perjantai 6. tammikuuta 2012

Kiva vapaapäivä!

Meillä oli kummallakin vapaapäivä loppiaisaattona ja päätettiin tehdä jotain kivaa. Eli meidän tapauksessamme syödä hyvin moneen otteeseen ja käydä leffassa. :) Mieheni oli keksinyt, että syödään alkupäivästä kunnon brunssi ja hankkinut tarvikkeita sitä varten. Iltapäivällä käytiin katsomassa Sherlock Holmes: A Game of Shadows -elokuva ja illalla käytiin Ravintola Olossa syömässä. Leffasta ja ravintolasta tiedossa omat jutut myöhemmin! :)

Brunssi koostui uppomunaleivistä, croissanteista, marja-hedelmärahkasta, ananaspaloista ja suklaamoussesta. Ja pisteenä iin päälle toki mimosa-drinksut eli kuohuviiniä ja appelsiinimehua. Nami! :)

Uppomunaleipä parmesanillaMaalaisleipäviipaleen päälle siveltiin voita ja ripoteltiin parmesanraastetta. Sitten siihen päälle uppomuna. Aijai, hyvää oli. Ja arvaatte varmaan, kumpiko meistä teki uppomunat. :D Mutta hei, minäkin yritin! Keitin vedet kahdessa kattilassa, mutta luin sitten ohjetta eteenpäin ja sitten paloi käämit ihan pelkästä lukemisesta. Siirsin homman siis miehelleni. Onnistuin sössimään veden keittämisenkin, toisesta vedestä tuli liian kuumaa, olisi pitänyt olla vain 60-asteista! :D :D :D

Croissantteja, tuoretta ananasta ja mimosa-drinkki


Mutta minä tein ansiokkaasti croissantit. Siis avasin purkin ja rullasin taikinaviipaleet, sivelin maitoa päälle ja pistin uuniin. :) On siis olemassa semmoisia croissanttaikinapurkkeja, jotka vain avataan ja sieltä sitten paljastuu valmiiksi leikattu taikina. Helppoa! Tosin kannattaa säilyttää taikinapurkkia jääkaapissa, on hieman helpommin operoitavaa kuin yön yli huoneenlämmössä ollut taikina. Vinks vinks. :)

Tuore ananas on niin taivaallisen hyvää. Tosin olen huomannut, että mun suupieliä rupeaa kirvelemään, jos joutuvat kosketuksiin tuoreen ananaksen kanssa. Säilykeananas ei aiheuta ongelmia, mistä lie sekin johtuu. Mutta mäpä hotkaisen koko palan kerralla, ilman että osuu suupieliin, niin hyvä tulee! :)

Mimosa on tosi kiva, raikas ja maailman helpoin drinkki. Suhteen saa kokeilla itse, mutta kuohuviiniä ja mielellään "hedelmälihallista" appelsiinimehua sekaisin vaan.

Marja-hedelmärahka


Marja-hedelmärahkaan tuli yksi banaani, pala tuoretta ananasta, yksi mango ja pari desiä mustikoita. Lisäksi purkillinen rahkaa ja pari desiä maustamatonta jogurttia. Sitten maun mukaan maustettiin rahka sokerilla ja vaniljasokerilla.

Pirkka-suklaamousse


Lopuksi vielä jälkiruoaksi ahmaistiin suklaamousset. Pirkan valmisversio muuten, Italiassa valmistettu. Oli ihan sairaan hyvää. :) Tosin aika tosi makeeta, siipalla jäi kolmasosa syömättä, kun ei kuulemma pystynyt enää. Mutta arvatenkin minä vedin kaiken omastani viimeistä tippaa myöten. :D

Ihania nämä arjen luksukset silloin tällöin! :)

2 kommenttia:

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...