maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kämp Signé

Siis hei, ihan tiedox sinne yläkertaan, että nämä takatalvet saisivat riittää minun puolestani jo, kitoos! Täällä on taas tupruttanut lunta koko päivän, siis oikeesti... Melkein myöhästyin aamulla töistä, kun huomasin kyllä, että lunta on (paljonkin) tullut yön aikana, mutta en sitten enää hoksannut yhdistää sitä autolla ajamiseen. Meillä on autopaikka joo, mutta ihan taivasalla. Siinähän sitten n. 10 cm kerroksen märkää raskasta lunta pyyhkäisin auton päältä "yhtäkkiä", että pääsin ajamaan. Toivottavasti lumi sulaa pian pois!

Kävimme taas äskettäin lunastamassa yhden diilitarjouksen ravintolassa. :) Tällä kertaa illastimme ystäväpariskunnan kanssa Michelin-oppaassakin mainitussa Kämp Signéssä. Sami Tallbergin luotsaama ravintola on Hotelli Kämpin yhteydessä. Kertakaikkisen loistava ravintola! Siis ihan todella todella hyvä. Emme hetkeen ole saaneet noin loistavaa ateriaa, jonka täydensivät upeat viinit. Nyt oli kyllä hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan! :) Diilillä nimittäin sai kaksi päivän menua yhden hinnalla.

Kuva: www.kampsigne.fiTässä ravintolan esittely heidän nettisivuiltaan:
Skandinaavinen keittiö Helsingin ydinkeskustassa - Suomalaista lähiruokaa ja villiyrttejä

Euroopan modernein keittiö on nyt skandinaavinen keittiö. Signé on suomalainen ravintola mutta myös skandinaavinen, kalaa Pohjanmeren pohjoisilta kylmiltä alueilta, kalaa Suomesta, villiyrttejä lähialueilta. Tuoreita raaka-aineita Pohjolasta, Suomesta, Skandi-keittiön tyyliin toteutettuna. Keittiöstä vastaa villiyrteistä tunnettu keittiömestari Sami Tallberg, jonka keittokirja Villiyrtti nimettiin Suomen vuoden parhaaksi keittokirjaksi ja lähtee kilpailemaan maailman parhaan keittokirjan tittelistä.

Ravintola Signé on moderni, tyylikäs, klassinen helsinkiläinen ravintola, jossa on poikkeuksellisen kaunis sisustus ja joka on täynnä modernia pääosin suomalaista taidetta ja designia. Skandinaaviseen keittiöön ja villiyrttien makuihin on valittu laaja viinivalikoima, josta sommelier ohjaa oikeisiin valintoihin. Viinin maku hiukan ruuan maun alle tukemaan mutta ei kilpailemaan.
Totta joka sana! :) Kuvia en tällä kertaa napsinut, mutta tässä joitakin kuvia Kämp Signén www-sivuilta lainattuna.
Kuva: www.kampsigne.fi

Viisi ruokalajia nautimme viineineen. Annokset olivat todella kekseliäitä harvinaisimpine yrtteineen, niistähän chef Tallberg on tunnettu. Hän on kirjoittanut yrteistä keittokirjankin, joka meillä on ja jota kesäisin luetaan hyvinkin ahkerasti. Siis mieheni lukee, en minä, oliko yllätys! :D Odotankin nyt sitä hetkeä, kun siippa päättää lähteä hiipparoimaan johonkin Helsingin metsiin (???) yrttejä keräämään. Tallbergin mukaan kun kallioimarretta (muistaakseni...) ainakin voi löytää jo nyt, koska se tunkee lumenkin läpi. Tallberg käy itse poimimassa suurimman osan ravintolassa käytettävistä yrteistä! Tässä katkelma Kämp Signén nettisivuilta:
Polkupyörällä kulkeva luontointoilija kerää ravintolassa tarjoiltavat villikasvit itse; annoksia täydentävät upeat aromaattiset heinät, kukat ja muut luonnon antimet. Helsingin ravintolatarjontaan taatusti oman leimansa antava Tallberg myös metsästää riistan, poimii sienet, ravustaa ja kalastaa yhdessä tavarantoimittajiensa kanssa. Ruokalistalla onkin aina jotain varsin erityistä, mitä ei muista Suomen ravintoloista saa. "Kokin kuuluu olla myös luonnossa", Tallberg kiteyttää.
Tallberg tarjoili itse ruoat salissa. Mikä oli kyllä kiva juttu, kyselimme toki annoksista ja hän innostuneena kertoi lisätietoja, mistä voi hankkia vaikkapa raitajuurta (esim. Eat&Joy Maatilatorilta). Viinit puolestaan tarjoili asiantunteva sommelier, joka kertoi paljon kiinnostavia yksityiskohtia viineistä.

Tässä illan menu, en ihan 100 % varma ole kaikista lisukkeista ym. yksityiskohdista, mutta pääpiirteissään näin kuitenkin.

