sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Sisustuskuvahaaste: Kukka/kasvi

Hyvää aprillipäivää kaikille! Ja palmusunnuntaita myös! :) Tänään vissiin täällä etelässä virvotaan, mikä on muuten ihan kummallista. Se oikia trullittamispäivä (suom. virpomispäivä) on tietenki pääsiäislauantai eli vasta viikon päästä, niinku meillä Pohojammaalla, ettäs tierättä. :D

Tämä haasteen aihe oli muuten helppo! :) Halusin kuvata teille Cupidoksi ristimäni viherkasvin, joka kuulunee vehkasukuun? Kirjovehka? Jos jollakulla on tälle kasvilajille ihan nimikin, niin kertokaa toki. Mutta tämä urhea kasvi on kiertänyt mukanani jo lukion toiselta luokalta lähtien, Kaustiselta Lahden kautta Helsinkiin. Ja onpa hän käynyt Pohjanmaallakin kääntymässä, jos olen ollut pidemmän aikaa kotona lomailemassa opiskeluaikoina. Kyllä, roudasin viherkasvit sanomalehtiin pakattuna junassa mukanani viulun (isohko kotelo) ym. tavaroiden lisäksi. :D


Cupido on jo kunnioitettavan 13 vuoden ikäinen! Välillä siinä on ollut vähemmän lehtiä, välillä enemmän. On ollut kausia, jolloin häntä ei ole kiinnostanut kukkia, mutta nyt taas sieltä tuli ihana valkoinen kukka! Suorasta auringonvalosta ikkunalautapaikassa hän ei tykkää, testattu on. Ja jos on useamman viikon kastelematta, niin aika matalaksi ja veteläksi lehtensä vetää. Kun näin kerran tapahtui, niin tunnustan kiinnittäneeni lehdet villalanka-sinitarra-yhdistelmällä seinään kiinni pystyyn, että Cupidon on sitten helpompi siitä lehtensä taas voimistaa. Voi niitä opiskeluaikoja... :DEn muista olenko täällä esitellyt tuota virkattua kukkaruukunpäällistä, mutta olen semmoisen jonakin iltapuhteena joskus vääntänyt. Tuli kyllä ihan kiva, peittää sen jo parhaat päivänsä nähneen ruukun mukavasti.


Olen kukka-asetelmista pelastanut viulu- ja perhoskoristeet, jotka löysivät paikkansa Cupidon ruukusta. :)

4 kommenttia:

 1. Viherkasvisi on viirivehka.
  Meillä tuolla Etelä-Karjalassa oli kyllä tapana virpoa palmusunnuntaina, mutta virpomapalkan sai vasta pääsiäissunnuntaina eikä suinkaan heti virpomispäivänä. Ja vitsakin jätettiin virvottavalle, joten vitsoja piti koristella melkoinen nippu. Täällä pk-seudulla kakrut virpoo yhdellä samalla vitsalla (johon äiti on pari höyhentä kiinnittänyt,) koko kulmakunnan ja ruinaavat suklaamunia. En siis aio avata tänään ovea kellekään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Vaikka Cupido on mukanani jo kauan kulkenut, en silti ole mistään viitsinyt selvittää minkä "rotuinen" se oikeasti on. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

   Kiva kuulla erilaisista perinteistä eri puolelta Suomea! Meillä Etelä-Pohjanmaalla taas sitten yhdistyy sillai (ainakin silloin yli 20 v sitten kun itse kuljin trullina), että vitsa annetaan ja palkka sitten saadaan heti karkkina tai rahana. Silloin muinoin muuten teimme kaveripiirissämme annettavaksi pääsiäiskorttejakin! Emme joka vuosi tehneet vitsoja vaan askartelimme "nättejä" :D kortteja.

   Poista
 2. Juu viirivehka taitaa olla. Meillakin oli toi jossain vaiheessaa ja sitkeaa sorttia on:) Edes mina en (meinannut) saada tapettua sita:)
  Hyvaa Paasiaista. Taalla ei noitia nakynyt. Halloweenina sitakin enemman:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi sitkeää sorttia! Useamman kerran se kuolemaa on tehnyt, mutta aina sitten kuitenkin virkistynyt. :) Kiitos ja kivaa pääsiäisen aikaa sinne kauemmaskin! :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...