiin. Itsellä on vielä hienosäätämistä tuon uunista poisottamisen kanssa, että se torttu on kypsää reunoilta, mutta löysähköä keskeltä. Meinaa mennä joko liian kypsäksi tai olla liian raakaa. Mutta eiköhän se siitä, kun tarpeeksi monta kertaa kokeilee! :)

      Poista
  4. Heips, liityin lukijaksesi näiden hauskojen ruokaohjeiden vuoksi, tosi ihania ja erilaisia ohjeita :)
    Kiva blogi muutenkin.
    ڿڰۣ இtஇڿڰۣ ڿڰۣ‎

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...