Ilmakuivattua kinkkua, mukulaselleriä ja villipähkinää
Mikä tärkeintä, kinkku oli ilmajokelaiselta tilalta, mikä lämmitti minua eteläpohojalaasta syvästi. :)

Silakkaa, ruusua ja punajuurta
Tämän annoksen kanssa itsehillintääni hieman koeteltiin. Syön nimittäin nykyään jo enempiä nupisematta raakaa kalaa, mutta kun ne raa'at kalat ovat olleet joko lohta, nieriää, siikaa tms. Silakkaa en ole vielä raakana oikein maistellut. Nyt maistoin. Ja jos Sami Tallbergkään ei onnistu tekemään sellaista graavisilakkaa, jonka mausta pitäisin, niin ei kyllä onnistu kukaan. Muut kyllä kehuivat annosta, joten siinä ei ollut mitään vikaa. Minun makunystyröissäni on se vika, kun en tykännyt. Punajuuri oli hyvää! :)

Maa-artisokkakeittoa ja kallioimarretta
Taivaallisen hyvää keittoa. Kallioimarre oli ovelan makuinen yrtti, suht voimakas. Sopi loistavasti keiton kanssa!

Poroa kelta- ja raitajuuren kanssa
Pääruoka veti seurueemme hiljaiseksi. Poro oli kertakaikkisen hyvää. Kypsyys oli täydellinen. Ei ollut kuiva eikä liian raaka. Siis "vain" täydellinen. Meidänkin seurue kun on aika kriittistä porukkaa, kenelläkään ei ollut sanomista tästä annoksesta. Lisäksi lisukkeet, kelta- ja raitajuuri olivat mielenkiintoisia uusia juurestuttavuuksia. Tosi maukkaita! Meidän kotikeittiössämme on jo yllättäen raitajuurta haettu kaupasta ja kokeiltu, reseptiä tulossa myöhemmin. :) Seurueemme ei-lihansyöjä sai eteensä paistettuja ahvenia, jotka olivat myös todella hyviä ja mehukkaita. Olimme haltioissamme! :) Harvinaista muuten, että pääruoka oli nyt mielestämme menun paras annos. Nimittäin monesti olemme päätyneet "äänestämään voittajaksi" jonkin alkuruoista. Esimerkiksi Lyonissa pidimme eniten alkukeitosta.

Väinönputkivanukas ja Tertin kartanon hunajaa
 Jälkiruoka oli myös hyvää, kuinkas muutenkaan. Hieman jogurttimainen vanukas ehkä maultaan. Tosin tämä ei nyt ehkä sykähdyttävin tai yllättävin annos ollut, vaikka erittäin maukas olikin. Täytyy sanoa, että Postresin jälkiruoat ovat olleet parhaita ever, ei ole vielä vastaan tullut niitä voittanutta. :)

Mutta kaiken kaikkiaan, Kämp Signéä voin suositella täydestä sydämestäni! Illallinen oli kokonainen elämys ruoan, juoman ja hyvän palvelun puolesta. Upeaa sisustusta ja miljöötä unohtamatta. :)

2 kommenttia:

 1. Näin tuon tarjouksen, mutta jätin väliin koska meillä on kurjat kokemukset Kämpin baarista. Baarissa oli hurja meno, kaksi tarjoilijaa ei ehtinyt siivota ja tarjoilla, asiakkaat sammuivat, lasit lentelivät, tapeltiin ja oksenneltiin. Ei olisi uskonut olevansa yhdessä kaupungin kalleimmista baareista... Kaiken kruunasi hotellin johtaja, joka aivan tyynenä kulki kättelemässä (selkeästi juopuneita) kanta-asiakkaitaan.

  Kiva kuitenkin kuulla, että ruokapuolella meno on selväsi erilaista. Noita luonnonyrttejä pitäisi kokeilla enemmän, tunnen lähinnä ketunleivän ja kuusenkerkän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjestas!! :D Ihan totta! Okei myönnetään, että kun lähdettiin ja sitten ulos piti mennä sen baaripuolen läpi, niin ei se meno nyt niin sivistynyttä ollut kuin olisi voinut olettaa. Mutta ei (vielä siihen kellonaikaan?) ollut noin hurjaa kuin kuvailit. Aikamoista meininkiä ottaen huomioon paikan!

   Mutta se ruokapuoli oli kyllä kaukana tuosta. Oli hiljaista melkein niinku huopatossutehtaalla. :) Siellä "meno" tai ehkä paremmin tunnelma oli oikein klassisen rauhallinen ja fiksu. Kannattaa joskus teidänkin uskaltautua sinne yläkertaan syömään kuitenkin, suosittelen! :)

   Mulla menee vielä huonommin, minä tiedän tasan tuon ketunleivän. Tai sen osaan tunnistaa. Muista ei ole kyllä mitään hajua... :D

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...