lauantai 28. tammikuuta 2012

Leffavinkki: Drive

Kävimme oikein elokuvissa teatterissa katsomassa Drive-leffan, tällä kertaa ei vain vuokrattu netistä ja löhötty kotisohvalla. :D Olipa muuten hyvä! Ei mikään perinteinen hollywoodpläjäys, vaikka piirteitä siitäkin genrestä oli havaittavissa erityisesti takaa-ajo- ja tappelukohtauksissa. Suurimmaksi osaksi Drive oli kuitenkin "kaurismäkeläinen", koruttoman vähäeleinen. Noin niinkun amerikkalaiseksi valtavirran leffaksi siis. Päähenkilöllä Ryan Goslingilla ei ainakaan ole kulunut liiemmälti aikaa pitkien repliikkien opettelemiseen. *Ai että kuin "ammattimaista" kriitikointia havaittavissa. :D*

Kuva: www.imdb.com

Leffassa oli ideaa ja se oli hyvällä tavalla ovela. Nicolas Winding Refnin ohjaama elokuva oli juuri sopivasti taiteellinen, eli sopi oikein hyvin minulle, tällaiselle viihdyttävyyttä arvostavalle ja jenkkimeininkiäkin silloin tällöin kaipaavalle. Pääosissa loistivat Goslingin lisäksi mm. Carey Mulligan ja Christina Hendricks.

Kuva: www.imdb.com

Autot ja ajaminen näyttelevät tavallaan yhtä pääosaa. Mutta pääpaino on kuitenkin niillä muilla koukeroilla, joten ei-autofriikitkin tykkäävät. Minä kuitenkin olen heikkona taitavaan ajamiseen, joten oli siistiä katsella ajokohtauksia, joissa oikeasti osattiin ajaa autoa. :) Ryan Gosling on "the driver", joka päivisin työskentelee autokorjaamolla ja tekee ajostuntteja elokuviin, iltaisin ja öisin taas tekee keikkaa ryöstäjien pako-autonkuljettajana. Sitten siitä lähtee vähän koukeroita ja jutut paisuvat ja juoni saadaan aikaiseksi. Pyörii teattereissa varmaan vielä hyvän aikaa, kannattaa käydä vilkaisemassa! :)

Tässä traileri (www.youtube.com) ja lisää kuvia.
Kuva: www.imdb.com

Kuva: www.imdb.com

Kuva: www.imdb.com

Kuva: www.imdb.com

Kuva: www.imdb.com

2 kommenttia:

 1. Hollywood-tyyliin rahaa käyttämään...
  Blogissani on sinulle haaste.
  http://valuakuvasa.blogspot.com/2012/01/viiden-tahden-shoppailua.html
  Hauskaa lauantai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä kiva yllätys, kiitos paljon! :) Käynpä tutustumassa, ei varmaan tuota paljoakaan tuskia keksiä vastauksia! :D

   Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...