perjantai 25. marraskuuta 2011

Karamellisoidut pähkinät

Siis voi herramunjee, mitä rakas siippani yksi kaunis sunnuntaipäivä keksi tehdä. Karamellisoituja cashew- ja maapähkinöitä! Että se siitä laihdutusprojektista. :) Mutta silloin tällöin saa herkutella luvan kanssa!

Niin ja olettehan huomanneet, että itselleni en voi kunniaa näistä ruokaohjeista ottaa, ovat suurimmaksi osaksi ihan mieheni käsialaa. Minä olen vain se assari. :)

Siitä vain testaamaan, jos kaapista löytyy pähkinöitä ja sokeria, muuta ei tarvita. Paistinpannu ja liesi tietty. Voin luvata, että nämä herkut katoavat parempiin suihin aika äkkiä!Karamellisoidut pähkinät

3 dl suolaamattomia cashew- ja/tai maapähkinöitä (voit kokeilla myös makademiapähkinöitä tms.)
1,5 dl sokeria

Paahda ensin pelkkiä pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes pähkinät saavat kullanruskean sävyn. Siirrä sitten pähkinät kulhoon odottamaan.

Kaada seuraavaksi sokeri pannulle tasaiseksi kerrokseksi ja anna sulaa. Älä sekoita sokeria sulamisen aikana! Näin sokerista saadaan tasainen liemi ja se levittyy pähkinöihin helpommin. Voit vähän ravistella koko pannua silloin tällöin sulattamisen aikana. Varo myös, ettei sokeri ehdi palaa pohjaan. Joitakin minuutteja sulamiseen menee, kunnes sokeri on muuttunut tasaiseksi liemeksi.

Kun sokeri on sulanut, kaada pähkinät sokeriliemen mukaan pannulle niin, että mahdollisimman tasaisesti täyttävät koko pannun. Ei yhteen kasaan keskelle, niin kuin minä tekisin. :) Voit nyt pannua ravistelemalla tai puulastalla sekoittaa pähkinät ja sokeriliemen keskenään, että sokeri levittyy pähkinöihin mahdollisimman tasaisesti.

Levitä sitten pähkinät leivinpaperille sellaisiksi kokkareiksi, kun haluat tarjota. Tämä pähkinöiden erottelu kannattaa tehdä juuri tässä alkuvaiheessa, koska sokeri kovettuu nopeasti. Been there done that. :) Anna pähkinöiden jäähtyä ja sokerin kovettua n. vartin verran, ja tarjoile! Tai syö itse, ihan kuinka vaan. :) Enjoy!

2 kommenttia:

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...