torstai 24. marraskuuta 2011

Teatterikorkeakoulun esityksiä

Hei jippii, lukijoita on putkahtanut yhtäkkiä lisää vaikka kuinka monta ja Facebookissakin fanien lukumäärä kasvaa. Tämäpäs mukavaa, kiitos vain ja tervetuloa lukemaan mun höpöttelyitä! :)

Ajattelin vinkata Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden esityksistä, täältä voi käydä lukemassa lisää. Ollaan käyty mieheni kanssa useampiakin katsomassa ja täytyy sanoa, ettei kyllä ikinä ole tarvinnut tylsistyneenä esityksestä pois lähteä. Selitän paremmin tuolla alempana mitä tarkoitan. :) En itsekseni saisi ikinä aikaiseksi lähteä esityksiä katsomaan, mutta mieheni on Teakilla käynyt tekemässä muusikkona joitakin projekteja ja muutenkin tekee yhteistyötä näyttelijöiden kanssa erilaisissa projekteissa. Niin sitten lähden aina mukaan, kun miekkonen keksii jonkin esityksen nähtäväksi. :)
Kuva Googlen kuvahausta.

Viime viikolla kävimme katsomassa Vastamuisto-esityksen. Vastamuisto oli tanssi- ja musiikkiteos, jonka esiintyjät olivat kolmannen vuosikurssin näyttelijäopiskelijoita (N3 käsittääkseni tarkoittaa kolmatta vuosikurssia...). Muusikot olivat Sibelius-Akatemiasta. Viimeinen näytös oli näköjään eilen, joten vähän viivästyin tämän juttuni kanssa... :) Mutta muita uusia esityksiä tulee koko ajan!

Teatterikorkeakoulun ulko-ovi kadulta päin.
Kuva Googlen kuvahausta.
Sisähalli on upea! :) Lattia on
tehty puupalkeista, se on hieno.
Kuva Googlen kuvahausta.

Joka kerta, kun olen Teakin esityksen käynyt katsomassa, jaksan ihmetellä sitä estottomuutta, miten näyttelijät laittavat itsensä likoon ties minkälaisissa rooleissa. Minusta ei ikimaailmassa saisi näyttelijää, olen hyvin estoinen ihminen. :D Siis niinku you know. Blogissa tykkään höpötellä toki ties mitä, mutta annas olla, jos pitäisi yleisön edessä antaa itsestään kaikkensa. Tai no, olenhan entinen muusikko, että soittaa voin toki ja sillai esiintyä. Mutta kun näytteleminen nyt on ihan eri juttu. Voi herranen aika, mitä tajunnanvirtaa taas, lopetan tämän vaahtoamisen ja siirryn seuraavaan aiheeseen. :D

Esimerkiksi Vastamuistossa pari näyttelijää toivotti rooleissaan yleisön tervetulleeksi jo heti ovella. Esitys alkoi niin, että näyttelijät kirjaimellisesti tulivat yleisöön ja hyppäsipä joku jonkun syliinkin. :) Näyttelijät myös syöttivät lakritsia yleisölle, oli hyvää! :D Monesti Teakin näytöksissä näyttelijät ovat jollain tapaa vuorovaikutuksessa yleisön kanssa, joten kaikkeen kannattaa varautua noin niinkun henkisesti. :) Itselleni, peruspohojalaaselle estoiselle ihmiselle jopa tämä pelkkänä yleisönä oleminen on vaatinut vähän totuttelemista. Mutta kaikkeen tottuu ja nykyään suhtaudun ihan avoimin mielin. Tekee hyvää jurolle suomalaiselle, joka ei ota vapaaehtoisesti mitään kontaktia kehenkään, ketä ei tunne! :)

Näyttelijöiden joukosta löytyy muuten monesti myös hyviä ellei jopa loistavia laulajia, joten musiikkikin on korkeatasoista. Sopii minun herkälle tarkalle ex-muusikkokorvallenikin. :)

Kaupallisesta kaupunginteatterimeiningistä nämä esitykset eivät ole kuulleetkaan. Piristävää! Teakin studioihin ei kerralla edes montaa kymmentä henkeä mahdu yleisöksi, joten liput esityksiin ovat usein loppuunmyytyjä. Kannattaa olla ajoissa asialla!

Jos haluatte erilaisen, mutta hyvän ja ammattimaisesti toteutetun teatterikokemuksen, suosittelen Teatterikorkeakoulua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...