lauantai 26. marraskuuta 2011

Ystävät kylässä

Oli tosi kiva ilta eilen, kun saimme ystäviä meille kylään. Laitettiin vähän iltapalaa ja nautittiin ruoasta ja viinistä kynttilänvalossa. Ja parannettiin toki maailmaa koko ilta! :) Kiitos vielä kerran kun kävitte ja otetaan uusiksi taas pian!

Ensimmäisen adventin kunniaksi poltettiin yhtä kynttilää. Kynttiläjalan olen joskus ostanut Hemtexistä, kun olin Itäkeskuksen myymälässä töissä vuosia sitten. Kynttiläjalka on nyt vasta löytänyt paikkansa, tähän asti olen vain yrittänyt sovitella sitä moneen paikkaan, mutta ei ole löytynyt sopivaa paikkaa. Nyt sopii keittiöömme paremmin kuin hyvin, kun muutenkin on punaisia yksityiskohtia. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

Sain pitkästä aikaa kattaa pöydän kauniisti. Ei sitä vain viitsi arjen keskellä itselle kattaa, vaikka tekisihän se tietty välillä hyvää tehdä arjestakin vähän juhlaa kauniilla kattauksella... Meillä on Iittalan Essence-viinilaseja, tykkään niistä paljon! Niiden muotoilu on yksinkertaisen tyylikäs. Lautaset ovat Iittalan 24H-sarjaa ja aterimet Hackmanin Elegia-sarjaa. Tarjoiluastioina on Pentikin Aino-sarjaa. En ole pitkään aikaan kurkistanut lautasliinavarastoihini, mutta löysin sieltä kivat Marimekon pallokuvioiset liinat! :)


Alkuun nautittiin Lignel & Piispasen Loimu-glögiä, oli ihan tosi hyvää! Nyt en kyllä ymmärrä mistä nuo tahmajäljet on pulloon ilmestyneet tässä kuvassa, kun ei niitä livenä näy! :D Muuten oikein nätti pullo ja ajattelinkin säilyttää sen ja keksiä jotakin käyttöä.

Marinoituja kasviksia, joihin parmesania vähän päälle. Laittelen reseptiä jossain vaiheessa tännekin.

Parmesankeksejä, joihin en oikein itse ollut tyytyväinen. Koostumukseltaan onnistuivat, mutta maku ei niinkään... Käytettiin Valio Forte -juustoa nyt, pitää kokeilla joskus jotain toista juustoa, voisi maistua paremmalta. Simppeli ja nopea ohje otettiin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä, resepti tulossa! :)

Juustoja tottakai! :) Vasemmalta alkaen löytyy brietä, jossa on karpalovaahtokerros keskellä juustoa. Suomalainen juusto, arvatkaas muistanko valmistajaa... Mutta K-Supermarket Mustapekasta löytyy. :) Aikas ovela makuyhdistelmä, hyvää! Samalta valmistajalta on myös juusto, jossa on samppanjavaahtokerros. Sekin on hyvää! Sitten roquefort-juustoa ja manchegoa. Lisäksi mustaherukkahyytelöä ja omenahilloa. Juustot aseteltiin paapan tekemälle upealle puutarjottimelle! :)


Teeleipiä mieheni teki myös, parmesania päälle raasteena. Parmesan ja juustot olivat tämän illan sana! :) Leivän päälle oli voita, tahinitahnaa ja oliivipateeta.



Makeita herkkuja myös oli tarjolla jälkiruoaksi. Maraboun vadelmasuklaata sekä jouluinen rusinaversio, tooosi hyvää... :) Lisäksi karamellisoituja maapähkinöitä ja pipareita. Piparit olivat vielä ihan kaupan valmiista paketista, en ole vielä itse pipareita leiponut, mutta suunnitelmissa kuitenkin vielä jossain vaiheessa on.

Tällaiset illanvietot on vaan niin hauskoja, pitäisi harrastaa niitä vielä useammin! :) Hyvää ensimmäistä adventtia ja ihanaa joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia:

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...