maanantai 9. tammikuuta 2012

Ravintola Olo

Loppiaisaattomme kruunasi illallinen Ravintola Olossa Helsingin Kasarmikadulla. Täytyy sanoa, että ei mitään kysyttävää.

Kuva: www.olo-ravintola.fi


Ruoka: lähes täydellistä

Ruoan ja viinin yhdistäminen: uskomatonta

Palvelu: asiantuntevaa ja kohteliaan ystävällistä

Sisustus: skandinaavisen tyylikäs

Ruoan esillepano: tyylikästä ja erilaisia astioita, kuten esim. puuvuoka ja kivilaatat

Hinta-laatusuhde: vaikka hinnat ovat Michelin-tähden myötä pompsahtaneet (kävimme edellisen kerran muutama vuosi sitten), hinta-laatusuhde on täysin tasapainossa

Söimme kuuden ruokalajin yllätysmenun viineineen. Keittiön tervehdyksiä tuli yhteensä viisi, joten saimme nauttia yhteensä 11 ruokalajista! Yleensä pitkän kaavan mukaan syödessä tulee edes jokin ruokalaji, jossa jokin mättää enemmän tai vähemmän. Mutta söimme siis 11 - yksitoista - ruokalajia, emmekä keksineet niistä mistään mitään nokan koputtamista! Ja me kyllä osaamme kritisoidakin. :) Ruokalajien ja viinien yhdistäminenkin onnistui jokaisen kuuden menun ruokalajin kanssa loistavasti. Toki sieltä nousi pari suosikkia, mitkä onnistuivat erityisen hyvin.

Yllättävän kalapainotteinen menu tuona keskiviikkoiltana oli. Kolme ruokalajia oli kalaa ja/tai äyriäisiä. Mutta eipä siinä mitään, kun minäkin osaan nykyään syödä raakaa kalaa. Tosin ekassa ruokalajissa oli myös mätiä... Siitä minulta vähän miinusta. :D Mutta annoksen creme oli sen verran hyvää, että mädit menivät siinä mukana, kun ykkösellä nielaisi. :)

Viineistä en yllättäen muista yhtikäs mittään. Ne eivät vain jää minulle päähän. Kirjoitan kuvateksteihin edes sen tarjoiltiinko valkoista vai punaista. Yritän muistella... :)

Opettelin kameran käyttämistä ja epätarkkuutta on havaittavissa... Vika on ihan kyllä omien korvien välissä, ei kamerassa. Mutta kaipa näistä nyt selvän saa, parempia ne nyt ainakin ovat kuin kännykällä otetut. Ehkäpä seuraavalla kerralla osaan säätää kameraa vähän paremmin... :)

Lämpimät suositteluni Ravintola Ololle!

Leffan jälkeen oli vielä aikaa pöytävaraukseen, joten kävimme yksillä ja syömässä yhteisen pienen alkupalan (kylmäsavuporoleipä) ravintola Kaarnassa Forumissa. Oli muuten virhe vetäistä tuo 8.2 % -siideri herrajjesta... Tajusin vasta pöydässä mitä olin tilannut. Mutta oli mukava ilta. :D

Leipälautasena oli tumma kivilaatta. Mahtava ja tyylikäs idea! Itse tehty ruisleipä oli muuten h.y.v.ä.ä.

Virallisia nimiä näille annoksille en nyt muista, mutta kerron kaikki mitä muistan. :) Pohjakreemin päällä oli graavilohta, mätiä, kurkkurulla ja vaahtokarkkeja, jotka olivat hieman etikkaisia. Ovelaa!
Valkoviini

Jos saatte selvää tästä kuvasta, siinä on kampasimpukkaa, sekä takana kukkakaalia. Oikealla oleva pala on possunposkea. Hyvää sekin oli, vähän jäi auki, että miksi se possunposkipala oli tähän annokseen tyrkätty, kun olisi voinut olla hyvin ilman sitäkin. Mutta toipa persoonallisuutta annokseen!
Valkoviini


Ankanmaksamoussea ja leipäkrutonkeja. En yleensä ole mikään ankkafani, mutta tämä oli hyvää!
Veikkaisin punaviiniä... :)

Tässä kala oli muistaakseni piikkikampelaa. Onko semmoinen kala olemassa? :) Ja rapua lisäksi.
Valkoviini


Pääruoaksi peuranpaistia ja veripalttua. Peura oli oikein maukasta, juuri hyvä kypsyysaste! Veripaltusta tuli ihan lapsuus mieleen, muistan kun mummani teki veripalttua.
Punaviini

Tässä keittiön jälkiruokatervehdys. Ihana kreemi marjaisalla "sydämellä" ja rapeilla murusilla.

Varsinainen menun omenainen jälkiruoka. Tarjoiltiin kivilaatalta, hienon näköistä!
Valkoinen jälkiruokaviini


Illallisen kruunasi vielä lopuksi laskun kanssa tuodut konvehdit. Toinen oli suklainen ja toinen lakritsainen. Niin hyviä! :) 

Olosta jatkoimme Skumppa-nimiseen kuppilaan. Skumppa on Musiikkiteatteri Koiton yhteydessä oleva viini- ja samppanjabaari. Ei mikään turha käynti, Sedu Koskinenkin oli siellä! :D

4 kommenttia:

 1. Hmm... Meiltä ei tuollaista hehkutusta heru, mutta kiva kuulla, että teillä oli mainio ilta! :) Postaan myöhemmin illastamme Portobelloon.. Etenkään A ei ollut vakuuttunut...

  VastaaPoista
 2. Ihan totta? Oltiinko me edes samassa paikassa? ;) Onpa jännä juttu, me oltiin kyllä kovasti tyytyväisiä, paikka on tähtensä ansainnut. Odottelen postausta teidän kokemuksesta!

  VastaaPoista
 3. Joo, miulla oli otsikkokin jo valmiina "Ihana Olo", mutta se vaihtunee nyt "Ihan ok oleiluksi"...

  VastaaPoista
 4. No voi höh! Sinänsä jännää, että tuon tasoisen paikan taso voi vaihdella näinkin paljon eri päivinä, että saadaan näin vastakkaiset näkemykset. Kun nyt kuitenkin suht samasta näkökulmasta ravintoloita testaillaan, ettei meillä keskenämme kovin isoja näkemyseroja ole, ainaikin uskoisin näin? :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...