Loppiaisaattomme kruunasi illallinen Ravintola Olossa Helsingin Kasarmikadulla. Täytyy sanoa, että ei mitään kysyttävää.
Kuva: www.olo-ravintola.fi |
Ruoka: lähes täydellistä
Ruoan ja viinin yhdistäminen: uskomatonta
Palvelu: asiantuntevaa ja kohteliaan ystävällistä
Sisustus: skandinaavisen tyylikäs
Ruoan esillepano: tyylikästä ja erilaisia astioita, kuten esim. puuvuoka ja kivilaatat
Hinta-laatusuhde: vaikka hinnat ovat Michelin-tähden myötä pompsahtaneet (kävimme edellisen kerran muutama vuosi sitten), hinta-laatusuhde on täysin tasapainossa
Söimme kuuden ruokalajin yllätysmenun viineineen. Keittiön tervehdyksiä tuli yhteensä viisi, joten saimme nauttia yhteensä 11 ruokalajista! Yleensä pitkän kaavan mukaan syödessä tulee edes jokin ruokalaji, jossa jokin mättää enemmän tai vähemmän. Mutta söimme siis 11 - yksitoista - ruokalajia, emmekä keksineet niistä mistään mitään nokan koputtamista! Ja me kyllä osaamme kritisoidakin. :) Ruokalajien ja viinien yhdistäminenkin onnistui jokaisen kuuden menun ruokalajin kanssa loistavasti. Toki sieltä nousi pari suosikkia, mitkä onnistuivat erityisen hyvin.
Yllättävän kalapainotteinen menu tuona keskiviikkoiltana oli. Kolme ruokalajia oli kalaa ja/tai äyriäisiä. Mutta eipä siinä mitään, kun minäkin osaan nykyään syödä raakaa kalaa. Tosin ekassa ruokalajissa oli myös mätiä... Siitä minulta vähän miinusta. :D Mutta annoksen creme oli sen verran hyvää, että mädit menivät siinä mukana, kun ykkösellä nielaisi. :)
Viineistä en yllättäen muista yhtikäs mittään. Ne eivät vain jää minulle päähän. Kirjoitan kuvateksteihin edes sen tarjoiltiinko valkoista vai punaista. Yritän muistella... :)
Viineistä en yllättäen muista yhtikäs mittään. Ne eivät vain jää minulle päähän. Kirjoitan kuvateksteihin edes sen tarjoiltiinko valkoista vai punaista. Yritän muistella... :)
Opettelin kameran käyttämistä ja epätarkkuutta on havaittavissa... Vika on ihan kyllä omien korvien välissä, ei kamerassa. Mutta kaipa näistä nyt selvän saa, parempia ne nyt ainakin ovat kuin kännykällä otetut. Ehkäpä seuraavalla kerralla osaan säätää kameraa vähän paremmin... :)
Lämpimät suositteluni Ravintola Ololle!
Leipälautasena oli tumma kivilaatta. Mahtava ja tyylikäs idea! Itse tehty ruisleipä oli muuten h.y.v.ä.ä. |
Ankanmaksamoussea ja leipäkrutonkeja. En yleensä ole mikään ankkafani, mutta tämä oli hyvää! Veikkaisin punaviiniä... :) |
Tässä kala oli muistaakseni piikkikampelaa. Onko semmoinen kala olemassa? :) Ja rapua lisäksi. Valkoviini |
Pääruoaksi peuranpaistia ja veripalttua. Peura oli oikein maukasta, juuri hyvä kypsyysaste! Veripaltusta tuli ihan lapsuus mieleen, muistan kun mummani teki veripalttua. Punaviini |
Tässä keittiön jälkiruokatervehdys. Ihana kreemi marjaisalla "sydämellä" ja rapeilla murusilla. |
Varsinainen menun omenainen jälkiruoka. Tarjoiltiin kivilaatalta, hienon näköistä! Valkoinen jälkiruokaviini |
Illallisen kruunasi vielä lopuksi laskun kanssa tuodut konvehdit. Toinen oli suklainen ja toinen lakritsainen. Niin hyviä! :)
Olosta jatkoimme Skumppa-nimiseen kuppilaan. Skumppa on Musiikkiteatteri Koiton yhteydessä oleva viini- ja samppanjabaari. Ei mikään turha käynti, Sedu Koskinenkin oli siellä! :D
Hmm... Meiltä ei tuollaista hehkutusta heru, mutta kiva kuulla, että teillä oli mainio ilta! :) Postaan myöhemmin illastamme Portobelloon.. Etenkään A ei ollut vakuuttunut...
VastaaPoistaIhan totta? Oltiinko me edes samassa paikassa? ;) Onpa jännä juttu, me oltiin kyllä kovasti tyytyväisiä, paikka on tähtensä ansainnut. Odottelen postausta teidän kokemuksesta!
VastaaPoistaJoo, miulla oli otsikkokin jo valmiina "Ihana Olo", mutta se vaihtunee nyt "Ihan ok oleiluksi"...
VastaaPoistaNo voi höh! Sinänsä jännää, että tuon tasoisen paikan taso voi vaihdella näinkin paljon eri päivinä, että saadaan näin vastakkaiset näkemykset. Kun nyt kuitenkin suht samasta näkökulmasta ravintoloita testaillaan, ettei meillä keskenämme kovin isoja näkemyseroja ole, ainaikin uskoisin näin? :)
VastaaPoista