maanantai 9. huhtikuuta 2012

Raitajuuri-vuohenjuustosalaatti

Meillä on Kämp Signéssä vierailun jälkeen syöty raitajuurta jo moneen kertaan. :) Sitä löytyy myös lähikaupastamme, K-Supermarket Mustapekasta! Mustapekassa on kyllä ihan sairaan hyvät valikoimat, sinne voi mennä ihan vaikka vain ruokashoppailemaan. :)

Raitajuuri maistuu lähinnä punajuurelta, mutta ei ole ihan yhtä voimakkaan makuista. Lisäksi raitajuuresta ei lähde väriä niin mahdottomasti valmistettaessa, kun punajuurihan värjää kaiken, minkä kanssa on kosketuksissa. Uusi lempijuureksemme siis! :)Raitajuurta voi käyttää ihan juuresten tapaan. Tällä kertaa viipaloimme ohuehkoiksi siivuiksi ja ihan vain paistettiin pannulla öljyssä ja maustettiin suolalla ja pippurilla. On mukava maku salaatissa!

Tässä kuvassa salaatissa vuohenjuustoa ei ole raastettuna, vaan vähän isompina paloina. Kokeilimme nimittäin vinkkiä, että kun vuohenjuustopötkön heittää pakkaseen hetkeksi, se kovettuu niin, että sitä on helppo raastaa. Voin kertoa, että n. tunti ei riitä kovettamaan juustoa. :) Mutta seuraavaan salaattiin kokeilimme pitää vuohenjuustoa pakkasessa useamman tunnin, niin sitten juusto oli tarpeeksi kovaa raastettavaksi.


2 kommenttia:

  1. En ole tainnut koskaan maistaa raitajuurta, täytyykin testata jos sattuu löytymään. Hyvän näköinen salaatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! :) Raitajuuri oli ihan uusi tuttavuus meillekin! Luomupuolelta löytyi tuolla meidän ruokakaupassa.

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...