lauantai 26. marraskuuta 2011

Viini, ruoka & hyvä elämä -messut

Viini, ruoka & hyvä elämä -messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa jo lokakuun lopussa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan kertoa niistä! Tietää sitten mennä käymään ensi vuonna taas. :) Kävin ystäväni kanssa piipahtamassa ensin perjantaina ruoka- ja viinipuolella ja sitten vielä toisen kerran mieheni kanssa lauantaina kirjapuolella. Kaikenmoista nähtävää ja maisteltavaa riitti! 

Kirjapuolella olisin saanut vietettyä helposti vaikka koko viikonlopun hypistelemässä kirjaihanuuksia. Rakastan kirjoja! :) Ja niitä tulee osteltua itsellekin aika mukavasti... Olen nyt ollut melkein koko syksyn kirjojenostokiellossa, kun joulu on kuitenkin tulossa ja toivon saavani kirjan tai pari lahjaksi. Vinks vinks joulupukki. :D Ja mielessäni on käynyt, että pitäisi enemmän kirjoitella tänne blogiinkin kirjoista. Ehkäpä niitäkin juttuja sitten joskus! Mutta tuolla messuilla kaikki isoimmat kirjakaupat on edustettuina, lisäksi toki lukuisia muita kirjakustantamoita jne. Ja kaikilla varsin mukavia alennuksia! Sinne saisi helposti tuhlattua vaikka kuinka paljon. Nyt en kuitenkaan ostanut muuta kuin isänpäivälahjan, uskokaa tai älkää! :D

Tässä ruoka- ja viinipuoli kuvina. Eikö olekin upeita kuvia! Niistä suuret kiitokset Katjalle Portobello-blogista! :) 


Pysähdyimme tietenkin :) Kolatun Vuohijuustolan tiskillä nauttimassa heidän taivaallisia juustojaan. Onneksi näitä juustoja näyttää saavan myös lähikaupastamme K-Supermarket Mustapekastakin. Juustojen kanssa oli muuten todella hyvää kuohuviiniä. Jansz Premium Cuvée, joka löytyy Alkosta hintaan 16,99 €. Kiitos Katja tästä vinkistä! :)


Näimme myös huippukokki Aki Wahlmanin kokkaamassa herkullisen näköisiä lihapullia, mutta jätimme lihapullat syömättä ja suuntasimme etiäpäin.
 

Lihapullien sijaan herkuttelin sushilla. :)Ostimme italialaiselta supliikkiveikolta "pikku" kimpaleet (n. 0,5 kg/pala) parmesania. On muuten hyvää juustoa! Eipä kimpale kauaa meillä säilynyt, vaan katosi parempiin suihin. Ystäväni puhuu sujuvaa italiaa ja hän saikin meille puhuttua pikkuisen alennusta juustosta, kun italiaano oli niin hurmaantunut, kun suomalainen nainen puhuu italiaa. :D Taidan ottaa ystäväni jatkossakin mukaan juustokaupoille. :)

Mutta sitten. Voi herramunjee. Siis siellä oli niinku laareittain tsiljoonia erimakuisia englantilaisia fudgeja. Siis OMG!!! Jopa minä hiljenin hetkeksi niiden herkkujen ääressä. :D Luonnollisesti muutama pala lähti mukaan. Esimerkiksi tuota ensimmäisessä kuvassa näkyvä suklaacrisp-appelsiini-fudgea ostin palan. Tajuttoman hyvää. :) En kuitenkaan ottanut joka makua, pystyin rajoittamaan ostokset vain muutamaan. Aika hyvin, eikö vain!! :)

Järjestelytkin messuilla toimivat paremmin kuin viime vuonna. 2010 viinilippuja myytiin muistaakseni vain yhdessä tai max. kahdessa kojussa, eikä pankkikortit käyneet kaikilla tiskeillä. Tämähän aiheutti toki mahdottomat jonot ja kiukkuisia ihmisiä, joilla ei ollut käteistä... Tänä vuonna vahingosta oli viisastuttu ja viinilippujen myyntitiskejä oli varmaan kymmenen, joista jokaisessa pystyi maksamaan myös kortilla. Hyvä hyvä. :) Ensi vuonna sitten messuilemaan taas! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...